Н У Х Т

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

26 квітня 2018

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Студенти третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зустрілися з лікарем-дієтологом, фудотерапевтом, спеціалістом по здоровому харчуванню клініки «Добробут» Катериною Толстіковою .

Присутнім було цікаво послухати про те, як правильно  харчуватися, звідки виникають проблеми зі здоров’ям та як позбутися їх за допомогою харчових продуктів, збільшити нутритивну підтримку організму.

«Їсти – щоб жити, а не жити – щоб їсти» та «ми не те, що ми з’їли, а те, що засвоїли» – такі девізи у Катерини Толстікової. Вона наголошувала на тому, що харчування – це щоденний наш вибір, тому підходити до цього слід усвідомлено. Для полегшення сприйняття всього процесу були представлені видеоролики,  де лікар дуже детально пояснювала всі тонкощі та особливості засвоювання їжі. Розвінчала велику кількість міфів навколо здорового харчування. Поділилася декількома лайфхаками щодо приготування крохмалевмісних продуктів для зменшення їх калорійності.

Протягом цієї лекції студенти мали змогу  отримати відповіді на запитання: як побудована робота ШКТ організму людини, що впливає на виникнення хвороб, як повинна виглядати збалансована тарілка, що їсти для того, щоб схуднути та бути здоровим, які продукти харчування корисніші, як розмножити корисну мікрофлору нашого організму, як ми можемо розрахувати порцію їжі за допомогою долоні?

Лекція була дуже цікавою, змістовною, мотивованою для підтримки здорового способу життя та харчування.

 

Опублікований: 26-04-2018
Читайте також:
Знайомство слухачів Підготовчого відділення з кафедрою технології м’яса і м’ясних продуктів

У час карантинних обмежень, коли усі види навчальних занять проводяться в онлайн-режимі, скориставшись нагодою «живого» спілкування 11 грудня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ гостинно зустріли слухачів Підготовчого відділення Центру моніторингу та координації освітньої діяльності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство слухачів Підготовчого відділення з кафедрою технології м’яса і м’ясних продуктів 13 грудня 2021

Мовний батл про академічну доброчесність для першокурсників менеджерів персоналу

12 жовтня 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри економіки праці та менеджменту, гарантки, професорки Олени Драган і кураторки, доцентки Ліани Мазник зі здобувачами-першокурсниками освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітнього ступеня «Бакалавр» щодо питань дотримання академічної доброчесності при здобутті освіти в НУХТ. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мовний батл про академічну доброчесність для першокурсників менеджерів персоналу 16 жовтня 2023

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами

1 квітня 2025 р. відбувся майстер-клас для магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», організований гаранткою і лекторкою навчальної дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» Тетяною Сильчук. Guest chef – Олександр Дударенко, шеф-кухар ресторану GLIBIVKA FAMILY PARK, член Асоціації Шеф-кухарів України, випускник Basque Culinary C...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами 03 квітня 2025

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій

У четвертий день, ще до початку біотехнологічних студій їх учасникам випала нагода приєднатися до форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» у ролі дегустаторів крафтових харчових продуктів, починаючи з майже традиційних кисломолочних, м’ясних виробів, меду та закінчуючи екзотичними продуктами, на к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій 31 жовтня 2023