Н У Х Т

Зустріч із прекрасним

11 april 2024

Зустріч із прекрасним

Приємну весняну прогуляну до Музею Богдана та Варвари Ханенків організували кураторки груп ХЧ-2-1, ХЧ-2-2 та ХЧ-3-4, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко та Ірина Корецька.

Музей має найзначнішу колекцію мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. «Серцем» музейного зібрання є колекція видатних українських колекціонерів і благодійників кінця 19 – початку 20 століття Богдана та Варвари Ханенків.

У воєнний час основні колекції Музею надійно сховано, але постійно організовуються різноманітні виставки робіт сучасних вітчизняних митців. Нині в Музеї працює фотовиставка Дмитра Купріяна «Тридцять шість видів Говерли».

Дмитро Купріян – фотограф-документаліст і воїн ЗСУ. У своїх фотопроєктах він досліджує насилля, війну та її наслідки, людську природу та середовище існування.

Зазначимо, що будинок подружжя Ханенків, у якому розміщений Музей, і сам по собі є унікальною пам’яткою історії та архітектури, тож наші екскурсанти вповні насолодилися його фасадом та інтер’єрами, вирішеними в стилі «історизм» із використанням художніх рис готики, ренесансу, бароко та рококо.

А далі продовжили прогулянку пошуком знаменитих київських керамічних панно та частуванням київською перепічкою.

Published on: 11-04-2024
Read also:
Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

Дуальну форму здобуття вищої освіти, що передбачає поєднання навчання у закладах вищої освіти з навчанням на робочому місці для набуття певної кваліфікації, впроваджено в нашому університеті згідно з Концепцією підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, схваленою Кабінетом Міністрів України у 2018 р. Такий підхід до підготовки молодих ...

READ YOURSELF

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів 31 january 2025

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом

16 квітня 2025 року кафедра технології молока і молочних продуктів приймала особливу гостю – випускницю університету, а нині технологиню провідної компанії Best Way Foods Марію Деркач. Візит Марії став яскравою подією для здобувачів освіти, які мали змогу не лише поспілкуватися з професіоналом, а й взяти участь у захопливому майстер-класі з приготу...

READ YOURSELF

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом 17 april 2025

Вчена рада університету розглянула кадрові питання

20 грудня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Уже кілька років поспіль наприкінці грудня наша вчена рада збирається двічі, і одне з цих засідань присвячується вирішенню кадрових питань – присвоєнню вчених звань та обранню на посади. Розпочав засідання ректор Олександр Шевченко, привітавши присутніх із Дне...

READ YOURSELF

Вчена рада університету розглянула кадрові питання 20 december 2022