Н У Х Т

Кафедра харчової хімії вітає колегу з отриманням відзнаки

31 жовтня 2019

Кафедра харчової хімії вітає колегу з отриманням відзнаки

Нещодавно наш університет відзначив знаменну дату – 135-річчя від дня  заснування. З цієї нагоди кращі викладачі та співробітники університету отримали нагороди. Кафедрі харчової хімії надзвичайно приємно, що подяку ректора університету Анатолія Українця отримав професор кафедри  Олександр Перепелиця. Тим більше, що саме в цьому році виповнюється 40 років, як він, будучи молодим кандидатом хімічних наук, почав працювати на кафедрі загальної і неорганічної хімії КТІХП. З його появою на кафедрі з’явився і новий напрям наукових досліджень – хімія твердого тіла. Як результат цих досліджень було синтезовано понад 145 нових сполук, розроблені методики синтезу якісних монокристалів, розроблена наукова база для виробництва люмінофорів, каталізаторів, сегнетоелектриків і лазерних матеріалів на основі одержаних речовин. Результати досліджень публікувались у провідних наукових журналах, одержана низка авторських свідоцтв і патентів. Під його керівництвом була захищена дисертація на звання кандидата хімічних наук, а сам він у 1994 році захистив докторську дисертацію. Наразі  під керівництвом доктора хімічних наук професора Олександра Петровича Перепелиці на новоствореній кафедрі харчової хімії  проводиться робота по вивченню фізико-хімічних властивостей кальцій карбонатного осаду цукрового виробництва. І в 2018 році за результатами цієї роботи відбувся захист кандидатської дисертації.

Своє покликання Олександр Петрович вбачає також і у викладацькій діяльності, вихованні студентської молоді. А ще він пише вірші, які вражають своєю душевністю, теплотою та високою щирістю, яка розкриває душу людини.

Тож бажаємо викладачу міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, щастя, злагоди та добробуту!

Опублікований: 31-10-2019
Читайте також:
День гостинності у Вінницькому коледжі НУХТ

19 травня у Вінницькому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. Для  учнів 9-х та 11-х класів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів були підготовлені різноманітні заходи. Запрошені мали можливість ознайомитись із презентацією спеціальностей від агітбригад відділень, відвідати майстер-класи та наочно побачити особлив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності у Вінницькому коледжі НУХТ 22 травня 2018

Студія естрадного співу НУХТ підтвердила звання «Народний аматорський колектив»!

Днями у актовій залі Національного університету біоресурсів і природокористування відбувся мистецький захід на предмет підтвердження звання «Народний аматорський колектив». Нагадаємо, звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» присвоюється постійно діючому аматорському колективу (студії) за активну творчу діяльність зі збереження,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студія естрадного співу НУХТ підтвердила звання «Народний аматорський колектив»! 28 листопада 2023

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завершилася виробнича практика здобувачів вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Під час практики здобувачі мали змогу ознайомитися з організацією виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів на підприємствах різної потужності. Важливою була інформація щодо забезпечення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 жовтня 2020

Немає меж для самовдосконалення!

Викладачки кафедри обліку і аудиту Людмила Духновська, Ольга Михайленко, Світлана Ніколаєнко, Тетяна Редзюк і Людмила Соломчук отримали сертифікати, що засвідчують підвищення кваліфікації за темою «Використання хмарних технологій для дистанційного вирішення освітніх та наукових завдань». Отриманні навички дозволять забезпечити можливості студентам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж для самовдосконалення! 04 березня 2024