Н У Х Т

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

22 листопада 2019

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю академічної групи БТ-3-1 разом із викладачами кафедри фізики, доцентом Світланою Літвинчук і старшим викладачем Інною Гуцало відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь».

ПрАТ «Оболонь» – найбільша пивоварна компанія в Україні, а номінально і в Європі. По виробництву пива завод входить до трійки найбільших імпортерів Європи, імпортує пиво у понад 30 країн, має 10 ліній розливу і займає територію 15 га.

Крім пива завод випускає солодкі води, квас, мінеральні води, слабоалкогольні напої. У Києві – головне підприємство, а ще до складу корпорації входить 9 дочірніх підприємств, що випускають склотару, солод і основну продукцію. Наприклад, власний завод у Хмельницькій області, який випускає солод.

Під час знайомства з виробництвом студентам спочатку показали складові компоненти, з яких виробляють пиво: солод, хміль і гранульований хміль. Далі подивилися всі стадії виготовлення пива, а також дві лінії розливу: одну в скляні пляшки, другу – в пластикові 2-літрові. До речі, пластикові пляшки виготовляються тут же. На заводі 4 лінії виготовлення пластикових пляшок: дві – для пива 1 і 2-літрові і дві – для безалкогольних напоїв. Також на заводі найбільша лінія розливу в Європі продуктивністю 110 тис. пляшок на годину.

Завод щорічно перевіряється на відповідність нормам по чотирьох різних параметрах, підтверджуючи якість своєї продукції, а також має чотири лабораторії, які контролюють якість, а одна з лабораторій займається розробленням нових продуктів.

На підприємстві також дотримуються екологічних стандартів. Відходи ячменю використовуються на корм худобі в сільському господарстві, є власне перероблення пластикових пляшок (з них роблять зав’язки для продукції). Водопостачання оборотне.

Студенти детально ознайомилися з технологічними процесами виробництва пива, побачили спеціалізоване обладнання.

Студенти й викладачі щиро вдячні провідному фахівцю з підготовки персоналу Альоні Максян ( до речі, вона є студенткою нашого університету) за гостинність й ґрунтовне ознайомлення майбутніх фахівців із усіма стадіями виробництва напоїв.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Управлінці персоналом – в числі призерів Credit Agricole Digital Challenge

Освітній стартап CASERS спільно з digital-командою міжнародного банку Credit Agricole наприкінці січня запустили кейс-чемпіонат для студентів вишів і нещодавніх випускників, основним завданням якого було розроблення концепції корпоративного порталу для 2000 співробітників банку в Україні. Його функції також мали задовольнити потреби HR-департаменту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінці персоналом – в числі призерів Credit Agricole Digital Challenge 26 травня 2018

Драйвове продовження Біотехнологічних студій з «Артеріумом»

Другий день учасників проєкту «Біотехнологічні студії», який реалізується за підтримки фармацевтичної компанії «Артеріум», розпочався на території АТ «Київмедпрепарат» з привітних посмішок фахівчинь з навчання та розвитку персоналу компанії Марини Герасименко та випускниці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету Катерини Покойовец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Драйвове продовження Біотехнологічних студій з «Артеріумом» 28 березня 2024

Відбулося планове засідання вченої ради університету

1 березня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його зі сумної звістки – пішла з життя член ради, завідувач кафедри маркетингу, професор Олена Сологуб. Члени вченої ради вшанували пам’ять колеги хвилиною мовчання. Та життя не стоїть на місці, й вчена рада продовжила р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося планове засідання вченої ради університету 01 березня 2018

Останні урочистості для випускників Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

2 липня 2018 року в актовій залі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів молодшого спеціаліста випускникам груп МА-3, БО-3, ХМК-4, ХМК-4с, ПК-4 та ЕР-4. З вітальним словом виступили директор коледжу Михайло Григорців, заступник директора з навчально-виховної роботи та гуманітарно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останні урочистості для випускників Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 04 липня 2018