Н У Х Т

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius»

18 листопада 2024

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius»

Поєднання зусиль академічної спільноти і фахівців-практиків дозволяє вести навчальний процес, максимально наближено до реальних умов професійної діяльності. Бінарні заняття відіграють ключову роль у сучасній фаховій підготовці здобувачів освіти, забезпечуючи синергію між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням.

Днями за ініціативи гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», доцентки Оксани Топчій, завідувача кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професора Василя Пасічного та за сприяння шеф-кухаря ресторану «Fabius» Владислава Корсуна відбулося виїзне заняття для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр».

У рамках вивчення дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» з використанням формату of- та online було проведено майстер-класи з виробництва крафтових продуктів. До заходу долучилися викладачки кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, доцентка Ольга Чернюшок і асистентка Євгенія Шубіна та доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд.

Професійними знаннями й практичними навиками зі здобувачами з великим задоволенням поділилася шеф-пекарка ресторану Рима Атаманчук, відкривши таємниці створення досконалого тіста і тонкощів випікання крафтових хлібів: чіабати, фокачі, бріош і витончених грісіні. А шеф-сировар Андрій Целік вразив інноваційними підходами та особливостями виготовлення «Моцарелли» й «Буррати», які перетворюють традиційне ремесло на справжнє мистецтво.

Особливим подарунком для всіх учасників став майстер-клас із презентації вин. Банкет-менеджер Олександр Копитко майстерно відкрив перед гостями двері у світ винного мистецтва, де кожний келих ставав ключем до унікальної подорожі. Натхненна розповідь фахівця перенесла присутніх до витончених виноградників Франції, сонячних пагорбів Італії, пристрасного тепла Південної Африки та багатогранних ароматів винного світу. Ця подорож винними шляхами дарувала не лише нові знання, а й незабутню атмосферу тепла, натхнення і насолоди.

Майстер-клас перетворився на справжню творчу локацію, де учасники занурилися у світ крафтових сирів і хлібобулочних виробів. Це була унікальна можливість не лише опанувати базові та авторські техніки, але й стати безпосередньою частиною процесу. Кожний мав шанс не просто спостерігати, а власноруч створювати справжні кулінарні шедеври, відчуваючи натхнення на кожному етапі.

Атмосферним завершенням заходу стала незабутня дегустація, яка перетворила здобуті знання на справжнє гастрономічне свято!

Усі учасники висловлюють щиру подяку колективу ресторану «Fabius» за креативну та професійну зустріч, яка сприяє підвищенню професійного рівня магістрів і популяризації галузі серед майбутніх фахівців.

Опублікований: 18-11-2024
Читайте також:
Тиждень Різдвяних свят на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

У рамках занять з іноземної мови та на завершальному засіданні Speaking club відбувся тиждень Різдвяних свят, організований та проведений викладачкою кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталією Божок разом із давнім партнером кафедри Stuart Snuggs (США). До святкування Різдва в онлайн-форматі долучилися студенти 1 та 2 курсу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень Різдвяних свят на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 21 грудня 2021

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії, до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим.. Ще на етапі вступних випробувань до магістратури здобувачка освіти кафедри біотехнології і мікробіології Софія Цапко розуміла, що свій магістерський проєкт хотіла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів. При фі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Per aspera ad magisterium 18 грудня 2020

English Movie Club: Purple Hearts

До Дня закоханих студенти-технологи першого курсу дивилися нещодавню новинку від Netflix, фільм «Пурпурові серця», і разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук’янець обговорили актуальні питання, порушені авторами кінокартини. Фільм показує історію кохання співачки-початківиці та морського піхотинця, яким попри ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Movie Club: Purple Hearts 17 лютого 2023

У магію виготовлення слабоалкогольних напоїв занурилися четвертокурсники

Здобувачі групи ТБ-4-8 та доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич відвідали Київський пивоварний завод, який входить до складу Carlsberg Ukraine, одного з найбільших виробників пива та безалкогольних напоїв в Україні. Найперше всі учасники екскурсії одягнули захисний одяг і пройшли інструктаж з те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У магію виготовлення слабоалкогольних напоїв занурилися четвертокурсники 21 квітня 2023