Н У Х Т

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

15 june 2023

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

10 червня 2023 року у затишному внутрішньому дворику заводу «Київмедпрепарат» відбувся крутезний захід від корпорації «Артеріум» – корпоративне дитяче свято «Професія моїх батьків». Спеціальним гостем заходу став наш університет, представляти який випала честь кафедрам біотехнології і мікробіології та харчової хімії.

Для наших викладачів і здобувачів освіти цей захід став чудовою можливістю перепочити від стресових викликів сьогодення. Їм було приємно спостерігати, наскільки дітям цікаво брати участь у іграх, які знайомили їх з різними професіями і спеціальностями та ще і отримувати за це подарунки.

Але подарунок ще треба було заробити! Це був справжній ігровий квест – у наметах із тематичними табличками «Національний університет харчових технологій», «Корпоративний університет», «Група електрозабезпечення», «Служба маркетингових комунікацій», «Відділ контролю якості», «Виробнича служба», «Служби забезпечення якості та екології» та «Служба з охорони навколишнього середовища» діти мали можливість виконувати завдання на кмітливість, спостережливість або й хоробрість (хіба ж не лячно дивитися у мікроскоп на дуже збільшену комаху?), отримуючи за виконання завдання винагороду у вигляді наліпок корпоративних кольорів «Артеріуму», які потім із великим задоволенням міняли на цікаві подарунки.

Завдання були і цікавими, і, безумовно, корисними. Наприклад, в екологічному наметі можна було почути про забруднення довкілля та важливість сортування сміття, і навіть повчитися сортувати сміття самотужки. У наметі виробничої служби пропонували обрати серед флаконів/блістерів/туб будь-яку форму випуску продукту та самостійно його виготовити з кінетичного піску, кави та звичайної води з кольоровими загусниками. А у наметі відділу контролю якості можна було надути кульку за допомогою…. оцту та соди.

Особливою популярністю у дітлахів користувався намет НУХТ, де вони з великою цікавістю розглядали під мікроскопом різних комах, грибний міцелій, дізнавалися про мікроорганізми, що зустрічаються в буденності, наприклад, у звичних молочних продуктах, із великим ентузіазмом розмальовували веселих мікробів у різні кольори. А наші хіміки під керівництвом доцентки кафедри харчової хімії Віри Іщенко показували дітям справжні хімічні дива: кольорові перетворення, розчини, які світяться, паперові квіточки, які на очах змінюють свій колір. Діти були у захваті!

Важливим є те, що ми змогли подарувати діткам посмішки, нові знання та новий досвід. Можливо, саме після цього знайомства, хтось із них у майбутньому обере своєю спеціальністю біотехнологію чи харчову хімію й прийде здобувати її у наш університет.

Щиро вдячні нашим добрим друзям і партнерам – корпорації «Артеріум» за можливість стати частиною цього свята!

Published on: 15-06-2023
Read also:
«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса взяв участь у Першій національній конференції-виставці «Хлібна індустрія-2023», яка відбулась 17-18 серпня 2023 року в м. Вінниця. Захід був організований за ініціативи Всеукраїнської асоціації пекарів у партнерстві зі Спілкою «Борошномели України» та Agro Marke...

READ YOURSELF

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами 22 august 2023

Відомі українські ресторатори Борисови знову в гостях на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Навчальний рік факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу закінчується феєричним лекторієм від родини відомих і неймовірних українських рестораторів – Дмитра та Олени Борисових. Ранкова зустріч 31 травня в онлайн-форматі була яскраво емоційною та інформаційно насиченою. Понад 240 здобувачів вищої освіти у різних курточках нашої країн...

READ YOURSELF

Відомі українські ресторатори Борисови знову в гостях на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 02 june 2021

Ділова гра як практична складова навчального процесу

Із метою підготовки висококваліфікованих фахівців, викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ роблять навчальний процес більш насиченім і цікавим, застосовуючи сучасні активні методи навчання: аналіз і моделювання ситуацій, кейси, ділові ігри, залучаючи представників бізнесу та проводячи заняття на підприємствах. Ось і у р...

READ YOURSELF

Ділова гра як практична складова навчального процесу 19 october 2020

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 вересня 2021 року в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася позачергова виборна профспілкова конференція Первинної профспілкової організації працівників Національного університету харчових технологій. Від адміністрації університету на конференції був присутній проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, в...

READ YOURSELF

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ 22 september 2021