Н У Х Т

Кафедра електропостачання і енергоменеджменту розширює співпрацю з компанією «Сіменс Україна»

05 лютого 2024

Кафедра електропостачання і енергоменеджменту розширює співпрацю з компанією «Сіменс Україна»

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту к. т. н., доцентка Юлія Куєвда, доктор філософії, асистент Петро Зінькевич і старший викладач Олег Мащенко відвідали компанію «Сіменс Україна» та зустрілися з керівником відділу продажів «Електроенергетика та автоматизація» Антоном Онуфрійчуком.

Зустріч відбулася в рамках програми розширення співпраці кафедри електропостачання і енергоменеджменту з провідними компаніями електроенергетичної галузі, які спеціалізуються на автоматизації та інформаційних технологіях в енергетиці. Кафедра має акредитовані освітні програми усіх рівнів, серед яких – унікальна бакалаврська програма «Електротехніка та інформаційні технології», що органічно поєднує напрями електротехніки, автоматики та інформаційних технологій. Крім володіння класичними електротехнічними дисциплінами, професійне життя сьогоднішнього інженера-електрика не можна уявити без знань інформаційних технологій та автоматизації в галузі електроенергетики, які включають проєктування систем управління потоками енергії та інформації, використання обчислювальної техніки, комп'ютерних мереж, систем зв'язку та технологій для передавання, оброблення, зберігання, відображення інформації, а також розроблення і використання відповідного програмного забезпечення.

У ході зустрічі обговорювалися напрямки та умови подальшої співпраці кафедри та компанії «Сіменс Україна». Одним із таких напрямів співробітництва є розвиток матеріально-технічної бази кафедри, зокрема використання у начальному процесі та наукових дослідженнях обладнання і програмного забезпечення компанії «Siemens», такого як DIGSI 5 для конфігурування та роботи з пристроями релейного захисту SIPROTEC 5; PSS SINCAL для проєктування та дослідження систем електропостачання тощо.

Колектив кафедри висловлює подяку Антону Онуфрійчуку за змістовну зустріч і сподівається, що подальші кроки співпраці будуть взаємокорисні і дозволять піднести рівень підготовки інженерів-електриків на новий щабель.

Опублікований: 05-02-2024
Читайте також:
Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з виробництвом ковбасних виробів ТМ «Алан». На жаль, воєнний стан у країні змушує підприємства суттєво посилювати безпекові заходи, що обмежує доступ сторонніх осіб, тому формат онлайн-екскурсій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас 03 жовтня 2023

У Навчально-науковому інституті харчових технологій триває естафета локального моніторингу освітніх програм

На початку лютого в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр» спільно із завідувачами випускових кафедр, задіяних у її реалізації. До зустрічі також долу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті харчових технологій триває естафета локального моніторингу освітніх програм 09 лютого 2022

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

18 квітня 2018 р. у найстарішому вищому технічному навчальному закладі України та Східної Європи – Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», в якому взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ. На кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 19 квітня 2018

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Розробка технологій уповільнення процесів черствіння хлібобулочних виробів» аспірантки Тетяни Васильченко. Науковий керівник – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик. Уповільнення черствіння хлібоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 березня 2021