Н У Х Т

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

23 november 2021

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

22 листопада 2021 р. у рамках викладання дисципліни «Інструментальні та фізико-хімічні методи кількісного та якісного аналізу» для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «доктор філософії» зі спеціальності 181 «Харчові технології» заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, докторка технічних наук Ірина Романчук спільно з професором Василем Пасічним прочитала гостьову лекцію.

Тематика лекції, відповідно до плану лекційних занять за робочою програмою дисципліни, стосувалася проведення інструментальних досліджень із використанням хроматографічних методів аналізу для харчових продуктів.

У процесі проведення лекційного заняття на прикладі продуктів тваринного походження були окреслені підходи щодо особливості організації проведення досліджень серійної продукції і використання хроматографічних методів у наукових дослідженнях для визначення якості харчової продукції, відповідно до чинних вимог та необхідної точності вимірювань.

Ґрунтовне порівняння особливостей ідентифікації якісного складу жирів, вуглеводів і білків із заданою точністю, вимог до акредитації лабораторій на компетентність відповідно до ДСТУ ISO 17025, а також підходи щодо гармонізації вітчизняних нормативних документів міжнародному законодавству дозволили розширити компетенції аспірантів із використання інструментальних методів для пошукових досліджень при виконанні кваліфікаційних робіт.

Представлені напрями наукових досліджень і тематика Інституту продовольчих ресурсів НААН України окреслили спільні пошукові тенденції науковців академічного інституту з науковими напрямами майбутніх докторів філософії.

Це створює передумови до співпраці наукових шкіл Інституту продовольчих ресурсів і Національного університету харчових технологій.

У кінці лекції Ірина Романчук запросила молодих науковців НУХТ до участі в науковій конференції, що відбудеться в інституті в грудні 2021 року та уточнила можливості оприлюднення наукових результатів у фаховому виданні Інституту продовольчих ресурсів.

Published on: 23-11-2021
Read also:
Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки делегувала асистентку Катерину Грінінг до участі в YOUNG INNOVATION HACKATHON, що проходить на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Конкурс стартапів, який підтримає молодих українських вчених і винахідників, організувала Європейська мережа підприємств України, за підтримки МОН...

READ YOURSELF

Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON 21 april 2023

Нова переможниця конкурсу ЕРАЗМУС+

Днями відбулося чергове засідання комісії НУХТ, яка обрала номінантку на індивідуальну академічну кредитну мобільність за програмою ЕРАЗМУС+. Згідно з наказом до складу комісії увійшли: ректор Олександр Шевченко (голова комісії), директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри іноземних м...

READ YOURSELF

Нова переможниця конкурсу ЕРАЗМУС+ 03 june 2021

Відчуваємо підтримку іноземних колег!

Сьогодні в нашому університеті гаряче. З самого ранку розпочалися засідання численних секцій нашої традиційної, цього року ювілейної, 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Ми отримуємо вітання від наших добрих друзів, багаторічни...

READ YOURSELF

Відчуваємо підтримку іноземних колег! 11 april 2024

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови

Для вступників у магістратуру, які не змогли з тих чи інших причин скласти чи бажають перескласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, 27 липня 2021 року розпочалася реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Вона триватиме до 5 серпня. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів...

READ YOURSELF

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови 29 july 2021