26 березня 2025 року для бакалаврів третього курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у межах вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів» за ініціативи професорки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірини Шевченко начальником відділу збуту компанії «Пріоріті Інтернешенл» Іваном Черновим був проведений лекційно-лабораторний практикум на тему «CLEAN SMOKE – чисте копчення, висока якість та екологічні переваги». Заняття відбулося відповідно до плану проведення гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти.
CLEAN SMOKE – це надійна альтернатива традиційному копченню. Конденсати диму, які використовуються для «чистого копчення», перед контактом із продуктом проходять багатоступеневий етап очищення і тому не мають небезпечних речовин, таких як зола, смоли та дьоготь, що містять поліциклічні ароматичні вуглеводні які є збудниками онкологічних захворювань.
Лекція була цікавою і доступною для здобувачів освіти і, найголовніше, вона несла важливу інформацію для майбутніх спеціалістів м'ясопереробної галузі харчової промисловості.
Колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів висловлює щиру вдячність компанії «Пріоріті Інтернешенл» за професійну співпрацю та сподівається на продовження творчих стосунків!