Н У Х Т

30-у річницю з дня виведення радянських військ з Афганістану відзначили у Сумському коледжі НУХТ

12 лютого 2019

30-у річницю з дня виведення радянських військ з Афганістану відзначили у Сумському коледжі НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відзначили 30-у річницю з дня виведення радянських військ з Афганістану.

160 тисяч українських солдат пройшли через Афганістан, понад 12 тисяч із них загинули. Через горнило афганських подій пройшли тисячі сумчан, 123 не повернулися додому. З такими трагічними сторінками історії познайомилися студенти у ході проведення відкритого заходу «Афганістан болить у моїй душі». Розповідь ведучих про причини і наслідки афганської війни тісно перепліталася з піснями, що передавали настрій тих подій, біль матерів, які не дочекалися свої синів. Та найбільше емоційне враження справила пісня «Чорний тюльпан», що стала гімном афганців. Під мелодію цієї пісні студенти вшанували пам’ять загиблих воїнів у Афганістані хвилиною мовчання.

Опублікований: 12-02-2019
Читайте також:
Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» під керівництвом доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексія Пилипенка 16 грудня 2024 року завершили монтаж і пусконалагоджувальні роботи теплового насосу на базі кондиціонеру Mitsubishi. Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025 17 грудня 2024

Біотехнологічні студії продовжують роботу: день другий

16 травня 2023 року «Біотехнологічні студії» кафедри біотехнології і мікробіології для майбутніх вступників на спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія» продовжили свою роботу. Учні та ліцеїсти 10-11-их класів, що взяли участь у цьому заході, відвідали лабораторії кафедри під керівництвом деканки факультету біотехнології та екологічного контро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії продовжують роботу: день другий 18 травня 2023

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024»

Нещодавно викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека і Світлана Усатюк долучились до ключової вітчизняної події осені у сфері безпечності харчових продуктів – ІV Всеукраїнського з'їзду «Харчовий бізнес-2024: конкурентоздатність та експортоорієнтованість». Професійна бізнес-зустріч була зосереджена на обговоренні євроі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024» 07 жовтня 2024

Наукові перемоги здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів є залучення  здобувачів вищої освіти до науково-дослідної роботи з другого-третього року навчання в університеті та представлення наукового доробку на студентських наукових конференціях в Україні і поза її межами. Постійно здобувачі кафедри беруть участь у Всеукраїнському конкурсі студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові перемоги здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 квітня 2021