Н У Х Т

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

23 листопада 2021

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

22 листопада 2021 р. у рамках викладання дисципліни «Інструментальні та фізико-хімічні методи кількісного та якісного аналізу» для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «доктор філософії» зі спеціальності 181 «Харчові технології» заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, докторка технічних наук Ірина Романчук спільно з професором Василем Пасічним прочитала гостьову лекцію.

Тематика лекції, відповідно до плану лекційних занять за робочою програмою дисципліни, стосувалася проведення інструментальних досліджень із використанням хроматографічних методів аналізу для харчових продуктів.

У процесі проведення лекційного заняття на прикладі продуктів тваринного походження були окреслені підходи щодо особливості організації проведення досліджень серійної продукції і використання хроматографічних методів у наукових дослідженнях для визначення якості харчової продукції, відповідно до чинних вимог та необхідної точності вимірювань.

Ґрунтовне порівняння особливостей ідентифікації якісного складу жирів, вуглеводів і білків із заданою точністю, вимог до акредитації лабораторій на компетентність відповідно до ДСТУ ISO 17025, а також підходи щодо гармонізації вітчизняних нормативних документів міжнародному законодавству дозволили розширити компетенції аспірантів із використання інструментальних методів для пошукових досліджень при виконанні кваліфікаційних робіт.

Представлені напрями наукових досліджень і тематика Інституту продовольчих ресурсів НААН України окреслили спільні пошукові тенденції науковців академічного інституту з науковими напрямами майбутніх докторів філософії.

Це створює передумови до співпраці наукових шкіл Інституту продовольчих ресурсів і Національного університету харчових технологій.

У кінці лекції Ірина Романчук запросила молодих науковців НУХТ до участі в науковій конференції, що відбудеться в інституті в грудні 2021 року та уточнила можливості оприлюднення наукових результатів у фаховому виданні Інституту продовольчих ресурсів.

Опублікований: 23-11-2021
Читайте також:
Ще один гостьовий лекторій на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція професорки Державного торговельно-економічного університету Діни Федорової для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» у рамках вивчення дисципліни «Органічні харчові продукти спеціального призначення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один гостьовий лекторій на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 квітня 2023

У поміч виробничникам: курси для хіміків консервних підприємств

У Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 88 навчальних годин навчалися хіміки консервних підприємств. На заняттях розглянули основні положення нормативно-правової бази функціонування харчових підприємств і, у т.ч., виробничих випробувальних лабораторій. Зокрема, обговорювали поточний стан нормат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У поміч виробничникам: курси для хіміків консервних підприємств 05 серпня 2019

Вибір вільної траєкторії навчання – право кожного студента!

Вибіркові дисципліни (англ. electives) походять із концепції person-centered teaching (навчання, орієнтоване на особистість). У її основі лежить принцип, за яким здобувач особисто бере участь у формуванні свого освітнього вектору, обираючи, що вчити, як вчити та як оцінювати власні знання. Відповідно до статті 62, пункту 15 Закону України «Про вищу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибір вільної траєкторії навчання – право кожного студента! 18 червня 2020

Профорієнтаційний марафон команди Приймальної комісії НУХТ у м. Бориспіль триває!

4 березня 2024 року представники Приймальної комісії НУХТ – відповідальна секретарка, в.о. завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець і член приймальної комісії, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський продовжили профорієнтаційний марафон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний марафон команди Приймальної комісії НУХТ у м. Бориспіль триває! 05 березня 2024