Н У Х Т

Магістранти – на фінішній прямій

07 february 2019

Магістранти – на фінішній прямій

У лютому для студентів магістратури настає тривожний період, адже незабаром день захисту диплому, і рівень підготовки кваліфікаційної роботи повинен відповідати необхідним вимогам. Саме тому 5 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист магістрантів, які навчаються за освітніми програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» денної та заочної форм навчання.

Згідно з Положенням щодо виконання і захисту кваліфікаційних магістерських робіт на попередній захист студенти підготували пояснювальну записку (у непереплетеному вигляді), за необхідності графічну частину роботи, а також демонстраційні матеріали (роздрукований варіант слайдів мультимедійної презентації).

На розгляд комісії були представлені як експериментальні науково-дослідні магістерські роботи, так і кваліфікаційні роботи інженерного спрямування. Слід відзначити, що деякі магістранти можуть похизуватися друкованими працями – статтями у матеріалах міжнародних конференцій та фахових виданнях, та мають намір претендувати на дипломи з відзнакою. Взагалі, серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Приємною несподіванкою стала зустріч із випускником кафедри 2017 року Владом Лазебником, який нині навчається в Лінцському університеті ім. Йоганнеса Кеплера (м. Лінц, Австрія) за спеціальністю «Біохімія». Влад розповів про особливості навчання в Австрії, зокрема, що студента не виганяють, якщо він не склав певні іспити під час сесії, а залишають на наступний рік, як у школі. І так може бути не один рік підряд. А от за що можуть одразу відрахувати з вищого навчального закладу, так це за списування, тому у тамтешніх студентів навіть думки такої немає, щоб підглянути у шпаргалку. Їм краще отримати двійку і залишитись на другий рік, ніж бути відрахованим без права поновлення.

Захист магістерських робіт відбудеться 20-22 лютого 2019 р. Магістрантам бажаємо успіху, і запрошуємо усіх бажаючих відвідати даний захід.

Published on: 07-02-2019
Read also:
Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю «Хімічні технології та інженерія», цикл залікової сесії завершили захистами курсових робіт із дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», які проходили на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. До складу Екзаменаційної комісії, яку очолила до...

READ YOURSELF

Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники 07 may 2019

У центрі уваги – інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі

21 травня 2024 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвячена 140-річчю заснування НУХТ. З привітальним словом на пленарному засіданні виступ...

READ YOURSELF

У центрі уваги – інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі 27 may 2024

Розвиток естетики й почуття прекрасного на черговому засіданні Еnglish speaking club

Уже стало доброю традицією на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації проводити пізнавальні та наукові заходи за участі іноземних гостей. Нещодавно відбулося чергове засідання Еnglish speaking club, як завжди за участі спеціального гостя із Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. До порядку денного засідання ув...

READ YOURSELF

Розвиток естетики й почуття прекрасного на черговому засіданні Еnglish speaking club 21 november 2019

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет. Для нас є честю увага орга...

READ YOURSELF

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці 08 november 2021