Н У Х Т

Локальний моніторинг освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського і магістерського рівнів

31 січня 2024

Локальний моніторинг освітніх програм «Фінанси, банківська справа та страхування» бакалаврського і магістерського рівнів

З метою подальшого удосконалення у 2024 році освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти кафедрою фінансів 30 січня 2024 року було проведено розширене засідання робочих груп, під час якого відбулося обговорення результатів локального моніторингу зазначених освітньо-професійних програм.

На обговорення освітніх програм, крім членів робочих груп, були запрошені здобувачі 1-4 курсів бакалаврату та 1-2 курсів магістратури, випускники, представники академічної спільноти закладів вищої освіти Києва, Тернополя, Ірпеня, Черкас, Білої Церкви, Полтави, Вінниці, а також зовнішні стейкхолдери та викладачі груп забезпечення.

Гарантки освітньо-професійних програм, доцентка Світлана Бойко (бакалаврського рівня) та доцентка Інна Дем’яненко (магістерського рівня) розповіли учасникам зустрічі про унікальність програм; обов’язкові та вибіркові компоненти; кадрове та методичне забезпечення. Водночас акцентували увагу на рекомендаціях, наданих експертними групами і галузевими експертними радами під час акредитацій обох освітніх програм, які відбулися у 2023 році.

Стейкхолдерами були відзначені актуальність і важливість підготовки фахівців-фінансистів для сфери страхування, банківської діяльності, управління та нагляду у сфері оподаткування та державного управління, організації діяльності фінансових служб місцевих органів влади, підприємств та установ різних форм власності і господарювання, у тому числі з врахуванням галузевих особливостей харчової промисловості.

Свої пропозиції щодо удосконалення програм підготовки бакалаврів і магістрів висловили як здобувачі, так і стейкхолдери та представники академічної спільноти. Робочі групи опрацюють надані пропозиції та, за погодженням, врахують у програмах 2024 року.

Завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян подякувала гаранткам і всім учасникам зустрічі за плідну роботу та надані слушні пропозиції.

Опублікований: 31-01-2024
Читайте також:
Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні

Здобувачі другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» згідно з планом гостьових занять виконали лабораторну роботу з комплексної дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» на базі науково-дослідної лабораторії Центру колективного користування науковим облад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні 14 жовтня 2024

У фокусі уваги – ненасильницьке спілкування

У межах співпраці кафедри економіки і права та Корпорації «Артеріум» днями відбулася ще одна гостьова лекція-тренінг для всіх бажаючих. Тема зустрічі «Ненасильницьке спілкування» зі спікеркою Юлією Старіковою зацікавила багатьох. Серед слухачів були здобувачі різних освітніх програм і викладачі НУХТ. Пані Юлія говорила про об’єднуюче і роз’єднуюче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги – ненасильницьке спілкування 12 грудня 2023

Професійна синергія

Компанія «Базис», яка є одним із лідерів ринку фасувально-пакувального обладнання з 1996 року, поділилася перспективними планами щодо розвитку напрямів дуальної освіти та інноваційних підходів професійної підготовки здобувачів вищої освіти. Керівник компанії Замир Начкебия обговорив разом із завідувачем кафедри машин і апаратів харчових та фармаце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна синергія 02 жовтня 2023

Вперше після зустрічей онлайн: відбулося засідання кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Вперше після зустрічей в онлайн-режимі, 9 вересня засідання кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося з дотриманням санітарних вимог в аудиторії. Завідувач кафедри, доцент Куц Анатолій виніс на порядок денний обговорення питань щодо організації ефективного навчання в умовах карантину (як себе вести під час проведення занять,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше після зустрічей онлайн: відбулося засідання кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 10 вересня 2020