Н У Х Т

Лекція-бесіда з успішним випускником

10 квітня 2024

Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Андрій Клюс розпочав свій професійний шлях у 17 років, вдало поєднував навчання і працевлаштування за фахом, у 22 роки уже став шеф-кухарем. Наш випускник – учасник і фіналіст кулінарних конкурсів, організатор гастро-вечерь і майстер-класів, шеф-експерт телевізійних програм «Правила виживання», «Корисна програма», працював шеф-кухарем більше, ніж 10 ресторанних проєктів, зокрема ресторанів Semifreddo (мережі ресторанів La Famiglia), Follower, Kritikos у м. Києві. Має досвід професійної діяльності за кордоном – був шефом закладів Urban Bistro та італійського паста-ресторану Ciao Papa (Братислава, Словаччина). Андрій повернувся до України, щоб розвивати український ресторанний бізнес, нашу самобутню кухню та культуру.

У такий непростий час для нашої країни Андрій організовує благодійні гостро-вечері й прямі ефіри з відомими людьми, розвиває свій YouTube-канал, за допомогою якого зібрав уже понад 1 600 000 грн. на допомогу ЗСУ.

Гостьовий лекторій відбувся у форматі «питання-відповідь». Здобувачі освіти мали можливість написати запитання спікеру через комунікаційні канали факультету, а відповідь почути на лекторії, а також задати у чаті безпосередньо під час івенту. Слухачі освітнього заходу дізналися про кар’єрний шлях Андрія Клюса до посади шефа у молодому віці, стереотипи у професії, технології управління конфліктами у ресторанному бізнесі й роль керівника, лідерство та команду у ресторані, авторський кулінарний стиль Modern Gastro Nostalgia, стратегії розвитку персонального бренду, рекомендації шеф-кухаря щодо кулінарної літератури і книг для саморозвитку, колаборації з відомими українськими шеф-кухарями і рестораторами, амбіції щодо відкриття власного закладу, пошук натхнення та мотивації, кар’єрні та особисті цілі.

А найголовніше питання, яке цікаво здобувачів, як усе встигати, бути досвідченим і дуже вправним шеф-кухарем, активним у соціальних мережах, знімати відео для YouTube-каналу, займатися благодійною діяльністю, допомагати в розвитку молодим кухарям і студентам?

Гість спробував запалити юні серця любов’ю до кулінарного мистецтва і сфери HoReCa. Секретного інгредієнту, на думку шефа, war-life balance немає, потрібно любити свою справу і свою країну, бути корисним на своєму місці.

Андрій відкритий до комунікації та з радістю ділиться своїми практичними і теоретичними знаннями, тому студенти можуть писати йому у соціальних мережах Telegram (@andriikliusonline), Instagram: (@andreiklius) та дивитися його нові випуски на YouTube: (youtube.com/@Andrii_Klius ). YouTube-проєкт нашого випускника – це не тільки можливість прокачати свої кулінарні скіли, а допомога ЗСУ.

Факультет безмежно пишається успішним талановитим випускником! Колектив вдячний Андрію за його залученість у освітній процес підготовки здобувачів освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже випускник з ентузіазмом і натхненням бере участь у роботі журі традиційного Масниця-FEST, гостьових лекторіях і нетворкіну зі студентством, надає пропозиції щодо удосконалення освітніх програм. Викладачі й здобувачі освіти бажають Андрію нових надзвичайних професійних та особистих проектів і чекаєють в освітньому середовищі факультету онлайн та офлайн.

Опублікований: 10-04-2024
Читайте також:
Ярмарок Вакансій «NUFT Carer Chance 2023» завершив роботу

23 березня завершив роботу Ярмарок Вакансій «NUFT Carer Chance 2023», організований відділом працевлаштування випускників Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Ярмарок проводився у форматі онлайн-трансляцій на платформах Zoom, MS Teams, Google Meet і зібрав 17 компаній-учасниць: ПрАТ «Лантманнен Акса», ІП «Кок...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмарок Вакансій «NUFT Carer Chance 2023» завершив роботу 23 березня 2023

Успішно склали Державний комплексний кваліфікаційний екзамен студенти спеціальності «Зберігання, консервування та переробка м’яса» Полтавського коледжу НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету 30 січня 2017 року відбувся Державний комплексний кваліфікаційний екзамен студентів денного відділення спеціальності «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Для проведення екзамену була створена комісія під керівництвом досвідченого спеціаліста – технолога ТОВ «Глобинський м’яс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно склали Державний комплексний кваліфікаційний екзамен студенти спеціальності «Зберігання, консервування та переробка м’яса» Полтавського коледжу НУХТ 31 січня 2017

SMM в Instagram&TikTok: мейнстрими від здобувачів кафедри маркетингу

Маркетинг соціальних мереж, вірусність і Buzz-ефект – актуальна тема сучасного маркетолога, рекламіста і підприємця. Саме ці трендові напрями популяризації брендів зібрали студентів кафедри маркетингу на черговому засіданні наукового студентського гуртка «Інтелектуал». Теоретична частина та практичні кейси виявились цікавими для здобувачів спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

SMM в Instagram&TikTok: мейнстрими від здобувачів кафедри маркетингу 14 травня 2025

Нове магістерське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Захистили магістерські кваліфікаційні роботи здобувачі вищої освіти денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу екзаменаційної комісії очолила кандидатка технічних наук, начальниця технологічної лабораторії виробничих цехів №7-8 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове магістерське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 лютого 2023