Н У Х Т

Зустріч із прекрасним

11 april 2024

Зустріч із прекрасним

Приємну весняну прогуляну до Музею Богдана та Варвари Ханенків організували кураторки груп ХЧ-2-1, ХЧ-2-2 та ХЧ-3-4, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Павлюченко та Ірина Корецька.

Музей має найзначнішу колекцію мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. «Серцем» музейного зібрання є колекція видатних українських колекціонерів і благодійників кінця 19 – початку 20 століття Богдана та Варвари Ханенків.

У воєнний час основні колекції Музею надійно сховано, але постійно організовуються різноманітні виставки робіт сучасних вітчизняних митців. Нині в Музеї працює фотовиставка Дмитра Купріяна «Тридцять шість видів Говерли».

Дмитро Купріян – фотограф-документаліст і воїн ЗСУ. У своїх фотопроєктах він досліджує насилля, війну та її наслідки, людську природу та середовище існування.

Зазначимо, що будинок подружжя Ханенків, у якому розміщений Музей, і сам по собі є унікальною пам’яткою історії та архітектури, тож наші екскурсанти вповні насолодилися його фасадом та інтер’єрами, вирішеними в стилі «історизм» із використанням художніх рис готики, ренесансу, бароко та рококо.

А далі продовжили прогулянку пошуком знаменитих київських керамічних панно та частуванням київською перепічкою.

Published on: 11-04-2024
Read also:
В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики»

21 травня в університеті розпочала роботу XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики», організаторами якої виступили науковці Інституту технічної теплофізики (ІТТФ) Національної академії наук України і нашого навчального закладу. Впродовж останніх років конференція відбувається що два роки й охоплює надзвичайно широке коло п...

READ YOURSELF

В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики» 21 may 2019

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

READ YOURSELF

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 december 2019

Не припиняють вражати Екзаменаційну комісію креативними інноваційними проєктами бакалаври з технологій оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів продовжуються успішні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр». Четвертокурсники не припиняють вражати Екзаменаційну комісію проєктами виробництва інноваційних продуктів. Серед представлених на захисти: м'ясний хліб для геродієтичного харчування; сосиски з морквяним пюре, пр...

READ YOURSELF

Не припиняють вражати Екзаменаційну комісію креативними інноваційними проєктами бакалаври з технологій оздоровчих продуктів 17 june 2020

Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили…

У межах вивчення дисципліни «Безпека харчової продукції» (лекторка – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна) здобувачі групи ХЕ-2-7 разом із асистенткою Анною Логіновою та доценткою Оксаною Вашекою побували на виїзному лабораторному занятті-екскурсії на броварні «BeerMaster Brevery». Заняття проводив випускник нашого універ...

READ YOURSELF

Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили… 24 march 2025