Н У Х Т

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

13 листопада 2023

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін у межах вивчення дисципліни «Ділова комунікативність» (лекторка – доцентка Лариса Саракун) відбулася гостьова лекція «Методи ефективної комунікації», яку для третьокурсників-біотехнологів прочитала менеджерка з розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Юлія Старікова.

Лекторка разом зі здобувачами освіти розглянули: роль спілкування – чому спілкування є основою людського суспільства та відіграє важливу роль у всіх сферах життя; як правильно донести свою думку, щоб спілкування було ефективним; як навчитися правильно інтерпретувати власні емоції та емоції співрозмовника. 

Лекція викликала великий інтерес у студентів. Вони отримали практичні поради щодо покращення своїх комунікативних навичок, а також брали активну участь у обговоренні та ставили запитання.

«Ця лекція справді змушує задуматися щодо коректності нашого повсякденного спілкування, адже в багатьох випадках і ми, і наші співрозмовники недостатньо конкретизуємо думки, бажання або надаємо занадто великого емоційного забарвлення. Почуте корисно для побудови правильної комунікації. Мені найбільше запам'яталася модель чотирьох кроків – спостереження, почуття, потреби та прохання. Ця модель спілкування може бути використана для розв’язання будь-яких проблем – конфліктів у школі, на роботі, у родинному колі, політичних переговорів. Головна філософія цього методу – комунікація без приниження, образ та осуду, «від серця до серця», що значно знижує напругу та дозволяє спілкуванню стати більш щирим», – зазначила студентка групи БТ-3-1 Катерина Овчаренко. 

Опублікований: 13-11-2023
Читайте також:
Щодо роботи з джерелами інформації проконсультувалися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Робота з джерелами інформації – важлива складова науково-дослідної роботи. Ознайомлення з останніми науковими і практичними досягненнями у певній галузі дає змогу глибше розуміти проблематику роботи і знаходити шляхи її вирішення. Тому науковець повинен уміти зорієнтуватися в умовах, коли потік інформації нестримно зростає, і виділити необхідну й д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо роботи з джерелами інформації проконсультувалися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 вересня 2021

Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв»

3 березня 2020 р. відбулося урочисте вручення сертифікатів слухачам-випускникам сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв». У церемонії взяли участь начальник навчально-методичного відділу університету Валерій Виговський, керівник програми, професор кафедри біотехнології продуктів брод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято для випускників сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» 04 березня 2020

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходять практичну підготовку у кращих 5-зіркових готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії. Практична підготовка є важливою компонентою професійної освіти фахівців із готельно-ресторанної справи, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Головним завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії 11 вересня 2018

Біотехнологія – упевнений вибір!

Проводячи профорієнтаційні заходи, наш колектив завжди сповнений надією, що серед учасників присутні саме ті активні і талановиті, що стануть здобувачами вищої освіти нашого університету. І коли такі сподівання виправдовуються, ми відчуваємо себе справді окриленими. Не виняток і викладачі кафедри біотехнології і мікробіології, однією з таких студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологія – упевнений вибір! 21 січня 2021