Н У Х Т

Кібербезпеку у цифровому просторі опановують здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

11 березня 2024

Кібербезпеку у цифровому просторі опановують здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали семінар «Cybersecurity Seminar», присвячений кібербезпеці у цифровому просторі.

Захід організували та провели Міжнародна фінансова корпорація (IFC) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF) разом із українськими партнерами – Ukrainian Association of FinTech and Innovation Companies.

Запрошеними гостями і доповідачами, які представили свої напрацювання та поділилися власним досвідом, стали відомі фахівці у сфері кібербезпеки та кіберзахисту – Карлос Вальдеррама (Resilient Technologies), Хосе Мігель Кансадо (Constella Intelligence), Ноам Джоллес (Opora), Енріке Хольгадо (Zepo), Грег Хенсел (Lynx), Аваро Фернандес де Араос (Correcta).

Наші здобувачі освіти ознайомилися з гострими питаннями кіберзагроз – крадіжка персональних даних, шахрайство, витік даних або атаки з вимогою викупу, що становлять великий ризик для учасників всіх секторів економіки країни. Наявність програм кіберстійкості наразі є ключовою частиною бізнес-стратегій компаній і національної безпеки. Технології змінили спосіб роботи бізнесу, створивши багато можливостей, але також і нові кіберзагрози.

Студенти дізналися, що аби впоратися з такими викликами, організаціям потрібна сильна стратегія кібербезпеки, яка включає п'ять ключових навичок: обізнаність, передбачення, виявлення, реагування та вдосконалення. Кожна з цих навичок відіграє важливу роль у створенні стійкої та адаптивної програми кібербезпеки.

Семінар був зорієнтований на практичні аспекти проблеми, щоб продемонструвати, як діють хакери, і які засоби мають постачальники фінансових послуг для захисту від цих загроз, а також важливість співробітників як «першого щита».

Участь у семінарі дозволила здобувачам освіти поглибити представленими цікавими практичними кейсами свої теоретичні знання з дисциплін, пов’язаних із цифровими бізнес-технологіями, та сприяла кращому розумінню ними проблем у сучасному кіберпросторі.

Опублікований: 11-03-2024
Читайте також:
Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи

Тривають виробнича та переддипломна практики здобувачів спеціальності 101 «Екологія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ТОВ «Криворізький хлібокомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи 29 січня 2021

У розпалі вступна кампанія у коледжах НУХТ

Сьогодні о 18:00 завершується прийом заяв і документів від вступників до закладів фахової передвищої освіти, які вступають до коледжів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) за денною формою. Працівники приймальних комісій усіх відокремлених структурних підрозділів-фахових коледжів нашого навчально-наукового комплексу докл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розпалі вступна кампанія у коледжах НУХТ 13 липня 2021

Гостьова лекція для здобувачів від GSTC-експертки сталого туризму

31 травня 2023 року на кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася остання в цьому навчальному році гостьова лекція, яку для здобувачів спеціальності 242 «Туризм» прочитала доцентка кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, GSTC-експертка сталого туризму Вікторія Кіптенко. Тема лекції «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів від GSTC-експертки сталого туризму 01 червня 2023

Тривають студентські наукові пошуки

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій продовжує роботу науковий гурток під керівництвом професорки Вікторії Дорохович.  Учасники гуртка, здобувачі третього курсу під час онлайн-засідань гуртка обрали перспективні напрями розроблення кондитерських виробів. Були обрані такі те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають студентські наукові пошуки 16 травня 2022