Н У Х Т

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

25 квітня 2024

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та відповідальна за зв’язки з профільними коледжами і технікумами, доцентка Анастасія Чорна познайомили учнів Ліцею №142 м. Києва з нашим університетом і провели для них майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктів і якості проведення технологічних процесів виготовлення карамелі.

Ліцей №142 м. Києва спеціалізується на поглибленому вивченні точних наук – математики, фізики та хімії, що цілком узгоджується з напрямками підготовки нашого університету. Учнів супроводжували їх класна керівниця Вікторія Ломако та учителька біології Олена Дерипапа.

Зустріч із ліцеїстами розпочали в Музеї НУХТ, де вони дізналися про історію створення та етапи розвитку університету. Учням цікаво було дізнатися, що першим президентським стипендіатом НУХТ був саме випускник Ліцею №142.

Майстер-клас на кафедрі розпочали з дегустації борошняних кондитерських виробів і чаю, а далі гості власноруч визначили масову частку вологи в меді, з’ясували, чи наявні лужнореагуючі домішки в борошні, за допомогою мікроскопа навчилися відрізняти кукурудзяний крохмаль від картопляного.

Анастасія Чорна допомогла десятикласникам визначити пористість булочного виробу, адже хліб – харчовий продукт щоденного вжитку. Також ліцеїсти на власні очі побачили, яким чином суміш із цукру, патоки і води перетворюється на льодяникову карамель. За органолептичним оцінюванням, вони поставили відмінну оцінку виготовленій карамелі.

Очний формат зустрічі дозволив поспілкуватися з учнями щодо їх аргументації при обранні професії, з’ясувалося, що донині суттєву роль відіграє думка батьків, рівень оплати майбутньої роботи тощо.

Кафедра експертизи висловлює вдячність за організацію заходу заступниці директора з науково-методичної роботи Ліцею №142 м. Києва Вікторії Підгерській. Викладачі сподіваються, що такі заходити стануть регулярними і очікують у гості учнів й інших класів.

Маємо надію, що таке близьке знайомство з нашим закладом освіти спонукає майбутніх вступників зробити вибір на користь НУХТ!

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
Більше про експорт органічної продукції дізналися доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28-29 травня 2020 р. доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш взяли участь у серії вебінарів «Експорт органічної продукції: відкриваємо нові ринки», організованих Офісом із просування експорту України спільно з канадсько-українським проєктом підтримки торгівлі та інвестицій. Вебінари прове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Більше про експорт органічної продукції дізналися доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 02 червня 2020

Науково-технічна бібліотека презентує!

З нагоди 140-річного ювілею нашого університету науково-технічна бібліотека презентувала нові бібліографічні видання, які розкривають багатогранну наукову спадщину університету та підкреслюють його високий науковий потенціал. У першому виданні під назвою «Шляхами наукових досліджень. НУХТ у Web of Science: динаміка публікаційної активності» предст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека презентує! 16 жовтня 2024

Наші спеціальності у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» склала рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. У ТОП-5 спеціальностей, на які згідно з цим рейтингом, найбільше вступників подали заяви – чотири нашого університету – «Психоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші спеціальності у ТОПі за кількістю поданих вступниками заяв 07 серпня 2024

Гостьова лекція з психології: самооцінювання як ресурс успіху

На запрошення викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлії Ткачук відбулася гостьова лекція практикуючої психологині та коуча Марини Кочин. Тема зустрічі – «Самооцінювання як ресурс успіху». Фахівчиня розглянула ключові функції самооцінювання, його роль у формуванні внутрішньої мотивації та соціальній взаємодії, а також різні мод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція з психології: самооцінювання як ресурс успіху 02 жовтня 2025