Н У Х Т

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів

10 july 2020

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів

Завершили своє навчання бакалаври спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Рубіжна риска була підведена під час захистів дипломних проєктів, які заслухала Екзаменаційна комісія у складі завідувачки кафедри, професорки Тамари Носенко та доцентів кафедри Наталії Сабадаш, Тетяни Бойчук, Олени Подобій.

В умовах карантину багато часу та зусиль були витрачені під час дистанційних попередніх захистів, які за рішенням голови ЕК Тамари Носенко відбувалися в трьох комісіях, до складу яких увійшли члени ЕК, а також доценти Світлана Ковальова, Ігор Фесич і старший викладач Олеся Романова. Координування здобувачів щодо вирішення організаційних питань було покладено на секретаря ЕК Аллу Таволжан.

Захисти хіміків-технологів відзначив своєю присутністю в.о. ректора університету, перший проректор, професор Володимир Яровий. Були присутні й наукові керівники проектів та одногрупники, які вийшли в zoom-конференцію підтримати своїх колег. Також захисти хіміків не оминули і підприємці. Член ЕК, доцент Наталія Сабадаш запросила к.т.н. Євгена Ребенка – технічного спеціаліста датської компанії SiccaDania з підбору та налаштування обладнання для харчових виробництв, зокрема виробництва структуроутворюючих харчових добавок (модифікованих видів крохмалю). Євген Ребенок зазначив, що не вперше відвідує кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів і працевлаштовує молодих фахівців. Гість відзначив, що певні технологічні рішення, запропоновані здобувачами, нині використовують європейські підприємства. І побажав нашим випускникам свої напрацювання втілити в життя на ниві творення та розвитку української промисловості.

Загалом хіміки-технологи представили 31 кваліфікаційну роботу. 17 захистили свої проєкти на «відмінно», з яких 5 здобувачів були рекомендовані на отримання дипломів із відзнакою. Кваліфікаційні бакалаврські роботи 2020 року були присвячені удосконаленню технологій як виробництва харчових добавок, так і косметичних засобів. Особлива увага була приділена хімізму процесів, які відбуваються для отримання кінцевого продукту, механізму дії на шкіру, волосся тощо. Доповідачі акцентували увагу на сучасних питаннях хімічної технології, заглиблювались у фундаментальні та прикладні аспекти хімії, як науки.

Старання й зусилля кожного у подоланні труднощів, що виникали на шляху дистанційного виконання та захисту проектів, виправдали очікувані результати. Екзаменаційна комісія відзначила високий рівень виконаних робіт, який підтверджений написаними й уже опублікованими тезами у збірниках праць наукових конференцій. Здобувачі отримали рекомендації щодо вступу в магістратуру.

Розглянувши в процесі захисту ряд проблемних тематик з хімічної технології, студенти зрозуміли одну важливу річ – втілення навіть простого хімічного перетворення у практику (виробництво) потребує ґрунтовної підготовки.

Тож, вітаємо здобувачів із успішним захистом своїх перших кваліфікаційних робіт! Тепер на них чекає вступ до магістратури та незабутнє тепле літо!

Published on: 10-07-2020
Read also:
Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах

МОН планує впровадити як експеримент наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 14 січня 2019 року під час виступу на тему «Вища освіта України в контексті розвитку творення європейського простору вищої освіти». Йшлося, зокрема, про те, як ...

READ YOURSELF

Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах 16 january 2019

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці

5-6 серпня 2021 року відбувся ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного, який щорічно у серпні проводить Приватне акціонерне товариство «УКРПИВО». У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали 128 зразків своєї продукції, в т.ч. п...

READ YOURSELF

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці 09 august 2021

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники

Студенти 2 курсу кафедри експертизи харчових продуктів спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за ініціативи свого куратора Анастасії Чорної ознайомились із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», що є незалежною громадською організацією із захисту прав споживачів з 2001 року та спеціалізується на різн...

READ YOURSELF

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники 19 march 2019

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

Інноваційний розвиток харчової промисловості неможливий без висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних забезпечити потреби суспільства, ринку праці та держави в питаннях ефективного вирішення комплексних організаційно-технологічних, інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві харчової продукції та суміжн...

READ YOURSELF

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів 03 june 2022