Незважаючи на умови сьогодення, здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» третього року навчання продовжують активно прокачувати свою кулінарну майстерність.
Для участі в Кулінарному діджитал-конкурсі «Масниця-Fest 2023» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, за активної підтримки завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, лекторки дисципліни «Сучасні ресторанні технології» Лариси Шаран і кураторів академічних груп, викладачів Ольги Пушки, Олега Ботнічука, Ірини Дітріх та Аліни Ковтун були підготовлені і подані 11 авторських робіт.
Здобувачі-учасники відмінно відпрацювали технологію борошняних кулінарних виробів на відкритій поверхні для своїх креативних страв на лабораторних заняттях з дисципліни.
Під час приготування млинців, оладок, панкейків і тортів із панкейків здобувачами освіти застосовано оригінальний вибір рецептурних інгредієнтів і високий ступінь складності технологічного процесу. Враховуючи вподобання споживача щодо «здорової» їжі, окрім традиційних компонентів у рецептурах використані: шпинат свіжий та заморожений, банан, порошок стевії, цільнозернове борошно тощо.
Творчий підхід і креативність проявлені здобувачами при поданні готових страв зачаровує та вражає. Зокрема, здобувачами вищої освіти вдало презентовано торт із панкейків від Максима Деревянка, «млинці-хінкалі» з лососем і вершковим сиром від Яни Захарчук, вправно відпрацьовано сучасну ресторанну технологію – фламбування в налисниках «креп-сюзет» від Валерії Демянчук, майстерно виготовлено і використано для декорування кільце з шоколаду Катериною Пересадою та солону карамель для панкейків Дарією Макарівською .
Вітаємо переможців кулінарного батлу з числа здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»! Бажаємо не зупинятися на досягнутому, прагнути до невпинного професійного та особистісного розвитку!