Н У Х Т

Медичні вироби і біотехнологія

07 квітня 2025

Медичні вироби і біотехнологія

Нещодавно аспірант кафедри біотехнології і мікробіології Ростислав Гриник у рамках проходження педагогічної практики прочитав лекцію на тему «Медичні вироби: ключові аспекти для біотехнологів» з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» (лекторка – доцентка Інна Лич) для здобувачів-біотехнологів.

Лекція охопила широкий спектр питань, що стосуються медичних виробів, їх класифікації та регуляторних вимог. Зокрема, було розглянуто актуальність медичних виробів у сучасній медицині від перев'язувальних матеріалів до високотехнологічних діагностичних систем; класифікацію медичних виробів за рівнем ризику: визначення класу ризику залежно від тривалості контакту, ступеня інвазивності та призначення виробу; регуляторні вимоги до медичних виробів: технічні регламенти, оцінювання відповідності та процес виведення виробів на ринок.

Особливу увагу було приділено практичному досвіду Ростислава в сфері оцінювання відповідності медичних виробів технічним регламентам. Він поділився знаннями про ключові принципи класифікації виробів, вимоги до їх безпеки та ефективності, а також про важливість проведення випробувань і дотримання нормативних документів.

Проведення таких лекцій є важливим не лише для здобувачів освіти, які отримують актуальні знання в професійній сфері, але й для аспірантів. Це сприяє їхньому професійному розвитку, формує навички викладання та дозволяє глибше зануритися в обрану галузь досліджень.

Лекція стала корисним внеском у навчальний процес і ще одним кроком у підготовці висококваліфікованих спеціалістів у сфері біотехнологій.

Опублікований: 07-04-2025
Читайте також:
Наукові здобутки – широкому загалу: готуємось до «INPRODMASH», «UPAKOVKA», «SWEETS& BAKERY UKRAINE»

20-21 вересня у Києві працюватимуть 30-та Міжнародна виставка обладнання і технологій для харчової та переробної промисловості «INPRODMASH», 22-а Міжнародна виставка пакувального обладнання, матеріалів та упаковки «UPAKOVKA» і спеціалізовані експозиції: кондитерської промисловості «SWEETS UKRAINE» та хлібопекарської промисловості «BAKERY UKRAINE». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки – широкому загалу: готуємось до «INPRODMASH», «UPAKOVKA», «SWEETS& BAKERY UKRAINE» 12 вересня 2023

Студенти університету-переможці хакатона Student Agritech Challenge знайомляться з індустрією інновацій Ізраїлю

У травні цього року студенти нашого університету – Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Іван Глущенко та Володимир Десюк,  Навчально-наукового інституту харчових технологій Христина Наливайко і факультету автоматизації і комп’ютерних систем Олексій Дібров та Євген Бондаренко стали переможцями хакатона агроінновац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету-переможці хакатона Student Agritech Challenge знайомляться з індустрією інновацій Ізраїлю 05 липня 2018

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для майбутніх вступників відбувся яскравий майстер-клас із приготування кольорового органічного зефіру. Свою майстерність продемонструвала студентка 3-го курсу спеціальності «Харчові технології» Жанна Коробченко. Вона поділилася власним рецептом приготування солодощів, розказала історію ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників 02 березня 2018

У рядах біотехнологів – чергове поповнення

Ви інколи замислювалися, яка роль мікроорганізмів і сполук, що вони синтезують у житті кожної людини? Як вони впливають на сучасний світ? Більшість думають, що бактерії, бактеріофаги та гриби тільки приносять шкоду нашому життю – спричиняють хвороби та псують продукти. Однак, тим, хто обрав професію біотехнолога, зрозуміла вся цінність «невидимих ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У рядах біотехнологів – чергове поповнення 17 червня 2020