Н У Х Т

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління розширює співпрацю з IT Enterprise

11 січня 2018

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління розширює співпрацю з IT Enterprise

На базі кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління відбулася робоча зустріч членів технічного комітету стандартизації «Промислова автоматизація», у якій взяли участь керівники підприємств та їх структурних підрозділів, зокрема асоціації АППАУ, Siemens, Phoenix Contact, IT Enterprise, викладачі кафедр автоматизації вищих навчальних закладів Києва.

У ході зустрічі обговорювалися поточні питання: стан виконання плану, наміченого на попередній зустрічі; подальший шлях затвердження найбільш затребуваних в Україні сучасних світових стандартів в області автоматизації; можливі шляхи залучення різних гравців ринку до створення просвітницьких матеріалів, супутніх стандартам щодо погодження проекту національного стандарту ДСТУ EN 61557-9, розробленого технічним комітетом стандартизації «Засоби вимірювання електричних і магнітних величин» (ТК 90).

Крім того, з керівництвом IT Enterprise обговорювалося їх залучення до участі в роботі ТК-185. Враховуючи великий досвід та успіх роботи компанії на ринку ERP та MES систем, їх внесок у роботу комітету за напрямком стандартів управління підприємством може бути дуже суттєвим. Були визначені можливі шляхи подальшої співпраці.

Також учасники зустрічі обговорювали інші професійні питання. Зокрема, попередньо були обговорені напрямки та умови подальшої співпраці кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління та IT Enterprise щодо використання програмних продуктів IT Enterprise ERP/MES у навчальному процесі підготовки автоматників та економістів, використання хмарних сервісів Clobbi в навчальному процесі та наукових дослідженнях, взаємної співпраці в напрямку розвитку стратегій інтеграцій рівня АСУТП, MES та ERP. 

Наприкінці зустрічі гості познайомилися з матеріально-технічним оснащенням навчального процесу підготовки фахівців-автоматників у лабораторіях кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління.

Опублікований: 11-01-2018
Читайте також:
Засідання Спілки голів рад директорів ВНЗ І-ІІ р. а. України відбулося в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

11 жовтня 2018 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулося засідання Спілки голів рад директорів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації України. Перед початком пленарного засідання, члени Спілки вшанували загиблих воїнів АТО хвилиною мовчання та урочисто поклали квіти до меморіалу загиблих у меморіальному ск...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання Спілки голів рад директорів ВНЗ І-ІІ р. а. України відбулося в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 12 жовтня 2018

Книжкова поличка студента

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Валерій Мирончук, Дмитро Люлька, Оксана Єщенко і Олександра Свідерська випустили навчальний посібник «Монтаж та технічний сервіс обладнання». У виданні наведена низка практичних робіт для розв'я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Книжкова поличка студента 09 січня 2018

Яким має бути сучасний фахівець у галузі інжинірингу харчових виробництв дізналися студенти на «Lantmännen AXA»

Компанія «Lantmännen AXA», що входить до скандинавського харчового концерну «Lantmannen» – найбільший виробник швидких сніданків в Україні, а її продукція експортується до понад 45 країн. Підприємство активно розвивається, нарощує потужності та потребує кваліфікованих фахівців. Тому адміністрація компанії запросила наших студентів ближче познайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким має бути сучасний фахівець у галузі інжинірингу харчових виробництв дізналися студенти на «Lantmännen AXA» 11 грудня 2018

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Скви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів 08 лютого 2017