Н У Х Т

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

09 грудня 2021

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила.

Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі освіти теоретично опанували матеріал з технології приготування мила, а потім практично його закріпили, власноруч приготувавши.

Ознайомившись із варіантами технологій, що включають використання дитячого мила чи мильної основи, магістранти продумали склад мила власного приготування, виходячи з властивостей інгредієнтів. Отримані вироби включали антибактеріальні, з додаванням ефірних олій чайного дерева, кориці чи лемонграсу, скрабуючі, до складу яких входила кава чи зернові культури (зокрема вівсянка), зволожуючі, з додаванням молока, чи просто декоративні, отримані за допомогою барвників і хайлайтера.

Під час захисту робіт студенти продемонстрували всі етапи приготування мила, що включає: подрібнення, розтоплення на водяній бані, додавання інгредієнтів та формування виробу, та продемонстрували готові удосконалені мила власного приготування.

Зауважимо, наші здобувачі освіти дуже люблять опановувати дисципліни практично, освоюючи нові методи та технології. 

Опублікований: 09-12-2021
Читайте також:
Інтенсивна й насичена зустріч першокурсників з гарантом освітньо-професійної програми «Прикладна механіка»

Перший понеділок жовтня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки почався інтенсивно – відбулася зустріч здобувачів першого курсу з гарантом освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Сергієм Токарчуком і наставницею академічної групи  Катериною Грінінг щодо основних аспектів освітньо-професійної програми та питань академічної доброчесн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтенсивна й насичена зустріч першокурсників з гарантом освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» 04 жовтня 2023

Профком вирішує питання оздоровлення дітей

7 червня 2022 року в онлайн-режимі відбулося чергове засідання профкому Первинної профспілкової організації співробітників НУХТ. На засіданні було розглянуто питання виділення путівок для дітей членів профспілки. Попередньо голови профбюро разом із профоргами провели опитування серед членів профспілки щодо бажаючих відправити дітей на оздоровлення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вирішує питання оздоровлення дітей 10 червня 2022

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на самміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.  Викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції постійно вдосконалюють педагогічну майстерність та професійне зростання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 грудня 2020

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії!

Ви коли-небудь виділяли ДНК з бактерій власними руками? Визначали вітаміни у лікарських засобах? Перевіряли мікробіологічну чистоту повітря, води та ґрунту? Учасники Біотехнологічних студій НУХТ не просто спостерігали за наукою – вони досліджували, експериментували та відкривали для себе справжню магію біотехнологій! На кафедрі харчової хімії під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії! 28 березня 2025