Н У Х Т

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

09 грудня 2021

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила.

Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі освіти теоретично опанували матеріал з технології приготування мила, а потім практично його закріпили, власноруч приготувавши.

Ознайомившись із варіантами технологій, що включають використання дитячого мила чи мильної основи, магістранти продумали склад мила власного приготування, виходячи з властивостей інгредієнтів. Отримані вироби включали антибактеріальні, з додаванням ефірних олій чайного дерева, кориці чи лемонграсу, скрабуючі, до складу яких входила кава чи зернові культури (зокрема вівсянка), зволожуючі, з додаванням молока, чи просто декоративні, отримані за допомогою барвників і хайлайтера.

Під час захисту робіт студенти продемонстрували всі етапи приготування мила, що включає: подрібнення, розтоплення на водяній бані, додавання інгредієнтів та формування виробу, та продемонстрували готові удосконалені мила власного приготування.

Зауважимо, наші здобувачі освіти дуже люблять опановувати дисципліни практично, освоюючи нові методи та технології. 

Опублікований: 09-12-2021
Читайте також:
Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило результати діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за І півріччя 2019 року. Як відзначають фахівці відомства, найбільш активними у І півріччі 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності 15 серпня 2019

Мотивуюча зустріч наших викладачів зі студентами київського коледжу

Асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець відвідали Коледж ресторанного господарства, де зустрілися зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа». Наголошуючи на необхідності оде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча зустріч наших викладачів зі студентами київського коледжу 05 лютого 2020

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці»

У Луцькому національному технічному університеті, вже третій рік поспіль, відбувається ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці». Позмагатися у першості приїхали студенти із усіх куточків України. Географія учасників олімпіади вражає – від Львова та Івано-Франківська до Донецька, від Сум до Одеси, Харкова, П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальний підхід, глибокі знання і швидкість розв’язання задач продемонстрували наші студенти на олімпіаді з дисципліни «Основи охорони праці» 20 травня 2019

Надихаємо й надихаємося на нові здобутки і Перемогу

Наш університет є членом багатьох галузевих і професійних асоціацій, як вітчизняних, так і зарубіжних. Серед них і громадська організація «Клуб пакувальників України», що серед іншої своєї активної діяльності випускає фаховий журнал «Упаковка», третій номер якого побачив світ днями. Тематика номера – логістика, нові матеріали, етикетка, обладнання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надихаємо й надихаємося на нові здобутки і Перемогу 15 червня 2022