Н У Х Т

Лекція-бесіда з успішним випускником

10 квітня 2024

Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Андрій Клюс розпочав свій професійний шлях у 17 років, вдало поєднував навчання і працевлаштування за фахом, у 22 роки уже став шеф-кухарем. Наш випускник – учасник і фіналіст кулінарних конкурсів, організатор гастро-вечерь і майстер-класів, шеф-експерт телевізійних програм «Правила виживання», «Корисна програма», працював шеф-кухарем більше, ніж 10 ресторанних проєктів, зокрема ресторанів Semifreddo (мережі ресторанів La Famiglia), Follower, Kritikos у м. Києві. Має досвід професійної діяльності за кордоном – був шефом закладів Urban Bistro та італійського паста-ресторану Ciao Papa (Братислава, Словаччина). Андрій повернувся до України, щоб розвивати український ресторанний бізнес, нашу самобутню кухню та культуру.

У такий непростий час для нашої країни Андрій організовує благодійні гостро-вечері й прямі ефіри з відомими людьми, розвиває свій YouTube-канал, за допомогою якого зібрав уже понад 1 600 000 грн. на допомогу ЗСУ.

Гостьовий лекторій відбувся у форматі «питання-відповідь». Здобувачі освіти мали можливість написати запитання спікеру через комунікаційні канали факультету, а відповідь почути на лекторії, а також задати у чаті безпосередньо під час івенту. Слухачі освітнього заходу дізналися про кар’єрний шлях Андрія Клюса до посади шефа у молодому віці, стереотипи у професії, технології управління конфліктами у ресторанному бізнесі й роль керівника, лідерство та команду у ресторані, авторський кулінарний стиль Modern Gastro Nostalgia, стратегії розвитку персонального бренду, рекомендації шеф-кухаря щодо кулінарної літератури і книг для саморозвитку, колаборації з відомими українськими шеф-кухарями і рестораторами, амбіції щодо відкриття власного закладу, пошук натхнення та мотивації, кар’єрні та особисті цілі.

А найголовніше питання, яке цікаво здобувачів, як усе встигати, бути досвідченим і дуже вправним шеф-кухарем, активним у соціальних мережах, знімати відео для YouTube-каналу, займатися благодійною діяльністю, допомагати в розвитку молодим кухарям і студентам?

Гість спробував запалити юні серця любов’ю до кулінарного мистецтва і сфери HoReCa. Секретного інгредієнту, на думку шефа, war-life balance немає, потрібно любити свою справу і свою країну, бути корисним на своєму місці.

Андрій відкритий до комунікації та з радістю ділиться своїми практичними і теоретичними знаннями, тому студенти можуть писати йому у соціальних мережах Telegram (@andriikliusonline), Instagram: (@andreiklius) та дивитися його нові випуски на YouTube: (youtube.com/@Andrii_Klius ). YouTube-проєкт нашого випускника – це не тільки можливість прокачати свої кулінарні скіли, а допомога ЗСУ.

Факультет безмежно пишається успішним талановитим випускником! Колектив вдячний Андрію за його залученість у освітній процес підготовки здобувачів освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, адже випускник з ентузіазмом і натхненням бере участь у роботі журі традиційного Масниця-FEST, гостьових лекторіях і нетворкіну зі студентством, надає пропозиції щодо удосконалення освітніх програм. Викладачі й здобувачі освіти бажають Андрію нових надзвичайних професійних та особистих проектів і чекаєють в освітньому середовищі факультету онлайн та офлайн.

Опублікований: 10-04-2024
Читайте також:
До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія» 23 квітня 2024

Цікава фахова подорож у світ фінансів

Вийшла друком монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів», яка є збірником праць і дослідницьких результатів наукової групи кафедри фінансів, одержаних у рамках проєкту МОНУ (№ 0117U001246, наказ № 198 від 10.02.2017) під керівництвом завідувачки кафедри, д.е.н. Лади Шірінян. У виданні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава фахова подорож у світ фінансів 10 квітня 2020

Нові підходи у анімаційній діяльності опановують другокурсники кафедри туристичного та готельного бізнесу

19 вересня 2018 року викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу Світлана Батиченко та Тетяна Мірзодаєва разом зі студентами 2 курсу в рамках відзначення Міжнародного дня туризму та Дня туризму в Україні провели квести у Квест-кімнаті «Під замком». Студенти мали можливість спробувати незвичайний інтелектуальний квест за вибраною тематикою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові підходи у анімаційній діяльності опановують другокурсники кафедри туристичного та готельного бізнесу 24 вересня 2018

НУХТ – традиційно у ТОП-10 найкращих столичних закладів вищої освіти

Порталом Освіта.ua складений щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти, згідно з яким наш університет посів 33 місце з-поміж 242 закладів вищої освіти України. Як і минулого року, для складання рейтингу були використані відомі рейтинги університетів країни – «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал ЗНО на контракт», кожний із яки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – традиційно у ТОП-10 найкращих столичних закладів вищої освіти 08 липня 2021