Н У Х Т

Каскад відкритих онлайн-лекцій на кафедрі маркетингу

06 жовтня 2023

Каскад відкритих онлайн-лекцій на кафедрі маркетингу

Планові відкриті лекції прочитали для студентів викладачки кафедри маркетингу, професорка Лариса Страшинська, доцентки Оксана Данкеєва та Лариса Капінус у режимі веб-конференцій на платформі Zoom. На онлайн-лекціях, крім студентів, були присутні професорсько-викладацький склад кафедри маркетингу та аспіранти. 

Відкрита лекція Лариси Страшинської «Продовольчий ринок: його сутність, основні характеристики та особливості функціонування» з навчальної дисципліни «Оцінка ринку та конкурентного оточення», що відбулася 25 вересня, читалася для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» 2 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

У ході відкритого заняття здобувачі ознайомились із основними поняттями та особливостями продовольчого ринку, показниками оцінювання його ефективності та основними оціночними критеріями рівня продовольчої безпеки, забезпечення якої є основною ціллю розвитку продовольчого ринку.

Відкрита лекція Оксани Данкеєвої «Перетворення ідеї стартап-проєкту в мінімально життєздатний продукт» з навчальної дисципліни «Управління стартап-проєктами» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» відбулася 4 жовтня. Лекторка ознайомила присутніх із алгоритмом вирішення споживацьких проблем із використанням нестандартних підходів, інноваційних рішень – методом дизайн-мислення. На численних прикладах було розглянуто використання цього методу провідними вітчизняними та іноземними компаніями. Викладачка акцентувала увагу на тому, що знання особливостей етапів методу дизайн-мислення дозволить перетворити ідею у мінімально життєздатний продукт.

Цього ж дня, 4 жовтня, доцентка Лариса Капінус прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Івент-маркетинг» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» 4-го курсу спеціальності 075 «Маркетинг» на тему «Поняття та зміст подій». Лекторка ознайомила присутніх із історією розвитку івентів від Стародавнього Єгипту до сьогодення, зі станом івент-індустрії на сьогодні, з походженням та сутністю івентів як комунікаційного інструменту маркетингу. На численних прикладах показано форми проведення виняткових подій, які відбувалися в Україні.

Пояснення основних положень тем лекторок супроводжувалося мультимедійною презентацією, що значно підвищило ефективність сприйняття матеріалу студентами.

Важливо, що спікерки акцентували увагу на практичному використанні розглянутих у лекціях теоретичних положень. Лекції були насичені практичними прикладами, активною роботою з аудиторією та професійною спрямованістю навчання.

Опублікований: 06-10-2023
Читайте також:
Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Професор кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олександр Гавва прочитав відкриту лекцію. Більше 30 слухачів, серед яких не тільки студенти, а і викладачі університету із захопленням слухали та конспектували сучасні принципи та технічні рішення пакувального обладнання. Так, лекція відрізнялася від стандартного формату, адже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 25 вересня 2020

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів для опанування практичних навичок здобувачами вищої освіти

Нещодавно гостьову лекцію «Організація заходів щодо удосконалення системи безпечності харчової продукції. Простежуваність і відкликання продукції» для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» прочитала...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів для опанування практичних навичок здобувачами вищої освіти 06 квітня 2021

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» була започаткована два роки тому кафедрою біотехнології і мікробіології нашого університету, яка першою в Україні розпочала підготовку інженерів-біотехнологів (http://btmb.com.ua/). Цьогоріч у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» 20 листопада 2018

До обговорення економіки і культури України у світових глобалізаційних процесах долучилися фахівці і студенти кафедри міжнародної економіки

Завідувач кафедри міжнародної економіки Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ, професор Світлана Гуткевич як співорганізатор взяла участь у роботі ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Економіка і культура України у світових глобалізаційних процесах: позиціонування і реалії», що працювала 21-22 березня в Київському уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення економіки і культури України у світових глобалізаційних процесах долучилися фахівці і студенти кафедри міжнародної економіки 23 березня 2018