Н У Х Т

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

02 грудня 2024

Майстер-клас з харчової біотехнології для київських ліцеїстів

У захоплюючий світ, де мікроорганізми творять свої маленькі дива, вирушили учні ліцею №242 на майстер-класі, який відбувся в одній із навчальних лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології.

Старший викладач кафедри Віктор Удимович розпочав із теоретичної частини, де учасники ознайомилися з будовою мікроскопа, його принципами роботи та особливостями налаштування. Викладач розкрив важливість правильного освітлення препарату та процесу фокусування, який дозволяє отримати чітке зображення об’єктів, що досліджуються, розказав, як користуватися гвинтами, та робити препарат сиру.

Осягнувши теорію, перейшли до практичної частини, під час якої мікроскопіювали препарат сиру з пліснявою. Учні дізналися неймовірно пізнавальні факти про мікробіологічні дослідження та правила користуванням лабораторним інвентарем. Ліцеїсти активно обговорювали різні аспекти біотехнології, ставили запитання та давали оригінальні відповіді на запитання викладача.

На заході зібралися два класи, і всі учасники проявили високий рівень зацікавленості та активності. День пройшов у творчій атмосфері, залишивши незабутні враження. Цей науковий досвід відкрив нові горизонти для майбутніх вступників і, сподіваємося, надихне їх на подальші дослідження у галузі біотехнологій.

Опублікований: 02-12-2024
Читайте також:
Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи відвідали наймасштабнішу виставку харчових продуктів та напоїв – 24-ту WorldFood Ukraine і Wine&Spirits Ukraine, яка працювала 2-4 листопада у Міжнародному виставковому центрі. До уваги гостей заходу були експозиційні зони від 225 компаній із 25 країн світу. Цільова аудиторія виставки – виробники п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 05 листопада 2021

Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають вступні перегони до магістратури 05 липня 2019

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбулася відкрита лекція «Технології туалетних мил», яку прочитав к.т.н., доцент Валерій Бабенко з навчальної дисципліни «Технологія жирів» (Модуль 4 «Технології парфумерно-косметичних виробів») для студентів четвертого курсу денної форми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 15 березня 2018

Виробничий досвід для майбутніх технологів

23 травня на запрошення Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» студенти груп МО-3-2 та МЯ-3-1 разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцентом Оксаною Кочубей-Литвиненко, заступником директора, доцентом Анастасією Пухляк і викладачами кафедри технології молока та молочних продуктів: зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничий досвід для майбутніх технологів 24 травня 2018