Н У Х Т

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

04 вересня 2023

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар, на якому заслухали звіти аспірантів щодо результатів виконання дисертаційних робіт.

До загального обговорення були представлені доповіді здобувачок наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» Альони Очеретної «Удосконалення способів отримання масляно-пряних сумішей з натуральних жирів рослинного та тваринного походження» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Наталія Фролова) та Владлени Михайленко «Удосконалення технології аглютенових борошняних кондитерських напівфабрикатів високого ступеню готовності «Cooking box» (наукова керівниця – д.т.н., професорка Олександра Нєміріч).

Основною метою дисертаційної роботи Альони Очеретної є розроблення технологій та обґрунтування технологічних режимів виготовлення масляно-пряних сумішей із натуральних жирів рослинного та тваринного походження.

Здобувачкою запропоновано та експериментально підтверджено ефективність дворазового екстрагування вакуумуванням за підібраними та науково обґрунтованими режимами. Науково доведено перспективність використання страусячого жиру як екстрагента БАР прянощів для отримання масляно-пряної помадки з реалізацією в умовах ресторанного господарства.

Нові підходи, які були впровадженні, дозволили зберегти більше корисних компонентів у сумішах і підвищити їхню стійкість та природність. Робота також підкреслила важливість використання натуральних жирів для створення продуктів, що відповідають сучасним вимогам здорового харчування.

Аспірантка Владлена Михайленко представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології брауні спеціального призначення за рахунок використання аглютенового напівфабрикату з підібраної сировини.

Здобувачка наголосила на актуальності технологій виробництва борошняних кондитерських напівфабрикатів, рекомендованих для людей, хворих на целіакію.

Владлена Михайленко представила наукові доробки щодо впливу аглютенової сировини на якісні характеристики борошняних кондитерських напівфабрикатів та обґрунтувала доцільність використання аглютенового борошна для покращення показників якості борошняних кондитерських напівфабрикатів.

Доповіді викликали значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.

У обговоренні взяли участь завідувачка кафедри Олександра Нєміріч, професори та доценти кафедри. Аспіранткам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою.

Опублікований: 04-09-2023
Читайте також:
Everyday English для першокурсників

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива провела відкрите заняття на тему «Transport» з дисципліни «Everyday English» у групі В120074 (збірна груп ТІ-1-1, ТІ-1-2, ТІ-1-3, ХЕ-1-7 Навчально-наукового інституту харчових технологій). Лекторка працювала з першокурсниками у режимі відеоконференції на платформі Zoom, використо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Everyday English для першокурсників 01 травня 2025

Вражаючу підготовку демонструють магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

14 лютого на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства стартували захисти магістрантів денної форми навчання. У перший день захищали свої роботи вісім здобувачів освітнього ступеню «Магістр», які чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти прояви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаючу підготовку демонструють магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 15 лютого 2019

Закордонне стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи.

Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи прагнуть до безперервного навчання, підвищення кваліфікації та професійного розвитку.  Тож викладачки кафедри, доцентки Тетяна Іщенко та Олена Шидловська пройшли закордонне стажування з 5 липня по 20 серпня 2021 р. із організацією виїзного модуля 13-20 серпня у м. Варна (Республіка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонне стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. 04 жовтня 2021

Робота молодих науковців НУХТ висунена на здобуття Премії Верховної Ради України молодим ученим у 2019 році

Міністерство освіти і науки України звернулося до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти з клопотанням про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим у 2019 році. Приємно, що Комісією з відбору претендентів на здобуття Премії була відібрана робота молодих науковців кафедри технології молока і молочних продуктів нашог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота молодих науковців НУХТ висунена на здобуття Премії Верховної Ради України молодим ученим у 2019 році 14 серпня 2019