Н У Х Т

Майже фініш – переддипломна практика магістрів

12 вересня 2024

Майже фініш – переддипломна практика магістрів

Для здобувачів-біотехнологів другого року навчання освітнього ступеня «Магістр» навчальний рік розпочався з переддипломної практики. Анастасія Охмакевич, Анна Воробей, Дар’я Благодир, Ростислав Коваль, Олена Доценко і Тетяна Сліпчук проходять її на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Магістранти глибше занурилися у практичні аспекти своєї спеціальності та наукової роботи, застосовуючи на практиці знання, отримані під час лекцій і лабораторних занять. Практика включає роботу із сучасним обладнанням і новітніми технологіями, які вони широко використовують у біотехнологічних дослідженнях і мікробіологічних аналізах. Особливу увагу здобувачі приділили навичкам самостійного проведення наукових експериментів, оброблення отриманих результатів та їх інтерпретації.

Анастасія Охмакевич продовжує займатися дослідженнями впливу еукаріотичного індуктора на синтез поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та на їх антибіоплівкову активність у суміші з ефірною олією лемонграсу.

Дар’я Благодир досліджує ступінь деструкції двовидових біоплівок комплексним препаратом поверхнево-активних речовин, синтезованих Acinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241 на гліцерині різної якості за внесення біологічних індукторів у різному фізіологічному стані, у суміші з ефірними оліями.

Олена Доценко працює над оформленням технологічних особливостей отримання готової кінцевої форми цільового продукту.

Тетяна Сліпчук займається обґрунтуванням форми випуску та упаковки продукту, підбором обладнання, детальним описом технологічного процесу виробництва.

Продовжують роботу над тематиками своїх кваліфікаційних робіт й інші практиканти.

Проведення експериментів власноруч та занурення у наукові зарубіжні статті розкриває потенціал магістрантів як майбутніх професіоналів, й дозволяє їм відчути себе частиною наукової спільноти, розширити своє розуміння методів дослідження, вдосконалити навички роботи в команді та виявити лідерські якості. Співпраця з викладачами та фахівцями кафедри стимулює здобувачів освіти до творчого підходу, пошуку нових рішень і вдосконалення власних проєктів, що є важливим для написання кваліфікаційної роботи. Проходження переддипломної практики є завершальним етапом підготовки, який формує базу для успішного початку кар’єри в галузі біотехнології та мікробіології.

Опублікований: 12-09-2024
Читайте також:
Освітня ініціатива кафедри маркетингу: як навчитися керувати власними фінансами

На кафедрі маркетингу відбувся тренінг «Навички фінансово грамотної людини», організований старшою викладачкою Іриною Ніколаєнко. Зустріч мала на меті допомогти здобувачам освіти краще розібратися з тим, як поводитися з власними коштами, планувати витрати та приймати обдумані фінансові рішення у повсякденному житті. До участі долучилися здобувачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітня ініціатива кафедри маркетингу: як навчитися керувати власними фінансами 28 жовтня 2025

Цікаво про робототехнічні комплекси харчових виробництв

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбулося відкрите лекційне заняття асистента, PhD Валентина Туфекчі для магістрантів спеціальність 131 «Прикладна механіка». Тема «Приводи роботів. Класифікація приводів» викликала жвавий інтерес, адже саме правильний вибір приводу визначає точність, швидкодію та надійність сучасного робота. Викладач ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво про робототехнічні комплекси харчових виробництв 04 червня 2025

Про освітню програму «Фінанси, банківська справа та страхування» та академічну етику на зустрічі гарантки з першокурсниками

Гарантка освітньої програми, доцентка Світлана Бойко провела зустріч зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, під час якої визначила два інформаційні блоки: перший – особливості організації навчального процесу та особливості освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування»; другий – академічна доброчесність та акаде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про освітню програму «Фінанси, банківська справа та страхування» та академічну етику на зустрічі гарантки з першокурсниками 13 жовтня 2022

Опановуємо кращі практики із застосуванням принципів Lean

На кафедрі експертизи харчових продуктів продовжується інтенсив із обміну досвідом та опанування кращих практик операційного вдосконалення технологічних процесів харчових виробництв із застосуванням принципів Lean. Нині, під керівництвом провідного менеджера «Лін інституту України» Андрія Дмитрієва пройдений новий етап із вивчення та застосування ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Опановуємо кращі практики із застосуванням принципів Lean 02 грудня 2022