Н У Х Т

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

04 вересня 2023

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар, на якому заслухали звіти аспірантів щодо результатів виконання дисертаційних робіт.

До загального обговорення були представлені доповіді здобувачок наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» Альони Очеретної «Удосконалення способів отримання масляно-пряних сумішей з натуральних жирів рослинного та тваринного походження» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Наталія Фролова) та Владлени Михайленко «Удосконалення технології аглютенових борошняних кондитерських напівфабрикатів високого ступеню готовності «Cooking box» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Олександра Нєміріч).

Основною метою дисертаційної роботи Альони Очеретної є розроблення технологій та обґрунтування технологічних режимів виготовлення масляно-пряних сумішей із натуральних жирів рослинного та тваринного походження.

Здобувачкою запропоновано та експериментально підтверджено ефективність дворазового екстрагування вакуумуванням за підібраними та науково обґрунтованими режимами. Науково доведено перспективність використання страусячого жиру як екстрагента БАР прянощів для отримання масляно-пряної помадки з реалізацією в умовах ресторанного господарства.

Нові підходи, які були впровадженні, дозволили зберегти більше корисних компонентів у сумішах і підвищити їхню стійкість та природність. Робота також підкреслила важливість використання натуральних жирів для створення продуктів, що відповідають сучасним вимогам здорового харчування.

Аспірантка Владлена Михайленко представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології брауні спеціального призначення за рахунок використання аглютенового напівфабрикату з підібраної сировини.

Здобувачка наголосила на актуальності технологій виробництва борошняних кондитерських напівфабрикатів, рекомендованих для людей, хворих на целіакію.

Владлена Михайленко представила наукові доробки щодо впливу аглютенової сировини на якісні характеристики борошняних кондитерських напівфабрикатів та обґрунтувала доцільність використання аглютенового борошна для покращення показників якості борошняних кондитерських напівфабрикатів.

Доповіді викликали значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.

У обговоренні взяли участь завідувачка кафедри Олександра Нєміріч, професори та доценти кафедри. Аспіранткам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою.

Опублікований: 04-09-2023
Читайте також:
Кафедра гуманітарних дисциплін провела заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, визначений Резолюцією Генеральної асамблеї ООН, та 9-го травня – День перемоги над нацизмом. Українці разом із усією світовою спільнотою вшановують пам’ять усіх, хто боровся з нацизмом під час Другої світової війни. А символом пам’яті є червона квітка маку. З метою належного відзначення Дня па...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра гуманітарних дисциплін провела заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 08 травня 2018

Відлуння Чорнобиля…

До 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС кафедра гуманітарних дисциплін протягом тижня проведе цикл заходів, присвячених цій трагічній сторінці в історії людства. Професорка Надія Левицька розпочала вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи заходом «Відлуння Чорнобиля: 35 років із дня Чорнобильської катастрофи», який провела зі зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відлуння Чорнобиля… 26 квітня 2021

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю вчилися вести переговори... рятуючи світ

Коли більшість студентів факультету біотехнології та екологічного контролю сиділи на парах, деякі майже цілий день намагалися врятувати світ від сил темряви. Так, студенти-біотехнологи та екологи долали різноманітні труднощі, виконували цікаві завдання аби добро перемогло зло. Звучить, як сюжет кіно? А це відбувався тренінг від компанії «Артеріум» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю вчилися вести переговори... рятуючи світ 15 березня 2019

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася лекція від талановитої випускниці

15 березня 2019 р. магістр з готельно-ресторанної справи, випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 2014 року Аліна Ізмайлова (Іванова) прочитала насичену інтенсивну лекцію для студентів 1-2 курсів кафедри готельно-ресторанної справи . Завдяки своїй наполегливості та працьовитості зараз Аліна займає посаду управляючої мер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася лекція від талановитої випускниці 18 березня 2019