Н У Х Т

Магістранти отримають найактуальнішу інформацію щодо органічного сектору в Україні

08 червня 2023

Магістранти отримають найактуальнішу інформацію щодо органічного сектору в Україні

6-7 червня доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь в онлайн-тренінгу «Органічний модуль (UA)», присвяченому законодавству України у сфері органічного виробництва, обігу та маркуванню органічної продукції.

Захід був організований Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та органом сертифікації «Органік Стандарт» у співпраці з ГС «Органічна Україна» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Спікерами виступили: заступниця директора департаменту, начальниця управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Семенчук, начальниця відділу державної політики у сфері органічного виробництва управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Міністерства аграрної політики та продовольства України Марина Кислицька, провідні фахівці із сертифікації, стандартизації та якості органу сертифікації «Органік Стандарт»: Василь Шукалович, Віра Пасацька, Олена Манзюк та інші.

Були розглянуті питання щодо правового регулювання органічного сектору, викликів і новацій, державного контролю (нагляду) в органічному секторі, загальних вимог до органічного виробництва відповідно до законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, вимог до різних галузей органічного виробництва.

Отримана інформація буде використана в начальному процесі при підготовці фахівців освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 08-06-2023
Читайте також:
Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції

9-10 листопада 2021 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті відбудеться Х Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції 17 серпня 2021

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE

Одразу троє учасників – четвертокурсниця бакалаврату, викладачка і випускник захистили честь університету на цьогорічному престижному фаховому конкурсі. Тема YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 – «Продукт: Трансформація», відповідно до якої учасники мали створити авторську страву з дотриманням всього трьох умов: головний інгредієнт мав бути притаманний рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE 19 вересня 2024

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

Наші викладачі – відомі у своїх галузях фахівці та експерти, тому часто їх запрошують до складу різноманітних експертних груп і фахових журі, а також залучають до практичної підготовки та підвищення кваліфікації виробничників. Ось і професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, докторка технічних наук Марина Білько є постійним ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками 05 серпня 2022

Впевнений рух до вершин uniRank!

Згідно з черговим uniRank University Ranking (4 International Colleges&Universities) наш університет у 2024 році посідає 27 місце серед українських (у 2023 році – 28) і 3995-е (у 2023 році – 4381) місце серед світових університетів. Всього до рейтингу увійшли 192 вітчизняних заклади вищої освіти і понад 11 тисяч світових. UniRank University Ra...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнений рух до вершин uniRank! 21 лютого 2024