На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася зустріч здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» груп ТХ-3-4, ТХ-3-5, ТХ-3-5ск із засновницею та директоркою ТОВ «ХЛІБНИЙ ГУРМАН» Тетяною Приходько та латвійським партнером цього підприємства Нормундсом Бомісом, який є засновником SIA n.bomja maiznica «Lielezers». На зустрічі були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів професор Володимир Ковбаса та викладачі кафедри, що є кураторами академічних груп.
Пані Тетяна ознайомила здобувачів із асортиментом пекарні «ХЛІБНИЙ ГУРМАН», запровадженими на підприємстві технологіями виготовлення виробів на заквасках, що дозрівають у діжах із осики, без рецептурного використання дріжджів. Пані Тетяна відзначила, що продукція підприємства, не зважаючи на те, що пекарня існує менше року, має своїх постійних споживачів і попит на неї зростає, що спонукає збільшувати об’єми виробництва.
Пан Нормундс ознайомив здобувачів із розвитком промислового латвійського хлібопечення, поділився особистим досвідом виробництва хлібобулочної продукції на власних підприємствах у Латвії.
Здобувачам були надані для дегустації вироби з асортименту пекарні – хліб пшеничний «Бабусин», хліб житньо-пшеничний «Трипільський», хліб пшенично-житній «Озюмський» з родзинками, які були виготовлені на заквасках без рецептурного додавання дріжджів, а також житнє печиво «Piparkukas», оздоблене білим шоколадом і порошком сублімованих ягід. Здобувачі відзначили високі смакові властивості всіх виробів зі вдалим поєднанням кисло-солодкого присмаків і вишуканим ароматом.
Зустріч відбувалася у дружній атмосфері з активною комунікацією здобувачів з гостями. Наприкінці зустрічі пан Нормундс повідомив здобувачам, що готовий за свій рахунок забезпечити для декількох здобувачів проживання та стажування у Латвії для опанування технологій виготовлення хлібобулочних виробів на заквасках у своїх пекарнях. Власниця ТОВ «ХЛІБНИЙ ГУРМАН» Тетяна Приходько також зазначила, що рада буде надати здобувачам на своєму підприємстві можливість як для проходження виробничої практики, так і для постійної роботи.
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро дякує Тетяні Приходько та Нормундсу Бомісу за цікаве й професійне спілкування зі здобувачами та сподівається на подальшу співпрацю.