24 та 25 жовтня 2023 року для здобувачів 3 курсу, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», було проведено виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Основи товарознавства харчової продукції» (лекторка дисципліни – доцентка Вікторія Кійко). Заняття проводилися у відділі аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України.
Лабораторні роботи розпочалися з ознайомлення студентів з технікою безпеки роботи в інституті та його структурних підрозділах. З роботою відділу студентів ознайомила завідувачка відділу, кандидатка технічних наук Ксенія Бахлукова.
Тема лабораторної роботи – товарознавче оцінювання молочних продуктів. У рамках теми студенти ознайомилися з методами хроматографічного аналізу та під керівництвом завідувачки і співробітників лабораторії підготували зразки вершкового масла й провели дослідження жирнокислотного складу на газовому хроматографі.
За результатами занять студенти опанували метод хроматографічного аналізу, навчилися обробляти хроматограми та робити висновки щодо жирнокислотного складу продукту.
Колектив кафедри експертизи харчових продуктів виражає щиру вдячність колегам із Інституту продовольчих ресурсів НААН України за співпрацю в підготовці майбутніх висококваліфікованих фахівців харчової сфери.