Н У Х Т

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

07 березня 2019

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди відповідально, із досконалістю ставляться до розроблення та викладання усіх без виключення навчальних дисциплін. Ось і 6 березня доцент Олена Майборода продемонструвала блискуче володіння лекторською майстерністю.

Відкрита лекція була прочитана з дисципліни «Фармакологія» для студентів-біотехнологів четвертого факультету біотехнології і екологічного контролю. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії – завідувач Світлана Бондаренко, професори Сергій Шульга, Анатолій Салюк, доценти Олександр Макаренко, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Лариса Мазур, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, старші викладачі Наталія Зінченко та Христина Чебаненко, асистент Тетяна Петренко. Також на лекції була присутня фахівець навчально-методичного управління Алла Оскілко.

Тема лекції «Загальні аспекти фармакокінетики лікарських засобів» не залишила байдужими не тільки студентів, але й присутніх викладачів. Лектор супроводжувала свою доповідь яскравою презентацією, яка містила змістовну інформацію про методи введення лікарських засобів до організму, процеси активації та інактивації різних лікарських форм, закономірності проникнення ліків крізь клітинні мембрани. Окремо лектор нагадала про зв'язок матеріалу з іншими навчальними курсами: «Біологія клітини», «Органічна хімія», «Біохімія». Детально були розглянуті принципи дозування лікарських засобів, поняття терапевтичного індексу. Лекційний матеріал сприймався невимушено, що дозволяло студентам змістовно конспектувати і уважно слухати викладача. Структура побудови лекційного заняття сприяла постійному спілкуванню Олени Іванівни з аудиторією.

Як висновок – лекція прочитана на високому науково-педагогічному рівні, добре структурована та змістовна. Бажаємо лектору успіхів і нових досягнень в її педагогічній діяльності!

Опублікований: 07-03-2019
Читайте також:
Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», які навчаються за скороченою програмою. Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до нього мали змогу приєдналися тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2020

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 лютого 2019

Підвищуємо кваліфікацію працівників галузі і у дистанційному режимі

Колектив Інституту післядипломної освіти НУХТ продовжує активно підвищувати кваліфікацію працівників харчової, переробної і суміжних галузей. Науковцями кафедри переробки сільськогосподарської продукції, доцентами Володимиром Куяновим, Андрієм Соболєвим, Віктором Маласаєм, Олександром Миропольським та іншими у дистанційному режимі проведена низка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо кваліфікацію працівників галузі і у дистанційному режимі 17 вересня 2020

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно відпрацювала секція «Економічна теорія». Учасники секції – здобувачі першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ під ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успішні кроки в науці першокурсників економічних спеціальностей 15 квітня 2024