Керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій, заручившись підтримкою викладачів профільних кафедр, ініціювало організацію та проведення профорієнтаційного заходу «WORKSHOP з ННІХТ: навчись, приготуй та скуштуй», основною метою якого було знайомство школярів із цікавим та різноманітним світом харчових технологій.
У рамках цього заходу 25 березня 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів професоркою Юлією Камбуловою та доценткою Оленою Кохан був проведений майстер-клас «Marshmallow – cloud in your hands» з виробництва кондитерського виробу маршмеллоу.
Учасниками майстер-класу стали школярі різного віку – як учні випускних класів, так і школярі середньої та молодшої школи у супроводі своїх умотивованих вчителів і батьків.
Спочатку учасники майстер-класу дізналися про появу цього виробу на теренах нашої країни, про розроблення вітчизняної технології маршмеллоу видатною науковицею НУХТ, професоркою Антонеллою Дорохович та сучасне обладнання, що використовується нині на кондитерських підприємствах з виробництва цього пастильного виробу. Гостям розповіли про особливості технології цього кондитерського виробу та основні рецептурні компоненти. Викладачі залюбки поділилися з присутніми технологічними нюансами та особливостями приготування маршмеллоу в умовах лабораторії, яке можна, за бажанням, відтворити і у домашніх умовах.
Після теоретичної частини розпочалося найцікавіше – власне виготовлення виробів! Усі присутні чітко дотримувалися наданих рекомендацій, злагоджено працювали в командах і як результат – найсмачніші вироби, виготовлені з любов’ю власними руками!
Кожний мав можливість проявити свою креативність на етапі формування виробів, цей процес так захопив присутніх, що відведений на захід час промайнув дуже швидко, але він був використаний із користю! Усі учасники залишилися задоволеними і отримали позитивні емоції, особливо під час куштування власноруч виготовлених виробів маршмелоу, які завдяки своїй структурі нагадують хмаринки!