Н У Х Т

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

23 november 2021

Лекція для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» від науковиці Інституту продовольчих ресурсів НААН України

22 листопада 2021 р. у рамках викладання дисципліни «Інструментальні та фізико-хімічні методи кількісного та якісного аналізу» для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «доктор філософії» зі спеціальності 181 «Харчові технології» заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, докторка технічних наук Ірина Романчук спільно з професором Василем Пасічним прочитала гостьову лекцію.

Тематика лекції, відповідно до плану лекційних занять за робочою програмою дисципліни, стосувалася проведення інструментальних досліджень із використанням хроматографічних методів аналізу для харчових продуктів.

У процесі проведення лекційного заняття на прикладі продуктів тваринного походження були окреслені підходи щодо особливості організації проведення досліджень серійної продукції і використання хроматографічних методів у наукових дослідженнях для визначення якості харчової продукції, відповідно до чинних вимог та необхідної точності вимірювань.

Ґрунтовне порівняння особливостей ідентифікації якісного складу жирів, вуглеводів і білків із заданою точністю, вимог до акредитації лабораторій на компетентність відповідно до ДСТУ ISO 17025, а також підходи щодо гармонізації вітчизняних нормативних документів міжнародному законодавству дозволили розширити компетенції аспірантів із використання інструментальних методів для пошукових досліджень при виконанні кваліфікаційних робіт.

Представлені напрями наукових досліджень і тематика Інституту продовольчих ресурсів НААН України окреслили спільні пошукові тенденції науковців академічного інституту з науковими напрямами майбутніх докторів філософії.

Це створює передумови до співпраці наукових шкіл Інституту продовольчих ресурсів і Національного університету харчових технологій.

У кінці лекції Ірина Романчук запросила молодих науковців НУХТ до участі в науковій конференції, що відбудеться в інституті в грудні 2021 року та уточнила можливості оприлюднення наукових результатів у фаховому виданні Інституту продовольчих ресурсів.

Published on: 23-11-2021
Read also:
Викладачка НУХТ – посол Universal Youth Alliance

У лютому 2025 р. асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко стала почесним послом Universal Youth Alliance. Відбірковий комітет Всесвітнього Молодіжного Альянсу високого оцінив її професійний досвід, досягнення та ініціативність у підтримці Цілей сталого розвитку ООН, що стало ключовими факторами для цього ви...

READ YOURSELF

Викладачка НУХТ – посол Universal Youth Alliance 03 march 2025

Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством

Викладачі нашого університету продовжують активно співпрацювати з представниками біотехнологічної галузі, що є важливим елементом підготовки висококваліфікованих фахівців. Нещодавно відбулася екскурсія на новозбудоване підприємство – завод глибокого перероблення кукурудзи на лізин компанії «Укрстарч». У заході взяли участь завідувач кафедри біотех...

READ YOURSELF

Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством 11 february 2025

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління

17 квітня мистецький колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління відновив одну з найулюбленіших традицій нашого університету – День інституту/факультету. Яскраві, сповнені гумору і несподіваних поворотів, насичені неперевершеним вокалом і феєричною хореографією масштабні постановки незмінно дарували прекрасний настрій і залишали н...

READ YOURSELF

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 april 2024

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія)

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Діана Жупанова закінчила свій візит до університету-партнера – Інституту харчової науки і технології Університету природних ресурсів та природничих наук (BOKU, Відень). Візит відбувся в рамках українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Удоско...

READ YOURSELF

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія) 04 december 2023