Н У Х Т

Відбулося чергове планове засідання вченої ради університету

01 october 2020

Відбулося чергове планове засідання вченої ради університету

1 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Задля дотримання усіх протиепідемічних вимог засідання відбувалося в актовій залі.

Голова вченої ради, в.о. ректора університету, перший проректор Володимир Яровий розпочав його традиційно – з вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями.

Далі відбулося вручення атестата доцента по кафедрі технології цукру і підготовки води Наталії Романченко і диплома лауреата премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва у 2020 році у номінації «наукові досягнення» асистенту кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Звягінцевій-Семенець.

Після урочистостей відповідно до порядку денного вчена рада перейшла до розгляду кадрових питань. Кандидатури претендентів на присвоєння вченого звання професора та доцента представила вчений секретар Наталія Ткачук. Кафедра експертизи харчових продуктів клопотала про присвоєння вченого звання професора Оксані Шульзі, кафедра мехатроніки та пакувальної техніки звернулася з клопотанням про присвоєння вченого звання професора Миколі Якимчуку. Кафедра технології молока і молочних продуктів клопотала про присвоєння вченого звання доцента Алі Тимчук і Уляні Кузьмик. Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів клопотала про присвоєння вченого звання доцента Ользі Чернюшок. Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства звернулася з клопотанням про присвоєння вченого звання доцента Світлані Олійник і Роману Мукоїду. Кафедра експертизи харчових продуктів клопотала про присвоєння вченого звання доцента Анастасії Чорній. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції звернулася з клопотанням про присвоєння вченого звання доцента Олегу Кузьміну. Про присвоєння вченого звання доцента Юлії Куєвді клопотала кафедра енергопостачання та енергоменеджменту. Із аналогічним клопотанням щодо Миколи Десика звернулася кафедра машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв.

До складу лічильної комісії обрали завідувачку кафедри фізики Світлану Літвинчук і представників студентського самоврядування Ірину Ковшар та Анастасію Коцюрубську.

Поки працювала лічильна комісія вчена рада заслухала звіт відповідального секретаря приймальної комісії Надії Івчук щодо результатів виконання у 2020 році плану прийому на навчання до університету.

Доповідач детально висвітлила перебіг непростої вступної кампанії цього року, яка ще триває, навела статистику поданих заяв і зарахованих здобувачів вищої освіти за усіма освітніми рівнями в усіх структурних підрозділах університету. Вчена рада прийняла до відома надану інформацію.

Про підсумки літньої заліково-екзаменаційної сесії 2019-2020 н.р. доповів начальник навчального відділу Валерій Виговський. Присутні дізналися про показники абсолютної успішності та якості успішності окремо по всіх факультетах і навчально-наукових інститутах і по кожному курсу денної і заочної форм навчання, а також кількість відрахованих і причини відрахувань та кількість здобувачів, що отримували академічну стипендію.

Також Валерій Виговський виніс на затвердження вченої ради зміни до «Положення про підвищення кваліфікації науково-педагогічних і педагогічних працівників НУХТ». Необхідність внесення змін виникла оскільки наприкінці грудня 2019 року Кабінетом міністрів України був ухвалений новий порядок підвищення кваліфікації працівників освіти. Зокрема, відповідно до нового порядку у Положення внесені зміни щодо складання кафедрами плану підвищення кваліфікації викладачів на один календарний рік (а не на п’ять років, як це було); введене поняття наукової атестації, зняте обмеження по строках проходження підвищення кваліфікації, виправлені деякі терміни. Вчена рада одноголосно підтримала пропоновані зміни.

Про зміни ще до одного положення – «Положення про порядок конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників НУХТ» йшлося у виступі проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої. Доповідач повідомила, що згідно з новою редакцією ст.43 Закону України «Про вищу освіту» внесені зміни у порядок обрання керівників факультетів/навчально-наукових інститутів. Крім того, прописана нова процедура роботи конкурсної комісії; порядок обговорення кандидатур претендентів на засіданнях кафедр доповнений новими критеріями, а також внесені деякі зміни у додатки. Зміни до цього Положення також знайшли одностайну підтримку членів вченої ради.

