Н У Х Т

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

07 березня 2019

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди відповідально, із досконалістю ставляться до розроблення та викладання усіх без виключення навчальних дисциплін. Ось і 6 березня доцент Олена Майборода продемонструвала блискуче володіння лекторською майстерністю.

Відкрита лекція була прочитана з дисципліни «Фармакологія» для студентів-біотехнологів четвертого факультету біотехнології і екологічного контролю. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії – завідувач Світлана Бондаренко, професори Сергій Шульга, Анатолій Салюк, доценти Олександр Макаренко, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Лариса Мазур, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, старші викладачі Наталія Зінченко та Христина Чебаненко, асистент Тетяна Петренко. Також на лекції була присутня фахівець навчально-методичного управління Алла Оскілко.

Тема лекції «Загальні аспекти фармакокінетики лікарських засобів» не залишила байдужими не тільки студентів, але й присутніх викладачів. Лектор супроводжувала свою доповідь яскравою презентацією, яка містила змістовну інформацію про методи введення лікарських засобів до організму, процеси активації та інактивації різних лікарських форм, закономірності проникнення ліків крізь клітинні мембрани. Окремо лектор нагадала про зв'язок матеріалу з іншими навчальними курсами: «Біологія клітини», «Органічна хімія», «Біохімія». Детально були розглянуті принципи дозування лікарських засобів, поняття терапевтичного індексу. Лекційний матеріал сприймався невимушено, що дозволяло студентам змістовно конспектувати і уважно слухати викладача. Структура побудови лекційного заняття сприяла постійному спілкуванню Олени Іванівни з аудиторією.

Як висновок – лекція прочитана на високому науково-педагогічному рівні, добре структурована та змістовна. Бажаємо лектору успіхів і нових досягнень в її педагогічній діяльності!

Опублікований: 07-03-2019
Читайте також:
Університет на Дні кар’єри у м. Бориспіль

Одним із видів діяльності Державної служби зайнятості є забезпечення громадянам відповідних гарантій на працевлаштування в Україні. Відповідно до законодавства кожний громадянин має право звернутися до Державної служби зайнятості та отримати безкоштовно консультацію, відповідну інформацію та сприяння у пошуку роботи або працевлаштовуватися самостій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет на Дні кар’єри у м. Бориспіль 04 жовтня 2019

Конкурс фахової майстерності підтвердив високий рівень підготовки наших студентів

У Кропивницькому інженерному коледжі ЦНТУ завершився V Всеукраїнський конкурс фахової майстерності з професії «Токар», який проводився під егідою Міністерства освіти і науки України. Серед 19 учасників цьогорічного Всеукраїнського конкурсу були представлені 11 команд закладів вищої освіти Херсона, Дніпра, Тернополя, Полтави, Кропивницького, Черкас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс фахової майстерності підтвердив високий рівень підготовки наших студентів 24 квітня 2019

МОН представило для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік

4 вересня на сайті МОН розміщений для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік з додатками, пропозиції щодо якого можна надавати до 19 вересня 2018 року на пошту kernychna@mon.gov.ua У представленому проекті можна виділити 10 основних змін та новацій. Так, передбачається, що наступного року для вступу до в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН представило для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік 05 вересня 2018

Про культуру і традиції у День вишиванки говорили на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Щороку в Україні в третій четвер травня святкується День вишиванки. У кожній області України склалися самобутні традиції пошиву сорочок та їх вишивання, а вишита певним орнаментом сорочка часто ставала справжньою берегинею, символом роду. В наші дні оригінальні вишиванки часто можуть прикрасити навіть діловий костюм. Уже другий рік поспіль на кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про культуру і традиції у День вишиванки говорили на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 травня 2021