Н У Х Т

Лекція-бесіда з успішним випускником

10 квітня 2024

Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Андрій Клюс розпочав свій професійний шлях у 17 років, вдало поєднував навчання і працевлаштування за фахом, у 22 роки уже став шеф-кухарем. Наш випускник – учасник і фіналіст кулінарних конкурсів, організатор гастро-вечерь і майстер-класів, шеф-експерт телевізійних програм «Правила виживання», «Корисна програма», працював шеф-кухарем більше, ніж 10 ресторанних проєктів, зокрема ресторанів Semifreddo (мережі ресторанів La Famiglia), Follower, Kritikos у м. Києві. Має досвід професійної діяльності за кордоном – був шефом закладів Urban Bistro та італійського паста-ресторану Ciao Papa (Братислава, Словаччина). Андрій повернувся до України, щоб розвивати український ресторанний бізнес, нашу самобутню кухню та культуру.

У такий непростий час для нашої країни Андрій організовує благодійні гостро-вечері й прямі ефіри з відомими людьми, розвиває свій YouTube-канал, за допомогою якого зібрав уже понад 1 600 000 грн. на допомогу ЗСУ.

Гостьовий лекторій відбувся у форматі «питання-відповідь». Здобувачі освіти мали можливість написати запитання спікеру через комунікаційні канали факультету, а відповідь почути на лекторії, а також задати у чаті безпосередньо під час івенту. Слухачі освітнього заходу дізналися про кар’єрний шлях Андрія Клюса до посади шефа у молодому віці, стереотипи у професії, технології управління конфліктами у ресторанному бізнесі й роль керівника, лідерство та команду у ресторані, авторський кулінарний стиль Modern Gastro Nostalgia, стратегії розвитку персонального бренду, рекомендації шеф-кухаря щодо кулінарної літератури і книг для саморозвитку, колаборації з відомими українськими шеф-кухарями і рестораторами, амбіції щодо відкриття власного закладу, пошук натхнення та мотивації, кар’єрні та особисті цілі.

А найголовніше питання, яке цікаво здобувачів, як усе встигати, бути досвідченим і дуже вправним шеф-кухарем, активним у соціальних мережах, знімати відео для YouTube-каналу, займатися благодійною діяльністю, допомагати в розвитку молодим кухарям і студентам?

Гість спробував запалити юні серця любов’ю до кулінарного мистецтва і сфери HoReCa. Секретного інгредієнту, на думку шефа, war-life balance немає, потрібно любити свою справу і свою країну, бути корисним на своєму місці.

Андрій відкритий до комунікації та з радістю ділиться своїми практичними і теоретичними знаннями, тому студенти можуть писати йому у соціальних мережах Telegram (@andriikliusonline), Instagram: (@andreiklius) та дивитися його нові випуски на YouTube: (youtube.com/@Andrii_Klius ). YouTube-проєкт нашого випускника – це не тільки можливість прокачати свої кулінарні скіли, а допомога ЗСУ.

Факультет безмежно пишається успішним талановитим випускником! Колектив вдячний Андрію за його залученість у освітній процес підготовки здобувачів освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже випускник з ентузіазмом і натхненням бере участь у роботі журі традиційного Масниця-FEST, гостьових лекторіях і нетворкіну зі студентством, надає пропозиції щодо удосконалення освітніх програм. Викладачі й здобувачі освіти бажають Андрію нових надзвичайних професійних та особистих проектів і чекаєють в освітньому середовищі факультету онлайн та офлайн.

Опублікований: 10-04-2024
Читайте також:
Підкорення нових технологій цифровізації енергетичних об'єктів

Традиційними об'єктами для систем керування, які мають місце в дослідницьких і практичних роботах викладачів та аспірантів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, є обладнання та технологічні процеси різноманітних переробних галузей та інфраструктури. У той же час енергетичні об'єкти є не менш цікавими з точки зору контр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорення нових технологій цифровізації енергетичних об'єктів 12 липня 2022

Біотехнологи НУХТ – фахівці з відновлення довкілля!

Біотехнологія дедалі стає все більш важливим інструментом у вирішенні природоохоронних завдань. Завдяки успіхам біотехнології розроблені і успішно використовуються біорозкладані матеріали, що допомагають знизити навантаження на довкілля від пластику та інших забруднюючих речовин. Крім того, біотехнологія є потужним інструментом у боротьбі зі зміною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи НУХТ – фахівці з відновлення довкілля! 26 липня 2023

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup! 26 червня 2023

День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

2 квітня 2025 р. у змішаному форматі відбувся День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. В університеті майбутніх вступників гостинно зустрічала нероздільна викладацько-студентська профорієнтаційна команда у складі деканки факультету Віти Цирульнікової, заступниці декана і відповідальної за ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка 04 квітня 2025