Н У Х Т

Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара

11 грудня 2023

Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара

Здобуття освіти завжди є ключем до розвитку та особистого зростання. Можливість застосування набутих знань у практичній діяльності, де теорія перетворюється на конкретні навички і результати стали важливою складовою сучасної фахової підготовки здобувачів.

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів, з використанням формату of- та online, в рамках вивчення дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі».

Професійними знаннями та практичними навиками зі здобувачами з великим задоволенням поділилася власниця Школи сиру Тетяни Дядечко та головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко.

Скориставшись можливістю розширення навичок soft skills, до зустрічі доєдналися здобувачі освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів і кафедри туристичного та готельного бізнесу.

Майстер-клас став платформою для вивчення основних та індивідуальних технік виготовлення крафтових м’яких сирів. Моделювання виробництва розпочали з дослідження якості молока та його термічного оброблення, активізації заквасок і процесу формування сирної маси, а здобувачі мали можливість не лише спостерігати за процесом, але й активно брати участь у кожному етапі створення різних видів сирів.

Особливістю зустрічі був емоційний зв'язок між здобувачами та фахівчинею-сироваром Тетяною Дядечко. Під час обговорення нових концепцій та особливостей сироваріння всі присутні активно обмінювалися думками, отримували змістовні відповіді на свої запитання і вчилися аналізувати та вирішувати можливі виробничі проблеми. Важливим результатом цього заходу була мотивація студентів до наукових досліджень і подальшого вдосконалення у обраній сфері.

Враховуючи зацікавленість стейкхолдерів у підвищенні науково-професійної підготовки здобувачів, було досягнуто домовленість про продовження практики проведення майстер-класів.

Усі учасники висловлюють щиру подяку Тетяні Дядечко за креативну та професійну зустріч, яка сприяє підвищенню професійного рівня наших магістрантів і популяризації галузі серед майбутніх фахівців.

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Перше наочне знайомство з виробництвом оздоровчих харчових продуктів здійснили студенти

З 17 по 21 вересня 2018 року відповідно до графіку навчального процесу на кафедрі технології оздоровчих продуктів студенти третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» пройшли ознайомлювально-виробничу практику. У перший день практики відбулися організаційні збори, інструктаж з охорони п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше наочне знайомство з виробництвом оздоровчих харчових продуктів здійснили студенти 21 вересня 2018

З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 квітня 2019

Вікторина до Дня Соборності України на факультеті біотехнології та екологічного контролю

День Соборності України –  свято на честь проголошення першої Незалежності та Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). 22 січня 1918 року незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а через рік, у 1919 році, в цей же день на Софійській площі у Києві відбулося о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікторина до Дня Соборності України на факультеті біотехнології та екологічного контролю 26 січня 2024

У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика

З  4 вересня 2018 року в нашому університеті розпочалася практика у студентів денної форми навчання. Для технологів у цьому році практика організована з урахуванням усіх вимог роботодавців та очікувань студентів швидко знайти роботу після закінчення університету. Студенти спеціальності «Біотехнологія продуктів бродіння і виноробства» проходять три...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика 05 вересня 2018