10 березня 2023 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся методичний семінар «Особливості виконання кваліфікаційної роботи здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» у 2022-2023 навчальному році», на якому були розглянуті оновлені вимоги до виконання кваліфікаційної роботи, представлені до уваги колег колективом авторів у складі гарантки освітньої програми, доцентки Світлани Усатюк, доценток Оксани Петруші, Оксани Вашеки та доцента Василя Сидора.
Доповідач, доцент кафедри Василь Сидор презентував оновлені вимоги до пояснювальної записки та графічної частини кваліфікаційної роботи, у зв’язку зі змінами у законодавстві, які відбулися у попередні роки. Значну увагу приділили питанням пропозицій щодо конкретних заходів із удосконалення систем управління якості та безпечності харчових продуктів на потужностях харчової галузі відповідно до вимог чинних нормативних документів та особливостям виконання графічної частини.
Також доповідач навів приклади генерального плану та відділень, які можуть бути виконані у кваліфікаційній роботі з метою представлення елементів систем управління безпечністю та якістю харчовою продукцією.
У обговоренні запропонованих методичних рекомендацій взяли участь в.о. завідувачки кафедри Лариса Арсеньєва, викладачі Оксана Шульга, Оксана Мельник та інші, що надало можливість чітко сформулювати назви основних розділів і підрозділів пояснювальної записки та внести корективи щодо посилань на нормативні документи.
Учасниками семінару була підтримана пропозиція директорки Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксани Кочубей-Литвиненко щодо зменшення у 2023 році обсягу графічної частини кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у зв’язку зі значними технічними складнощами для виконання під час війни та прийнято рішення обмежити кількість графічного матеріалу до трьох аркушів форматом А1.
Колективом кафедри рекомендовано до підписання «Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».