Н У Х Т

Кафедра харчової хімії вітає колегу з отриманням відзнаки

31 жовтня 2019

Кафедра харчової хімії вітає колегу з отриманням відзнаки

Нещодавно наш університет відзначив знаменну дату – 135-річчя від дня  заснування. З цієї нагоди кращі викладачі та співробітники університету отримали нагороди. Кафедрі харчової хімії надзвичайно приємно, що подяку ректора університету Анатолія Українця отримав професор кафедри  Олександр Перепелиця. Тим більше, що саме в цьому році виповнюється 40 років, як він, будучи молодим кандидатом хімічних наук, почав працювати на кафедрі загальної і неорганічної хімії КТІХП. З його появою на кафедрі з’явився і новий напрям наукових досліджень – хімія твердого тіла. Як результат цих досліджень було синтезовано понад 145 нових сполук, розроблені методики синтезу якісних монокристалів, розроблена наукова база для виробництва люмінофорів, каталізаторів, сегнетоелектриків і лазерних матеріалів на основі одержаних речовин. Результати досліджень публікувались у провідних наукових журналах, одержана низка авторських свідоцтв і патентів. Під його керівництвом була захищена дисертація на звання кандидата хімічних наук, а сам він у 1994 році захистив докторську дисертацію. Наразі  під керівництвом доктора хімічних наук професора Олександра Петровича Перепелиці на новоствореній кафедрі харчової хімії  проводиться робота по вивченню фізико-хімічних властивостей кальцій карбонатного осаду цукрового виробництва. І в 2018 році за результатами цієї роботи відбувся захист кандидатської дисертації.

Своє покликання Олександр Петрович вбачає також і у викладацькій діяльності, вихованні студентської молоді. А ще він пише вірші, які вражають своєю душевністю, теплотою та високою щирістю, яка розкриває душу людини.

Тож бажаємо викладачу міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, щастя, злагоди та добробуту!

Опублікований: 31-10-2019
Читайте також:
Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися захисти дипломних робіт освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристичного та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти 25 лютого 2019

Школярі на зв’язку – профорієнтація онлайн триває!..

Навіть знаходячись на значній відстані від майбутніх вступників, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології успішно продовжують свою профорієнтаційну діяльність, використовуючи можливості відеоконференцій Zoom. Нещодавно вони із задоволенням провели чергові заплановані онлайн-зустрічі з учнями Ріпнинської ЗОШ (19 січня), ЗОШ №22 м. Хмельницьк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Школярі на зв’язку – профорієнтація онлайн триває!.. 28 січня 2021

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу 13 серпня 2020

Нові спортивні здобутки

3-8 травня 2023 року у Чернівцях відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування, на який приїхали понад 700 спортсменів з майже усієї України – 19 областей. Цей чемпіонат був одним із етапів відбору до юніорської збірної команди України на чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування. Організаторами змагань виступили: Міністерство молоді ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові спортивні здобутки 12 травня 2023