Н У Х Т

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

13 листопада 2023

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін у межах вивчення дисципліни «Ділова комунікативність» (лекторка – доцентка Лариса Саракун) відбулася гостьова лекція «Методи ефективної комунікації», яку для третьокурсників-біотехнологів прочитала менеджерка з розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Юлія Старікова.

Лекторка разом зі здобувачами освіти розглянули: роль спілкування – чому спілкування є основою людського суспільства та відіграє важливу роль у всіх сферах життя; як правильно донести свою думку, щоб спілкування було ефективним; як навчитися правильно інтерпретувати власні емоції та емоції співрозмовника. 

Лекція викликала великий інтерес у студентів. Вони отримали практичні поради щодо покращення своїх комунікативних навичок, а також брали активну участь у обговоренні та ставили запитання.

«Ця лекція справді змушує задуматися щодо коректності нашого повсякденного спілкування, адже в багатьох випадках і ми, і наші співрозмовники недостатньо конкретизуємо думки, бажання або надаємо занадто великого емоційного забарвлення. Почуте корисно для побудови правильної комунікації. Мені найбільше запам'яталася модель чотирьох кроків – спостереження, почуття, потреби та прохання. Ця модель спілкування може бути використана для розв’язання будь-яких проблем – конфліктів у школі, на роботі, у родинному колі, політичних переговорів. Головна філософія цього методу – комунікація без приниження, образ та осуду, «від серця до серця», що значно знижує напругу та дозволяє спілкуванню стати більш щирим», – зазначила студентка групи БТ-3-1 Катерина Овчаренко. 

Опублікований: 13-11-2023
Читайте також:
Уперше здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проходять практику у Німеччині

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує розширювати зв’язки з іноземними профільними підприємствами харчової промисловості. На початку цього навчального року здобувачі кафедри розпочали практику на підприємстві ТОВ «Гіакоббе Паста ГмбХ» (м. Бітбург, Німеччина). Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асорт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проходять практику у Німеччині 14 вересня 2021

Цікавий культурно-масовий захід студентам від доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Тамара Корж організувала для студентів цікавий культурно-масовий захід – похід до Київського муніципального академічного театру опери та балату для дітей та юнацтва. Концерт був присвячений 25-річчю академічного камерного хору «Хрещатик». Проект складався з двох відділів. Перший відділ «Choir...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий культурно-масовий захід студентам від доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна 17 травня 2019

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

Вчимося долати сьогоднішні виклики заради кращого майбутнього! Доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша, Оксана Вашека та Богдан Пащенко взяли активну участь у LEAN Global Connection 2023 – найбільшому у світі онлайн-заході з ощадливого виробництва та LEAN-мислення. Протягом останнього десятиліття людство стикається із все біль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023 30 листопада 2023

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга ознайомила 10-класників загальноосвітніх середніх шкіл №229 та №74 м. Києва з перевагами навчання в нашому університеті. Саме наш університет пропонує спеціальності на будь-які здібності та вподобання майбутніх вступників. Досит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах 04 квітня 2024