Н У Х Т

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

07 march 2019

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди відповідально, із досконалістю ставляться до розроблення та викладання усіх без виключення навчальних дисциплін. Ось і 6 березня доцент Олена Майборода продемонструвала блискуче володіння лекторською майстерністю.

Відкрита лекція була прочитана з дисципліни «Фармакологія» для студентів-біотехнологів четвертого факультету біотехнології і екологічного контролю. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії – завідувач Світлана Бондаренко, професори Сергій Шульга, Анатолій Салюк, доценти Олександр Макаренко, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Лариса Мазур, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, старші викладачі Наталія Зінченко та Христина Чебаненко, асистент Тетяна Петренко. Також на лекції була присутня фахівець навчально-методичного управління Алла Оскілко.

Тема лекції «Загальні аспекти фармакокінетики лікарських засобів» не залишила байдужими не тільки студентів, але й присутніх викладачів. Лектор супроводжувала свою доповідь яскравою презентацією, яка містила змістовну інформацію про методи введення лікарських засобів до організму, процеси активації та інактивації різних лікарських форм, закономірності проникнення ліків крізь клітинні мембрани. Окремо лектор нагадала про зв'язок матеріалу з іншими навчальними курсами: «Біологія клітини», «Органічна хімія», «Біохімія». Детально були розглянуті принципи дозування лікарських засобів, поняття терапевтичного індексу. Лекційний матеріал сприймався невимушено, що дозволяло студентам змістовно конспектувати і уважно слухати викладача. Структура побудови лекційного заняття сприяла постійному спілкуванню Олени Іванівни з аудиторією.

Як висновок – лекція прочитана на високому науково-педагогічному рівні, добре структурована та змістовна. Бажаємо лектору успіхів і нових досягнень в її педагогічній діяльності!

Published on: 07-03-2019
Read also:
Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 жовтня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг для студентів-першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках навчальної дисципліни «Основи гостинності». У режимі Zoom-конференції з відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії зі здобувачами спілкувався професіонал міжнародного рівня, шеф-кухар «SportHotel am Semmering...

READ YOURSELF

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 october 2020

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі

24 травня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція директора компанії «GREENPACK» Олега Красносельського, під час якої фахівець розповів про світові тенденції щодо виробництва та використання одноразового біопосуду з кукурудзяного крохмалю. До лекції були залучені здобувачі освітнього ступеня «М...

READ YOURSELF

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі 25 may 2021

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці

У рамках лабораторного заняття здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Технології харчування»  з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся майстер-клас «healthy sweets» випускниці кафедри Жанни Коробченко за участю викладачок, доценток Наталії Ст...

READ YOURSELF

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці 10 september 2021

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів

Здобувачі другого та третього курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та третього курсу спеціальності 161 «Хімічні технології» побували на ПрАТ «Ензим», що знаходиться у м. Львів. «Ензим» – міжнародна біотехнологічна компанія, яка спеціалізується на виробництві дріжджів та інноваційних продуктів для різних галузей, експортує близь...

READ YOURSELF

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів 23 october 2024