Н У Х Т

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

23 november 2021

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

22 листопада 2021 р. у рамках викладання дисципліни «Інструментальні та фізико-хімічні методи кількісного та якісного аналізу» для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «доктор філософії» зі спеціальності 181 «Харчові технології» заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, докторка технічних наук Ірина Романчук спільно з професором Василем Пасічним прочитала гостьову лекцію.

Тематика лекції, відповідно до плану лекційних занять за робочою програмою дисципліни, стосувалася проведення інструментальних досліджень із використанням хроматографічних методів аналізу для харчових продуктів.

У процесі проведення лекційного заняття на прикладі продуктів тваринного походження були окреслені підходи щодо особливості організації проведення досліджень серійної продукції і використання хроматографічних методів у наукових дослідженнях для визначення якості харчової продукції, відповідно до чинних вимог та необхідної точності вимірювань.

Ґрунтовне порівняння особливостей ідентифікації якісного складу жирів, вуглеводів і білків із заданою точністю, вимог до акредитації лабораторій на компетентність відповідно до ДСТУ ISO 17025, а також підходи щодо гармонізації вітчизняних нормативних документів міжнародному законодавству дозволили розширити компетенції аспірантів із використання інструментальних методів для пошукових досліджень при виконанні кваліфікаційних робіт.

Представлені напрями наукових досліджень і тематика Інституту продовольчих ресурсів НААН України окреслили спільні пошукові тенденції науковців академічного інституту з науковими напрямами майбутніх докторів філософії.

Це створює передумови до співпраці наукових шкіл Інституту продовольчих ресурсів і Національного університету харчових технологій.

У кінці лекції Ірина Романчук запросила молодих науковців НУХТ до участі в науковій конференції, що відбудеться в інституті в грудні 2021 року та уточнила можливості оприлюднення наукових результатів у фаховому виданні Інституту продовольчих ресурсів.

Published on: 23-11-2021
Read also:
Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса. У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікр...

READ YOURSELF

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів 16 may 2019

Локальний моніторинг – запорука якості освіти

Сучасний ринок праці вимагає від випускника закладу вищої освіти не лише глибоких теоретичних знань, а й здатності самостійно їх застосовувати в нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях, переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян. Тому оцінювання якісно підготовленого випускника, що є основою його конку...

READ YOURSELF

Локальний моніторинг – запорука якості освіти 21 february 2022

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти

Завершився прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. Такими вступниками було подано 922 тисячі заяв. Інформаційний ресурс Osvita.ua оприлюднив ТОП-100 найпопулярніших...

READ YOURSELF

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти 25 july 2019

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 вересня 2024 р. у межах вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» для здобувачів освіти 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом. На кафедру готельно-ресторанної справи за ініціативи лекторки дисципліни, завідувачки кафедри Лариси Шаран та на запрошення старших викладач...

READ YOURSELF

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи 25 september 2024