Н У Х Т

Кафедра гуманітарних дисциплін провела заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08 травня 2018

Кафедра гуманітарних дисциплін провела заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, визначений Резолюцією Генеральної асамблеї ООН, та 9-го травня – День перемоги над нацизмом. Українці разом із усією світовою спільнотою вшановують пам’ять усіх, хто боровся з нацизмом під час Другої світової війни. А символом пам’яті є червона квітка маку.

З метою належного відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв війни, а також консолідації суспільства та утвердження ідеалів миру викладачі кафедри гуманітарних дисциплін підготували новітні джерела про ці події та провели бесіди, лекції, круглі столи, семінари на усіх потоках і у студентських академічних групах під гаслом «НІКОЛИ ЗНОВУ».

Професор Надія Левицька та доцент Сергій Береговий на потоках Навчально-наукового інституту економіки і управління прочитали лекції з демонстрацією унікальних фото, які були зроблені фашистськими солдатами в роки війни. Ці фотографії ніхто не бачив у нашій країні до цього року. Професор Світлана Буравченкова на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу провела  бесіду «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Доцент Олена Пивоваренко провела бесіду «Історія та значення свята» на факультеті автоматизації та комп’ютерних систем і поширила серед студентів першого курсу через мережу Інтернет історичну довідку щодо відзначення цих дат. Євгеній Кобилянський на факультеті біотехнології та екологічного контролю провів круглий стіл «Ми пам’ятаємо».

Викладачі секції «Українська мова (за професійним спрямуванням)» провели зі студентами факультетів та інститутів бесіди «День пам’яті у прозі сучасних письменників».

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

              В. Симоненко

 

Опублікований: 08-05-2018
Читайте також:
Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ

22 червня 2020 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулися онлайн-зустрічі з майбутніми студентами за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа». За допомогою платформи Zoom завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ 23 червня 2020

Успішна державна атестація студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізації «Готельна і ресторанна справа», заочної форми навчання успішно пройшли державну атестацію. 12 магістрантів презентували Екзаменаційній комісії у складі викладачів кафедри готельно-ресторанної справи, доцентів Тетяни Іщенко, Віти Цирульнікової і старшого викладача В’ячеслава Губе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна державна атестація студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання 26 лютого 2018

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування

Усе більше традиційних західних свят стають звичними і для України. День подяки – не виключення. Це сімейне свято, наповнене теплом і добрими почуттями до тих, хто поруч. Кафедра іноземних мов професійного спрямування вирішила взяти участь у челенджі до Дня подяки, адже найкращий спосіб відсвяткувати – це приготувати щось смачне для своїх близьких...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий Movie Club і кулінарний челендж кафедри іноземних мов професійного спрямування 30 листопада 2020

Консультаційна підтримка майбутніх вступників до магістратури кафедрою готельно-ресторанної справи

З 7 травня розпочався і триває основний період реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ для вступу до магістратури. Кафедра готельно-ресторанної справи забезпечує постійну консультаційну підтримку своїх здобувачів 4 курсу бакалаврського рівня вищої освіти, які бажають взяти участь у вступних випробуваннях до магістратури. Чергова профорієнтаційна онлайн-зустріч бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Консультаційна підтримка майбутніх вступників до магістратури кафедрою готельно-ресторанної справи 14 травня 2024