Про підготовку до проведення виборів ректора університету присутніх проінформував голова організаційного комітету Володимир Яровий. Зокрема, він повідомив, що підготовка триває відповідно до чинних нормативних документів. 29 вересня відбулося останнє засідання оргкомітету, на якому були визначені кількість штатних працівників, що не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками і здобувачів вищої освіти в усіх структурних підрозділах станом на 25 вересня 2020 року. Доповідач нагадав, що до введення суворих карантинних обмежень відбулися вибори представників з числа штатних працівників які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками для участі у виборах ректора у всіх підрозділах, крім двох фахових коледжів НУХТ. Станом на 25 вересня змін у складі обраних представників не відбулося, отже необхідності проводити перевибори або додаткові вибори цієї категорії виборців немає. Таким чином, вибори представників з числа штатних працівників які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками мають відбутися тільки у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі харчової промисловості НУХТ і Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ. Вчена рада відкритим голосуванням одностайно затвердила рішення організаційного комітету залишити в силі результати виборів представників з числа штатних працівників які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, що відбулися у березні 2020 року. На наступному тижні відбудуться вибори делегатів із числа здобувачів вищої освіти. Протягом двох днів з 9:00 до 15:00 студенти зможуть проголосувати за своїх представників на виборах ректора. З метою дотримання протиепідемічних заходів будуть облаштовані три зони для проведення голосування – у актовій залі, у студентському клубі і в холі 4-го поверху корпусу А. Також голова оргкомітету повідомив про часткові зміни у складі окремих регіональних оргкомітетів і виборчих комісій, у зв’язку із закінченням студентами навчання у коледжах. Вони були виведені зі складу оргкомітетів і виборчих комісій, а натомість введені нові представники студентства. Вчена рада прийняла до відома надану інформацію.

Наступним питанням розглянули і затвердили план роботи вченої ради університету на 2020-2021 н.р. та поточні питання.

Зокрема, перший проректор проінформував, що до університету надійшов лист від спілки ректорів ЗВО України з проханням уважно розглянути проєкт Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки та подати до 15 жовтня свої зауваження і пропозиції. Він наголосив, що питання надзвичайно важливе для усіх освітян і закликав активніше долучатися до процесу обговорення Стратегії.

Проректор Лариса Арсеньєва повідомила, що надійшла пропозиція від Благодійного фонду Дениса Парамонова подати дві кандидатури кращих здобувачів-магістрів, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», на отримання в осінньому семестрі іменних стипендій від фонду розміром 5 тисяч гривень кожна. Колективом Навчально-наукового інституту харчових технологій були висунуті кандидатури магістрантів Руслани Кущ і Артема Холода. Вчена рада, заслухавши, характеристики на претендентів, одностайно підтримала пропозицію висунення їх на отримання іменних стипендій фонду Дениса Парамонова.

Голова лічильної комісії Світлана Літвинчук оголосила результати таємного голосування членів ради по кадрових питаннях. Присутні затвердили протоколи лічильної комісії відкритим голосуванням і оплесками привітали колег із присвоєнням вчених звань.

Оскільки на цьому порядок денний був вичерпаний, голова вченої ради Володимир Яровий подякував членам ради за активну роботу, побажав наснаги й успіхів і закрив засідання.

Published on: 01-10-2020
Read also:
Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського

Наш університет давно й плідно співпрацює зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського. Черговим кроком у розвитку творчого співробітництва між нашими вишами стало підписання Угоди про співпрацю щодо реалізації програм академічної мобільності. Ініціативу завідувача кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів на...

READ YOURSELF

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського 12 april 2023

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти

16-20 травня студенти спеціальності 242 «Туризм» взяли участь у Чемпіонаті України серед студентів і школярів зі спортивного водного та велосипедного туризму, що проводився за сприяння Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерації спортивного туризму України. У змаганнях взяли участь 12 команд, серед яки...

READ YOURSELF

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти 21 may 2019

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників!

Міністерство освіти і науки України презентувало звіт з моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням. Звіт не лише відображає статистику працевлаштування, а дає змогу оцінити ефективність освітніх програм у задоволенні реальних потреб ринку пра...

READ YOURSELF

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників! 16 april 2024

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови

Кожний день у житті кожної людини по-своєму особливий. Варто не забувати й про локальні свята та події кожної країни. Студенти групи ГС-2-7 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь занурилися у повсякденне життя американців і розповіли, які дивні та локальні свята відзначають ...

READ YOURSELF

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови 29 september 2021