Н У Х Т

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів

10 july 2020

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів

Завершили своє навчання бакалаври спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Рубіжна риска була підведена під час захистів дипломних проєктів, які заслухала Екзаменаційна комісія у складі завідувачки кафедри, професорки Тамари Носенко та доцентів кафедри Наталії Сабадаш, Тетяни Бойчук, Олени Подобій.

В умовах карантину багато часу та зусиль були витрачені під час дистанційних попередніх захистів, які за рішенням голови ЕК Тамари Носенко відбувалися в трьох комісіях, до складу яких увійшли члени ЕК, а також доценти Світлана Ковальова, Ігор Фесич і старший викладач Олеся Романова. Координування здобувачів щодо вирішення організаційних питань було покладено на секретаря ЕК Аллу Таволжан.

Захисти хіміків-технологів відзначив своєю присутністю в.о. ректора університету, перший проректор, професор Володимир Яровий. Були присутні й наукові керівники проектів та одногрупники, які вийшли в zoom-конференцію підтримати своїх колег. Також захисти хіміків не оминули і підприємці. Член ЕК, доцент Наталія Сабадаш запросила к.т.н. Євгена Ребенка – технічного спеціаліста датської компанії SiccaDania з підбору та налаштування обладнання для харчових виробництв, зокрема виробництва структуроутворюючих харчових добавок (модифікованих видів крохмалю). Євген Ребенок зазначив, що не вперше відвідує кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів і працевлаштовує молодих фахівців. Гість відзначив, що певні технологічні рішення, запропоновані здобувачами, нині використовують європейські підприємства. І побажав нашим випускникам свої напрацювання втілити в життя на ниві творення та розвитку української промисловості.

Загалом хіміки-технологи представили 31 кваліфікаційну роботу. 17 захистили свої проєкти на «відмінно», з яких 5 здобувачів були рекомендовані на отримання дипломів із відзнакою. Кваліфікаційні бакалаврські роботи 2020 року були присвячені удосконаленню технологій як виробництва харчових добавок, так і косметичних засобів. Особлива увага була приділена хімізму процесів, які відбуваються для отримання кінцевого продукту, механізму дії на шкіру, волосся тощо. Доповідачі акцентували увагу на сучасних питаннях хімічної технології, заглиблювались у фундаментальні та прикладні аспекти хімії, як науки.

Старання й зусилля кожного у подоланні труднощів, що виникали на шляху дистанційного виконання та захисту проектів, виправдали очікувані результати. Екзаменаційна комісія відзначила високий рівень виконаних робіт, який підтверджений написаними й уже опублікованими тезами у збірниках праць наукових конференцій. Здобувачі отримали рекомендації щодо вступу в магістратуру.

Розглянувши в процесі захисту ряд проблемних тематик з хімічної технології, студенти зрозуміли одну важливу річ – втілення навіть простого хімічного перетворення у практику (виробництво) потребує ґрунтовної підготовки.

Тож, вітаємо здобувачів із успішним захистом своїх перших кваліфікаційних робіт! Тепер на них чекає вступ до магістратури та незабутнє тепле літо!

Published on: 10-07-2020
Read also:
Сумна звістка

12 квітня 2020 року на 66-му році життя передчасно пішов із життя ректор Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення інноваційних технологій, повний кавалер ордена «За заслуги» Українець Анатолій Іванович. Анатолій...

READ YOURSELF

Сумна звістка 12 april 2020

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

READ YOURSELF

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 december 2019

Профспілка НУХТ відзначена за організацію донорства для потреб ЗСУ

11 лютого 2025 року голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь вручив Подяку колективу профспілкової організації НУХТ від національного військово-медичного клінічного центру головного військового клінічного госпіталю за організацію та проведення донорства для потреб ЗСУ. Відзнака вручена за п...

READ YOURSELF

Профспілка НУХТ відзначена за організацію донорства для потреб ЗСУ 11 february 2025

Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю

Протягом останнього року, що триває повномасштабне вторгнення агресора, наші здобувачі освіти долучилися до незліченного числа найрізноманітніших акцій – донатили кошти, готували їжу, здавали кров, закупали спорядження, збирали посилки на передову. Черговий вантаж від студентської родини НУХТ вирушив до наших захисників сьогодні. Акція була ініцій...

READ YOURSELF

Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю 07 april 2023