Н У Х Т

Магістранти – на фінішній прямій

07 лютого 2019

Магістранти – на фінішній прямій

У лютому для студентів магістратури настає тривожний період, адже незабаром день захисту диплому, і рівень підготовки кваліфікаційної роботи повинен відповідати необхідним вимогам. Саме тому 5 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист магістрантів, які навчаються за освітніми програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» денної та заочної форм навчання.

Згідно з Положенням щодо виконання і захисту кваліфікаційних магістерських робіт на попередній захист студенти підготували пояснювальну записку (у непереплетеному вигляді), за необхідності графічну частину роботи, а також демонстраційні матеріали (роздрукований варіант слайдів мультимедійної презентації).

На розгляд комісії були представлені як експериментальні науково-дослідні магістерські роботи, так і кваліфікаційні роботи інженерного спрямування. Слід відзначити, що деякі магістранти можуть похизуватися друкованими працями – статтями у матеріалах міжнародних конференцій та фахових виданнях, та мають намір претендувати на дипломи з відзнакою. Взагалі, серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Приємною несподіванкою стала зустріч із випускником кафедри 2017 року Владом Лазебником, який нині навчається в Лінцському університеті ім. Йоганнеса Кеплера (м. Лінц, Австрія) за спеціальністю «Біохімія». Влад розповів про особливості навчання в Австрії, зокрема, що студента не виганяють, якщо він не склав певні іспити під час сесії, а залишають на наступний рік, як у школі. І так може бути не один рік підряд. А от за що можуть одразу відрахувати з вищого навчального закладу, так це за списування, тому у тамтешніх студентів навіть думки такої немає, щоб підглянути у шпаргалку. Їм краще отримати двійку і залишитись на другий рік, ніж бути відрахованим без права поновлення.

Захист магістерських робіт відбудеться 20-22 лютого 2019 р. Магістрантам бажаємо успіху, і запрошуємо усіх бажаючих відвідати даний захід.

Опублікований: 07-02-2019
Читайте також:
Освітня ініціатива кафедри маркетингу: як навчитися керувати власними фінансами

На кафедрі маркетингу відбувся тренінг «Навички фінансово грамотної людини», організований старшою викладачкою Іриною Ніколаєнко. Зустріч мала на меті допомогти здобувачам освіти краще розібратися з тим, як поводитися з власними коштами, планувати витрати та приймати обдумані фінансові рішення у повсякденному житті. До участі долучилися здобувачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітня ініціатива кафедри маркетингу: як навчитися керувати власними фінансами 28 жовтня 2025

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі!

Неймовірний результат продемонстрували здобувачки освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – третьокурсниця Надія Бризгалова (група ТБ-3-8) і четвертокурсниця Анастасія Похиленко (група ТБ-4-8) на конкурсі молодих виноробів у Парижі! Надія виборола шосте місце, а Анастасія – чотирнадцяте з 70 конкурсантів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі! 01 березня 2024

Кафедра готельно-ресторанної справи готується до Великодня разом із фахівчинею міжнародної компанії LESAFFRE

24 квітня 2024 р. у ракурсі дисципліни «Сучасні ресторанні технології» для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій, присвячений Великодній випічці на тему «Здобні вироби на заквасках. Готуємося до Великодня разом з Lesaffre». На запрошення лекторки дисципліни і завідувачки кафедри Лариси Шаран д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи готується до Великодня разом із фахівчинею міжнародної компанії LESAFFRE 26 квітня 2024

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка

Викладацький колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка активно працює над виданням якісної навчальної літератури для здобувачі вищої освіти. Нещодавно вийшов друком новий навчальний посібник «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» колективу авторів кафедри технології ресторанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка 20 липня 2023