Н У Х Т

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

02 грудня 2024

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

У захоплюючий світ, де мікроорганізми творять свої маленькі дива, вирушили учні ліцею №242 на майстер-класі, який відбувся в одній із навчальних лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології.

Старший викладач кафедри Віктор Удимович розпочав із теоретичної частини, де учасники ознайомилися з будовою мікроскопа, його принципами роботи та особливостями налаштування. Викладач розкрив важливість правильного освітлення препарату та процесу фокусування, який дозволяє отримати чітке зображення об’єктів, що досліджуються, розказав, як користуватися гвинтами, та робити препарат сиру.

Осягнувши теорію, перейшли до практичної частини, під час якої мікроскопіювали препарат сиру з пліснявою. Учні дізналися неймовірно пізнавальні факти про мікробіологічні дослідження та правила користуванням лабораторним інвентарем. Ліцеїсти активно обговорювали різні аспекти біотехнології, ставили запитання та давали оригінальні відповіді на запитання викладача.

На заході зібралися два класи, і всі учасники проявили високий рівень зацікавленості та активності. День пройшов у творчій атмосфері, залишивши незабутні враження. Цей науковий досвід відкрив нові горизонти для майбутніх вступників і, сподіваємося, надихне їх на подальші дослідження у галузі біотехнологій.

Опублікований: 02-12-2024
Читайте також:
Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція професора кафедри технології  хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Юрчак з дисципліни «Методи оптимізації процесів виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Задачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи оптимізації технологічних процесів галузі на відкритій лекції професора кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 14 листопада 2019

Сучасне місто та туристичні маршрути

Розвиток туристичних маршрутів у місті неможливий без розвитку сфери транспортної логістики. При плануванні подорожі значна увага приділяється вибору видів транспорту, визначенню компаній-перевізників, особливостям логістики туристів із метою забезпечення оптимального доступу до туристичних атракцій у місті. Крім того, туристичними інформаційними ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасне місто та туристичні маршрути 19 грудня 2022

Магістранти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» захищають кваліфікаційні роботи

На кафедрі готельно-ресторанної справи тривають захисти кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм здобуття освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Оцінюють практичну цінність робіт екзаменаційна комісія і запрошені стейкхолде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» захищають кваліфікаційні роботи 21 лютого 2024

Інтерактивний науковий Speaking Club із залученням платформи English 4 Ukraine

Аспіранти та магістранти НУХТ разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук’янець провели інтерактивний англомовний Speaking Club, доєднавшись до благодійної платформи вивчення англійської мови English4Ukraine, що працює на базі Маріупольського державного університету у співпраці з міжнародними партнерами. Система н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивний науковий Speaking Club із залученням платформи English 4 Ukraine 07 березня 2025