Н У Х Т

Лекція науковиці University of Cambridge

31 травня 2024

Лекція науковиці University of Cambridge

Нещодавно здобувачі освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» і «доктор філософії» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» прослухали лекцію докторки Алли Мадіч, трансгенної технологині, що наразі працює науковою співробітницею у Департаменті генетики Кембриджського університету.

Нагадаємо, Алла Мадіч – відома українська вчена, біотехнологиня. Багато років тому переїхала до Кембриджу, пройшла складні етапи інтеграції та адаптації в британському науковому середовищі й змогла стати науковою співробітницею профільного інституту Кембриджського університету. Зараз вона вже у якості міжнародного британського експерта бере участь у роботі Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Пані Алла також активно займається гуманітарною діяльністю щодо підтримки українців та України, періодично долучається до читання цікавих лекцій для здобувачів ЗВО України за матеріалами власних досліджень. Цього разу науковиця прочитала лекцію «Біологія стовбурових клітин і редагування генів» за ініціативи професора Михайла Гіля, декана факультету Миколаївського  національного аграрного університету, з яким у нас укладено договір про співпрацю.

Лекторка розповіла про сучасні методи редагування геному на ранніх ембріонах ссавців і комах, особливості технології метода мікроін’єкції Stem Cells та його наслідки. Студентам також цікаво було почути про досвід роботи науковиці у передових програмах досліджень стовбурових клітин і трансгенної технології.

Усі слухачі лекції висловлюють щиру вдячність пані Аллі за цікавий та інформативний матеріал і за її підтримку розвитку нашої молоді.

Опублікований: 31-05-2024
Читайте також:
Розширюємо фахові горизонти здобувачів

Доброю традицією на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів є проведення гостьових лекцій, на яких власники та спеціалісти-технологи відверто діляться досвідом успішного промислового та крафтового виробництва. 14 лютого 2024 року для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», магістрантів освітньої програми «Технології з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо фахові горизонти здобувачів 15 лютого 2024

Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква

Профком співробітників НУХТ у кінці квітня-на початку травня організував для всіх профспілківців дві екскурсії до Андріївської церкви – однієї з найвідоміших і найкрасивіших церков Києва. Вона розташована на Андріївській горі, в центрі міста, і є пам'яткою архітектури та монументального живопису XVIII століття. Церква має довгу й цікаву історію. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква 21 травня 2024

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради

31 жовтня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Привітавши колег, що відзначили дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Результати виконання у 2024 році плану прийому здобувачів на навчання до університету проаналізувала відповідальна секретарка Приймальної комісії,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради 31 жовтня 2024

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти

ТОВ «Бейкері Фуд Інвестмент» один із найбільших постачальників хлібобулочних і заморожених напівфабрикатів із дріжджового листкового тіста в Україні. Це сучасне високомеханізоване підприємство, на якому працює понад 200 висококваліфікованих працівників. За більше ніж 20 років існування компанія зарекомендувала себе, як добросовісний виробник, надій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти 26 березня 2024