У межах проходження активної частини педагогічної практики на кафедрі експертизи харчових продуктів здобувачка освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Анастасія Божко провела лекційне заняття «Сертифікація системи НАССР».
Заняття з дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 2. НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції» відбулося в режимі Zoom-конференції для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної форми навчання.
Викладання теоретичного матеріалу лекційного заняття супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила таблиці, схеми та приклади нормативних документів. Це дало можливість познайомити здобувачів: із порядком проведення сертифікації системи безпечності харчових продуктів на основі принципів НАССР і вимог ISO серії 22000 на виробничих потужностях харчової промисловості; з переліком необхідних документів, які надає оператор ринку до акредитованого органу зі сертифікації системи НАССР. Слід відзначити наявність активної комунікації лекторки зі здобувачами. Такий підхід дав можливість активувати їх увагу, мислення та підвищити рівень засвоєння викладеного матеріалу.
Під керівництвом доцентки Світлани Усатюк здобувачка ступеня PhD на високому методичному і науково-теоретичному рівні представила майбутнім випускникам-бакалаврам матеріал, необхідний при формуванні професійних навичок і знань, що буде використаний здобувачами при написанні кваліфікаційної бакалаврської роботи та у подальшій професійній діяльності.
На лекції були присутні здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Таїсія Ткаченко (кафедра експертизи харчових продуктів) і Ренат Танчик (кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів).