Н У Х Т

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

15 червня 2023

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

10 червня 2023 року у затишному внутрішньому дворику заводу «Київмедпрепарат» відбувся крутезний захід від корпорації «Артеріум» – корпоративне дитяче свято «Професія моїх батьків». Спеціальним гостем заходу став наш університет, представляти який випала честь кафедрам біотехнології і мікробіології та харчової хімії.

Для наших викладачів і здобувачів освіти цей захід став чудовою можливістю перепочити від стресових викликів сьогодення. Їм було приємно спостерігати, наскільки дітям цікаво брати участь у іграх, які знайомили їх з різними професіями і спеціальностями та ще і отримувати за це подарунки.

Але подарунок ще треба було заробити! Це був справжній ігровий квест – у наметах із тематичними табличками «Національний університет харчових технологій», «Корпоративний університет», «Група електрозабезпечення», «Служба маркетингових комунікацій», «Відділ контролю якості», «Виробнича служба», «Служби забезпечення якості та екології» та «Служба з охорони навколишнього середовища» діти мали можливість виконувати завдання на кмітливість, спостережливість або й хоробрість (хіба ж не лячно дивитися у мікроскоп на дуже збільшену комаху?), отримуючи за виконання завдання винагороду у вигляді наліпок корпоративних кольорів «Артеріуму», які потім із великим задоволенням міняли на цікаві подарунки.

Завдання були і цікавими, і, безумовно, корисними. Наприклад, в екологічному наметі можна було почути про забруднення довкілля та важливість сортування сміття, і навіть повчитися сортувати сміття самотужки. У наметі виробничої служби пропонували обрати серед флаконів/блістерів/туб будь-яку форму випуску продукту та самостійно його виготовити з кінетичного піску, кави та звичайної води з кольоровими загусниками. А у наметі відділу контролю якості можна було надути кульку за допомогою…. оцту та соди.

Особливою популярністю у дітлахів користувався намет НУХТ, де вони з великою цікавістю розглядали під мікроскопом різних комах, грибний міцелій, дізнавалися про мікроорганізми, що зустрічаються в буденності, наприклад, у звичних молочних продуктах, із великим ентузіазмом розмальовували веселих мікробів у різні кольори. А наші хіміки під керівництвом доцентки кафедри харчової хімії Віри Іщенко показували дітям справжні хімічні дива: кольорові перетворення, розчини, які світяться, паперові квіточки, які на очах змінюють свій колір. Діти були у захваті!

Важливим є те, що ми змогли подарувати діткам посмішки, нові знання та новий досвід. Можливо, саме після цього знайомства, хтось із них у майбутньому обере своєю спеціальністю біотехнологію чи харчову хімію й прийде здобувати її у наш університет.

Щиро вдячні нашим добрим друзям і партнерам – корпорації «Артеріум» за можливість стати частиною цього свята!

Опублікований: 15-06-2023
Читайте також:
Презентація університету у м. Вишневе

Завершується 2018 рік – настає пора підсумків і побудови нових планів: творчих, організаційних та особистих. Завершили свою роботу і Ярмарки професій, які традиційно проводять міські та районні центри зайнятості Київської області восени. Цього разу 30 листопада 2018 року наш університет гостинно запросив Києво-Святошинський міськрайонний центр зай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація університету у м. Вишневе 03 грудня 2018

Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

12 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася зустріч студентів третього курсу з менеджером американського бренду готелів Holiday Inn, які є частиною InterContinental Hotels Group Катериною Вавринович. У рамках заняття з дисципліни «Організація ресторанного господарства» запрошений спеціаліст прочитала лекцію «Особл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 13 березня 2019

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів»

З 12 по 16 листопада 2018 р. у Сумському коледжі харчової промисловості  НУХТ відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».Заходи, що відбулися в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» 19 листопада 2018

HR у IT очима практиків: надихаюча зустріч менеджерів персоналу з експерткою

Днями кафедра економіки праці та менеджменту перетворилася на майданчик живого професійного діалогу. Саме тут відбулася гостинна та надзвичайно змістовна лекція «HR та рекрутинг в IT: коли команди, аналітика та AI працюють разом», яку прочитала операційна директорка сучасної ІТ-компанії «UnityBars» Ярослава Кадученко. UnityBars ‒ це динамічна IT-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

HR у IT очима практиків: надихаюча зустріч менеджерів персоналу з експерткою 19 листопада 2025