Н У Х Т

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

25 квітня 2024

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та відповідальна за зв’язки з профільними коледжами і технікумами, доцентка Анастасія Чорна познайомили учнів Ліцею №142 м. Києва з нашим університетом і провели для них майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктів і якості проведення технологічних процесів виготовлення карамелі.

Ліцей №142 м. Києва спеціалізується на поглибленому вивченні точних наук – математики, фізики та хімії, що цілком узгоджується з напрямками підготовки нашого університету. Учнів супроводжували їх класна керівниця Вікторія Ломако та учителька біології Олена Дерипапа.

Зустріч із ліцеїстами розпочали в Музеї НУХТ, де вони дізналися про історію створення та етапи розвитку університету. Учням цікаво було дізнатися, що першим президентським стипендіатом НУХТ був саме випускник Ліцею №142.

Майстер-клас на кафедрі розпочали з дегустації борошняних кондитерських виробів і чаю, а далі гості власноруч визначили масову частку вологи в меді, з’ясували, чи наявні лужнореагуючі домішки в борошні, за допомогою мікроскопа навчилися відрізняти кукурудзяний крохмаль від картопляного.

Анастасія Чорна допомогла десятикласникам визначити пористість булочного виробу, адже хліб – харчовий продукт щоденного вжитку. Також ліцеїсти на власні очі побачили, яким чином суміш із цукру, патоки і води перетворюється на льодяникову карамель. За органолептичним оцінюванням, вони поставили відмінну оцінку виготовленій карамелі.

Очний формат зустрічі дозволив поспілкуватися з учнями щодо їх аргументації при обранні професії, з’ясувалося, що донині суттєву роль відіграє думка батьків, рівень оплати майбутньої роботи тощо.

Кафедра експертизи висловлює вдячність за організацію заходу заступниці директора з науково-методичної роботи Ліцею №142 м. Києва Вікторії Підгерській. Викладачі сподіваються, що такі заходити стануть регулярними і очікують у гості учнів й інших класів.

Маємо надію, що таке близьке знайомство з нашим закладом освіти спонукає майбутніх вступників зробити вибір на користь НУХТ!

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
Професійне самовдосконалення викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Викладачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська успішно завершила позапланове підвищення кваліфікації – повний курс «Цифрові інструменти Google для освіти» за базовим, середнім і поглибленим рівнями від ТОВ «Академія цифрового розвитку», яке тривало з 3 по 30 жовтня 2022 року. Метою програми було формув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне самовдосконалення викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 01 листопада 2022

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів

Цьогоріч у нашому університеті завершили навчання перші випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Всього в день урочистого вручення документів про здобуття повної вищої освіти свої довгоочікувані дипломи отримали 7 майбутніх висококваліфікованих фахівців органічної галузі, з ни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів 06 березня 2020

Олімпіада-2020 зібрала найкращих знавців іноземних мов у НУХТ

Наприкінці зими кафедра іноземних мов професійного спрямування провела триденну олімпіаду з англійської, німецької та французької мов, надавши можливість студентам протестувати свою мовну компетенцію та здобути звання найкращих знавців іноземних мов у НУХТ. Тож, вітаємо переможців з англійської мови:І місце розділили Юлія Братівник (група ТУ 1-12а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Олімпіада-2020 зібрала найкращих знавців іноземних мов у НУХТ 02 березня 2020

Майстер-клас для майбутніх маркетологів, підприємців і рекламістів від фахівців університету

День відкритих дверей НУХТ надав змогу великій кількості вступників, їх батькам і вчителям познайомитися з нашим вишем і поспілкуватися з нашими викладачами і студентами. Всім дуже сподобалися передбачення, в яких кожний знайшов цікаву і неочікувану інформацію для себе.  Команда кафедри маркетингу у складі професора Наталії Соломянюк, доцентів Вік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для майбутніх маркетологів, підприємців і рекламістів від фахівців університету 09 жовтня 2018