Н У Х Т

Кульмінація: півтора роки навчання в магістратурі завершуються успішним захистом кваліфікаційної роботи!

22 лютого 2021

Кульмінація: півтора роки навчання в магістратурі завершуються успішним захистом кваліфікаційної роботи!

17-18 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися завершальні Zoom-конференції, присвячені захистам магістерських робіт студентами заочної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія».

Екзаменаційна комісія у вже звичному складі заслухала доповіді 16 здобувачів заочної форми навчання. Тематика кваліфікаційних робіт була різноплановою та достатньо актуальною. Більшість здобувачів виконували інженерні роботи, присвячені виробництву ферментних препаратів, антибіотиків (у т.ч. протипухлинних), пробіотиків, амінокислот тощо. Але приємно, що деякі здобувачі-заочники виконували кваліфікаційні роботи на базі провідних фармацевтичних підприємств, зокрема «Фармацевтичної фірми «Дарниця» та АТ «Фармак», а також Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Комісія була приємно вражена захистами Наталії Муляренко та Анастасії Себельдіної. Кваліфікаційна робота першої була присвячена актинобактеріям роду Streptomyces (керівниця – доцентка Олена Стабнікова). Наталія вже зараз працює менеджером з управління невідповідною продукцією департаменту якості АТ «Київмедпрепарат» і, надихнувшись глибокими профільними знаннями своїх колег, вирішила отримувати другу вищу освіту саме на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ.

Анастасія Себельдіна виконала роботу «Біотехнологічні аспекти конструювання пробіотиків на основі дріжджів» під керівництвом доцентки Світлани Тетеріної. Комісія не могла не звернути увагу на професійний рівень доповідачки, адже Анастасія також працює на одному з провідних фармацевтичних підприємств України – ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» у відділі контролю якості. Тому комісія відзначила цікаві технологічні рішення, структуровану презентацію та вміння відповідати на питання високими оцінками.

Загалом рішенням Екзаменаційної комісії усім 16 студентам був присуджений освітній ступінь «магістр».

Вітаємо випускників і бажаємо їм творчої наснаги та підкорення нових щаблів професійного розвитку!

Опублікований: 22-02-2021
Читайте також:
Онлайн-лекція у рамках проєкту Модуль Жана Моне відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

8 грудня 2020 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Geneticallymodifiedorganismsinfoodproduction» докторки наук, професорки біомедичних наук IlonaMiceikienė (Lithuania). Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція у рамках проєкту Модуль Жана Моне відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 грудня 2020

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів. Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні 29 листопада 2018

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club

Movie Club кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжує свою активну діяльність. 5 квітня 2024 року здобувачі групи ТІ-1-1 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі старшою викладачкою Людмилою Юрчук подивилися сучасний американський фільм «Madame Web» – Мадам Павутина (2024 р.). Цей фільм належить до жанру екшн, фенте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Madame Web» на черговому засіданні Movie Club 08 квітня 2024

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

30 та 31 березня в Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося засідання атестаційної комісії в режимі онлайн із використанням середовища Zoom. Атестація педагогічних працівників відбувалася з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 01 квітня 2020