Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила.
Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі освіти теоретично опанували матеріал з технології приготування мила, а потім практично його закріпили, власноруч приготувавши.
Ознайомившись із варіантами технологій, що включають використання дитячого мила чи мильної основи, магістранти продумали склад мила власного приготування, виходячи з властивостей інгредієнтів. Отримані вироби включали антибактеріальні, з додаванням ефірних олій чайного дерева, кориці чи лемонграсу, скрабуючі, до складу яких входила кава чи зернові культури (зокрема вівсянка), зволожуючі, з додаванням молока, чи просто декоративні, отримані за допомогою барвників і хайлайтера.
Під час захисту робіт студенти продемонстрували всі етапи приготування мила, що включає: подрібнення, розтоплення на водяній бані, додавання інгредієнтів та формування виробу, та продемонстрували готові удосконалені мила власного приготування.
Зауважимо, наші здобувачі освіти дуже люблять опановувати дисципліни практично, освоюючи нові методи та технології.