Н У Х Т

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

09 грудня 2021

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила.

Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі освіти теоретично опанували матеріал з технології приготування мила, а потім практично його закріпили, власноруч приготувавши.

Ознайомившись із варіантами технологій, що включають використання дитячого мила чи мильної основи, магістранти продумали склад мила власного приготування, виходячи з властивостей інгредієнтів. Отримані вироби включали антибактеріальні, з додаванням ефірних олій чайного дерева, кориці чи лемонграсу, скрабуючі, до складу яких входила кава чи зернові культури (зокрема вівсянка), зволожуючі, з додаванням молока, чи просто декоративні, отримані за допомогою барвників і хайлайтера.

Під час захисту робіт студенти продемонстрували всі етапи приготування мила, що включає: подрібнення, розтоплення на водяній бані, додавання інгредієнтів та формування виробу, та продемонстрували готові удосконалені мила власного приготування.

Зауважимо, наші здобувачі освіти дуже люблять опановувати дисципліни практично, освоюючи нові методи та технології. 

Опублікований: 09-12-2021
Читайте також:
День науки і технологій на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки – визнаний учасник Науково-практичної конференції молодих вчених «Новітні технології пакування». Цього року здобувачі кафедри відгукнулись про неї як про «вражаючий день науки та технологій!». Звичайно ж не було б самої конференції, якби не завзятість і гарт модераторів – к.х.н. Валерія Кривошея і к.т.н. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День науки і технологій на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 26 квітня 2024

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

У сучасному інформаційному середовищі, де темпи технологічних інновацій та доступ до знань стрімко зростають, неформальна освіта набуває особливої актуальності як ефективний інструмент розвитку як особистісних, так і професійних компетенцій. З огляду на зростаючу потребу у спеціалізованих навичках у сфері біотехнологій і біоінженерії, можливості до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів 18 лютого 2025

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. В.Ф. Доценка був проведений Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» («Розумне споживання в ресторанній індустрії»). Захід відбувся завдяки підтримці партнерів НУХТ, що ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 січня 2023

Розвиток співпраці за освітньо-професійною програмою «Хімічна технологія»

Нещодавно гарантка освітньо-професійної програми «Хімічна технологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олена Подобій з дружнім візитом відвідала Національний університет «Львівська політехніка». Разом із колегами Володимиром Дончаком, Юрієм Панченком та Ігорем Житнецьким обговорили практичну підготовку здобувачів вищої освіти спеціально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиток співпраці за освітньо-професійною програмою «Хімічна технологія» 09 червня 2023