Н У Х Т

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

04 вересня 2023

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар, на якому заслухали звіти аспірантів щодо результатів виконання дисертаційних робіт.

До загального обговорення були представлені доповіді здобувачок наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» Альони Очеретної «Удосконалення способів отримання масляно-пряних сумішей з натуральних жирів рослинного та тваринного походження» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Наталія Фролова) та Владлени Михайленко «Удосконалення технології аглютенових борошняних кондитерських напівфабрикатів високого ступеню готовності «Cooking box» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Олександра Нєміріч).

Основною метою дисертаційної роботи Альони Очеретної є розроблення технологій та обґрунтування технологічних режимів виготовлення масляно-пряних сумішей із натуральних жирів рослинного та тваринного походження.

Здобувачкою запропоновано та експериментально підтверджено ефективність дворазового екстрагування вакуумуванням за підібраними та науково обґрунтованими режимами. Науково доведено перспективність використання страусячого жиру як екстрагента БАР прянощів для отримання масляно-пряної помадки з реалізацією в умовах ресторанного господарства.

Нові підходи, які були впровадженні, дозволили зберегти більше корисних компонентів у сумішах і підвищити їхню стійкість та природність. Робота також підкреслила важливість використання натуральних жирів для створення продуктів, що відповідають сучасним вимогам здорового харчування.

Аспірантка Владлена Михайленко представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології брауні спеціального призначення за рахунок використання аглютенового напівфабрикату з підібраної сировини.

Здобувачка наголосила на актуальності технологій виробництва борошняних кондитерських напівфабрикатів, рекомендованих для людей, хворих на целіакію.

Владлена Михайленко представила наукові доробки щодо впливу аглютенової сировини на якісні характеристики борошняних кондитерських напівфабрикатів та обґрунтувала доцільність використання аглютенового борошна для покращення показників якості борошняних кондитерських напівфабрикатів.

Доповіді викликали значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.

У обговоренні взяли участь завідувачка кафедри Олександра Нєміріч, професори та доценти кафедри. Аспіранткам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою.

Опублікований: 04-09-2023
Читайте також:
Плідно попрацювала вчена рада університету

31 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його за традицією з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями та вручення відзнак. Зокрема, нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» був вручен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідно попрацювала вчена рада університету 31 жовтня 2019

Стільникова профорієнтація від кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

Перший день зими – прекрасний привід для зустрічі з майбутніми здобувачами вищої освіти, цьогорічними випускниками Відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» вирішили на кафедрі технології ресторанної та аюрведичної продукції і влаштували онлайн-спілкування. Доцентки Віра Зуйко т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стільникова профорієнтація від кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 02 грудня 2020

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачки кафедри готельно-ресторанної справи, лекторки дисциплін Ольга Пушка і Олена Шидловській постійно прагнуть до удосконалення освітнього процесу і поруч з традиційними формами занять впроваджують сучасні навчальні технології. Тож у рамках вивчення дисциплін «Барна справа та організація роботи сомел’є» і «Ресторанна справа» відбулися виїзні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи 17 вересня 2021

Монографія ще однієї нашої науковиці взяла участь у проєкті МОН України «Книга від вченого»

Офіс підтримки вченого за ініціативи Міністерства освіти і науки України з другої половини 2022 року впровадив науково-популярний проєкт «Книга від вченого», мета якого – безоплатно сприяти промоції діяльності українських науковців та їхніх здобутків. У рамках цього проєкту найкращі роботи (монографії, посібники, підручники, збірники матеріалів то...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Монографія ще однієї нашої науковиці взяла участь у проєкті МОН України «Книга від вченого» 20 листопада 2023