Н У Х Т

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

22 листопада 2019

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю академічної групи БТ-3-1 разом із викладачами кафедри фізики, доцентом Світланою Літвинчук і старшим викладачем Інною Гуцало відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь».

ПрАТ «Оболонь» – найбільша пивоварна компанія в Україні, а номінально і в Європі. По виробництву пива завод входить до трійки найбільших імпортерів Європи, імпортує пиво у понад 30 країн, має 10 ліній розливу і займає територію 15 га.

Крім пива завод випускає солодкі води, квас, мінеральні води, слабоалкогольні напої. У Києві – головне підприємство, а ще до складу корпорації входить 9 дочірніх підприємств, що випускають склотару, солод і основну продукцію. Наприклад, власний завод у Хмельницькій області, який випускає солод.

Під час знайомства з виробництвом студентам спочатку показали складові компоненти, з яких виробляють пиво: солод, хміль і гранульований хміль. Далі подивилися всі стадії виготовлення пива, а також дві лінії розливу: одну в скляні пляшки, другу – в пластикові 2-літрові. До речі, пластикові пляшки виготовляються тут же. На заводі 4 лінії виготовлення пластикових пляшок: дві – для пива 1 і 2-літрові і дві – для безалкогольних напоїв. Також на заводі найбільша лінія розливу в Європі продуктивністю 110 тис. пляшок на годину.

Завод щорічно перевіряється на відповідність нормам по чотирьох різних параметрах, підтверджуючи якість своєї продукції, а також має чотири лабораторії, які контролюють якість, а одна з лабораторій займається розробленням нових продуктів.

На підприємстві також дотримуються екологічних стандартів. Відходи ячменю використовуються на корм худобі в сільському господарстві, є власне перероблення пластикових пляшок (з них роблять зав’язки для продукції). Водопостачання оборотне.

Студенти детально ознайомилися з технологічними процесами виробництва пива, побачили спеціалізоване обладнання.

Студенти й викладачі щиро вдячні провідному фахівцю з підготовки персоналу Альоні Максян ( до речі, вона є студенткою нашого університету) за гостинність й ґрунтовне ознайомлення майбутніх фахівців із усіма стадіями виробництва напоїв.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Методиками самоорганізації навчального процесу озброїлися першокурсники на заході від кафедри іноземних мов професійного спрямування

З нагоди Міжнародного дня студента викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Олеся Старкова 19 листопада організувала пізнавальний захід «Students around the World» для студентів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Студенти підготували доповіді про особливості студентського життя та навчального процесу в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методиками самоорганізації навчального процесу озброїлися першокурсники на заході від кафедри іноземних мов професійного спрямування 21 листопада 2018

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії

Студенти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, які опановують спеціальність «Видавництво та поліграфія» скористалися чудовою нагодою послухати лекцію «Технології виготовлення гнучкої упаковки та можливості компанії «Immer Group» від випускника НУХТ, а нині – начальника сектора департаменту R&D компанії «Immer Ukrplasti...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії 03 березня 2020

Бізнес-гра у позанавчальний час

Здобувачі четвертого курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» розвивають свої професійні навички разом із доценткою Ольгою Ткаченко через гру CashFlow. Бізнес-гра вчить фінансової грамотності, вона націлена на розвиток підприємницького мислення, концентрації і витримки. Гра триває 5-6 годин, і кож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бізнес-гра у позанавчальний час 23 листопада 2023

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

У рамках вивчення дисциплін «Технології мікробного синтезу лікарських засобів» і «Промислова технологія лікарських засобів» майбутні фахівці-біотехнологи третього курсу навчання не оминули нагоди скористатися запрошенням відвідати гостьову лекцію від колишньої студентки нашого університету Анастасії Бондаренко. Зустріч відбулася в онлайн-режимі на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум» 11 червня 2021