Н У Х Т

Магістранти – на фінішній прямій

07 february 2019

Магістранти – на фінішній прямій

У лютому для студентів магістратури настає тривожний період, адже незабаром день захисту диплому, і рівень підготовки кваліфікаційної роботи повинен відповідати необхідним вимогам. Саме тому 5 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист магістрантів, які навчаються за освітніми програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» денної та заочної форм навчання.

Згідно з Положенням щодо виконання і захисту кваліфікаційних магістерських робіт на попередній захист студенти підготували пояснювальну записку (у непереплетеному вигляді), за необхідності графічну частину роботи, а також демонстраційні матеріали (роздрукований варіант слайдів мультимедійної презентації).

На розгляд комісії були представлені як експериментальні науково-дослідні магістерські роботи, так і кваліфікаційні роботи інженерного спрямування. Слід відзначити, що деякі магістранти можуть похизуватися друкованими працями – статтями у матеріалах міжнародних конференцій та фахових виданнях, та мають намір претендувати на дипломи з відзнакою. Взагалі, серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Приємною несподіванкою стала зустріч із випускником кафедри 2017 року Владом Лазебником, який нині навчається в Лінцському університеті ім. Йоганнеса Кеплера (м. Лінц, Австрія) за спеціальністю «Біохімія». Влад розповів про особливості навчання в Австрії, зокрема, що студента не виганяють, якщо він не склав певні іспити під час сесії, а залишають на наступний рік, як у школі. І так може бути не один рік підряд. А от за що можуть одразу відрахувати з вищого навчального закладу, так це за списування, тому у тамтешніх студентів навіть думки такої немає, щоб підглянути у шпаргалку. Їм краще отримати двійку і залишитись на другий рік, ніж бути відрахованим без права поновлення.

Захист магістерських робіт відбудеться 20-22 лютого 2019 р. Магістрантам бажаємо успіху, і запрошуємо усіх бажаючих відвідати даний захід.

Published on: 07-02-2019
Read also:
Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій стали учасниками Студентського хакатону Student FoodTech Challenge. Організатором Student FoodTech Challenge виступив агрохолдинг МХП – сучасна та інноваційна компанія, яка йде в ногу з часом і сприяє розвитку сільської місцевості та національної економіки України. Це вертикально інтегрова...

READ YOURSELF

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 24 may 2019

Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти

Згідно з робочим планом спільного українсько-австрійського проєкту на 2021-2022 рр. «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», що фінансується відділом міжнародних зв'язків Австрійської Академії наук і Міністерством освіти і науки України, відбувся візит завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій ха...

READ YOURSELF

Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти 23 december 2022

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

28 жовтня розпочалася ІХ щорічна науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» із міжнародною участю «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», на яку були запрошені і молоді дослідники – студенти та аспіранти кафедри біотехнології і мікробіології. Усі доповіді конференції були присвячені способам боротьби з COVID-19, оскіль...

READ YOURSELF

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший 29 october 2021