Н У Х Т

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

15 june 2023

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

10 червня 2023 року у затишному внутрішньому дворику заводу «Київмедпрепарат» відбувся крутезний захід від корпорації «Артеріум» – корпоративне дитяче свято «Професія моїх батьків». Спеціальним гостем заходу став наш університет, представляти який випала честь кафедрам біотехнології і мікробіології та харчової хімії.

Для наших викладачів і здобувачів освіти цей захід став чудовою можливістю перепочити від стресових викликів сьогодення. Їм було приємно спостерігати, наскільки дітям цікаво брати участь у іграх, які знайомили їх з різними професіями і спеціальностями та ще і отримувати за це подарунки.

Але подарунок ще треба було заробити! Це був справжній ігровий квест – у наметах із тематичними табличками «Національний університет харчових технологій», «Корпоративний університет», «Група електрозабезпечення», «Служба маркетингових комунікацій», «Відділ контролю якості», «Виробнича служба», «Служби забезпечення якості та екології» та «Служба з охорони навколишнього середовища» діти мали можливість виконувати завдання на кмітливість, спостережливість або й хоробрість (хіба ж не лячно дивитися у мікроскоп на дуже збільшену комаху?), отримуючи за виконання завдання винагороду у вигляді наліпок корпоративних кольорів «Артеріуму», які потім із великим задоволенням міняли на цікаві подарунки.

Завдання були і цікавими, і, безумовно, корисними. Наприклад, в екологічному наметі можна було почути про забруднення довкілля та важливість сортування сміття, і навіть повчитися сортувати сміття самотужки. У наметі виробничої служби пропонували обрати серед флаконів/блістерів/туб будь-яку форму випуску продукту та самостійно його виготовити з кінетичного піску, кави та звичайної води з кольоровими загусниками. А у наметі відділу контролю якості можна було надути кульку за допомогою…. оцту та соди.

Особливою популярністю у дітлахів користувався намет НУХТ, де вони з великою цікавістю розглядали під мікроскопом різних комах, грибний міцелій, дізнавалися про мікроорганізми, що зустрічаються в буденності, наприклад, у звичних молочних продуктах, із великим ентузіазмом розмальовували веселих мікробів у різні кольори. А наші хіміки під керівництвом доцентки кафедри харчової хімії Віри Іщенко показували дітям справжні хімічні дива: кольорові перетворення, розчини, які світяться, паперові квіточки, які на очах змінюють свій колір. Діти були у захваті!

Важливим є те, що ми змогли подарувати діткам посмішки, нові знання та новий досвід. Можливо, саме після цього знайомства, хтось із них у майбутньому обере своєю спеціальністю біотехнологію чи харчову хімію й прийде здобувати її у наш університет.

Щиро вдячні нашим добрим друзям і партнерам – корпорації «Артеріум» за можливість стати частиною цього свята!

Published on: 15-06-2023
Read also:
Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом

Цей тиждень на кафедрі готельно-ресторанної справи став тижнем зустрічей із рестораторами. Лекцію для студентів 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прочитав Рудольф Краєвський, засновник і бренд-шеф мережі закладів ресторанного господарства вегетаріанського спрямування «Vegano Hooligano Family», веган, лідер веган-спільноти і ор...

READ YOURSELF

Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом 19 april 2019

Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Початок квітня у нашому університеті – час проведення Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», до участі у якій традиційно долучаються здобувачі вищої освіти й молоді науковці з усього світу. У 2022 році конференція відбувається уже у 88...

READ YOURSELF

Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 13 april 2022

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи

Практика – маленьке слово з безмежним значенням для допитливого студента. Саме в цей час відбувається поєднання теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, з їх застосуванням. Студентам четвертого курсу – Валерії Потапенко та Мирославу Хоньківу випала можливість зануритися у практику на виробництві бактеріальних заквасок у Державн...

READ YOURSELF

Можливість оцінити свої знання і навички отримали четвертокурсники-біотехнологи 28 february 2019