Н У Х Т

Майже фініш – переддипломна практика магістрів

12 вересня 2024

Майже фініш – переддипломна практика магістрів

Для здобувачів-біотехнологів другого року навчання освітнього ступеня «Магістр» навчальний рік розпочався з переддипломної практики. Анастасія Охмакевич, Анна Воробей, Дар’я Благодир, Ростислав Коваль, Олена Доценко і Тетяна Сліпчук проходять її на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Магістранти глибше занурилися у практичні аспекти своєї спеціальності та наукової роботи, застосовуючи на практиці знання, отримані під час лекцій і лабораторних занять. Практика включає роботу із сучасним обладнанням і новітніми технологіями, які вони широко використовують у біотехнологічних дослідженнях і мікробіологічних аналізах. Особливу увагу здобувачі приділили навичкам самостійного проведення наукових експериментів, оброблення отриманих результатів та їх інтерпретації.

Анастасія Охмакевич продовжує займатися дослідженнями впливу еукаріотичного індуктора на синтез поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та на їх антибіоплівкову активність у суміші з ефірною олією лемонграсу.

Дар’я Благодир досліджує ступінь деструкції двовидових біоплівок комплексним препаратом поверхнево-активних речовин, синтезованих Acinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241 на гліцерині різної якості за внесення біологічних індукторів у різному фізіологічному стані, у суміші з ефірними оліями.

Олена Доценко працює над оформленням технологічних особливостей отримання готової кінцевої форми цільового продукту.

Тетяна Сліпчук займається обґрунтуванням форми випуску та упаковки продукту, підбором обладнання, детальним описом технологічного процесу виробництва.

Продовжують роботу над тематиками своїх кваліфікаційних робіт й інші практиканти.

Проведення експериментів власноруч та занурення у наукові зарубіжні статті розкриває потенціал магістрантів як майбутніх професіоналів, й дозволяє їм відчути себе частиною наукової спільноти, розширити своє розуміння методів дослідження, вдосконалити навички роботи в команді та виявити лідерські якості. Співпраця з викладачами та фахівцями кафедри стимулює здобувачів освіти до творчого підходу, пошуку нових рішень і вдосконалення власних проєктів, що є важливим для написання кваліфікаційної роботи. Проходження переддипломної практики є завершальним етапом підготовки, який формує базу для успішного початку кар’єри в галузі біотехнології та мікробіології.

Опублікований: 12-09-2024
Читайте також:
ExLibris Alma/PrimoVE – платформа майбутнього в системі бібліотечних сервісів

Працівники Науково-технічної бібліотеки університету взяли участь в онлайн-зустрічі з фахівцями ExLibris компанії Clarivate. Метою зустрічі була презентація платформи наступного покоління бібліотечних сервісів Alma/PrimoVE, яка приходить на заміну традиційним автоматизованим бібліотечним інформаційним системам. ExLibris Alma – єдина у світі уніфі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ExLibris Alma/PrimoVE – платформа майбутнього в системі бібліотечних сервісів 27 жовтня 2023

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв вдячний Бердичівському коледжу за підготовку молоді

Випускники Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права Ярослав Косюченко, Роман Супруненко і Богдан Чашківський, які нині навчаються в НУХТ за освітніми програмами «Інжиніринг харчових виробництв» та «Інжиніринг фармацевтичних і біотехнологічних виробництв», днями відвідали рідний навчальний заклад, де поділилися враженнями про навчання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв вдячний Бердичівському коледжу за підготовку молоді 20 травня 2019

Майбутні біотехнологи продовжують підкорювати провідні профільні підприємства

Студенти 4-го курсу кафедри біотехнології і мікробіології Юлія Болкун і Володимир Третяк проходили навчальну практику на ПрАТ «Компанія Ензим» – найбільшому виробнику дріжджів в Україні. Компанія бере свій початок із далеких 1870-х років, коли на території сучасного заводу була заснована броварня. Уже у 1922 році завод почав випускати спиртові дріж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні біотехнологи продовжують підкорювати провідні профільні підприємства 07 лютого 2018

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 червня 2019