Н У Х Т

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

09 грудня 2021

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила.

Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі освіти теоретично опанували матеріал з технології приготування мила, а потім практично його закріпили, власноруч приготувавши.

Ознайомившись із варіантами технологій, що включають використання дитячого мила чи мильної основи, магістранти продумали склад мила власного приготування, виходячи з властивостей інгредієнтів. Отримані вироби включали антибактеріальні, з додаванням ефірних олій чайного дерева, кориці чи лемонграсу, скрабуючі, до складу яких входила кава чи зернові культури (зокрема вівсянка), зволожуючі, з додаванням молока, чи просто декоративні, отримані за допомогою барвників і хайлайтера.

Під час захисту робіт студенти продемонстрували всі етапи приготування мила, що включає: подрібнення, розтоплення на водяній бані, додавання інгредієнтів та формування виробу, та продемонстрували готові удосконалені мила власного приготування.

Зауважимо, наші здобувачі освіти дуже люблять опановувати дисципліни практично, освоюючи нові методи та технології. 

Опублікований: 09-12-2021
Читайте також:
Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів

Кафедра біотехнології і мікробіології продовжує підводити підсумки та аналізує свою роботу за минулий рік – рік здобутків і перемог, досягнень і звершень студентів кафедри. Магістранти кафедри подали 11 робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2018/2019 н. р.: зі спеціальності «Біологія» – 2 роботи, зі спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів 15 січня 2020

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання. Завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч привітала усіх із початком нового навчального року та винесла на розгляд ряд поточних питань, пов’язаних із початком навчання в реаліях воєнного часу, підготовкою до акредитації освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік 30 серпня 2023

Кваліфікований електронний підпис: рекомендації вступникам від Приймальної комісії НУХТ

Триває подання документів для вступу на навчання у закладах вищої освіти. Щойно вступники побачать себе у списках рекомендованих до зарахування, вони мають виконати вимоги до зарахування – подати оригінали документів до вишу, який обрали для навчання. Цього року подання оригіналів необхідних документів для зарахування на навчання може здійснюватис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кваліфікований електронний підпис: рекомендації вступникам від Приймальної комісії НУХТ 17 серпня 2020

Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають вступні перегони до магістратури 05 липня 2019