Н У Х Т

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

22 листопада 2019

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю академічної групи БТ-3-1 разом із викладачами кафедри фізики, доцентом Світланою Літвинчук і старшим викладачем Інною Гуцало відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь».

ПрАТ «Оболонь» – найбільша пивоварна компанія в Україні, а номінально і в Європі. По виробництву пива завод входить до трійки найбільших імпортерів Європи, імпортує пиво у понад 30 країн, має 10 ліній розливу і займає територію 15 га.

Крім пива завод випускає солодкі води, квас, мінеральні води, слабоалкогольні напої. У Києві – головне підприємство, а ще до складу корпорації входить 9 дочірніх підприємств, що випускають склотару, солод і основну продукцію. Наприклад, власний завод у Хмельницькій області, який випускає солод.

Під час знайомства з виробництвом студентам спочатку показали складові компоненти, з яких виробляють пиво: солод, хміль і гранульований хміль. Далі подивилися всі стадії виготовлення пива, а також дві лінії розливу: одну в скляні пляшки, другу – в пластикові 2-літрові. До речі, пластикові пляшки виготовляються тут же. На заводі 4 лінії виготовлення пластикових пляшок: дві – для пива 1 і 2-літрові і дві – для безалкогольних напоїв. Також на заводі найбільша лінія розливу в Європі продуктивністю 110 тис. пляшок на годину.

Завод щорічно перевіряється на відповідність нормам по чотирьох різних параметрах, підтверджуючи якість своєї продукції, а також має чотири лабораторії, які контролюють якість, а одна з лабораторій займається розробленням нових продуктів.

На підприємстві також дотримуються екологічних стандартів. Відходи ячменю використовуються на корм худобі в сільському господарстві, є власне перероблення пластикових пляшок (з них роблять зав’язки для продукції). Водопостачання оборотне.

Студенти детально ознайомилися з технологічними процесами виробництва пива, побачили спеціалізоване обладнання.

Студенти й викладачі щиро вдячні провідному фахівцю з підготовки персоналу Альоні Максян ( до речі, вона є студенткою нашого університету) за гостинність й ґрунтовне ознайомлення майбутніх фахівців із усіма стадіями виробництва напоїв.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Чекаємо на учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 2018 року!

Цьогоріч 24-26 квітня вже п’ятий рік поспіль кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ прийматиме студентів-біотехнологів із різних куточків України – учасників II-го туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Позмагатися за звання кращого виявили бажання більше 50 студентів із 16 вищих навчальних закладів України. Викладачі кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чекаємо на учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 2018 року! 11 квітня 2018

Кафедра фінансів забезпечує найкращі умови для здобуття студентами знань і навичок

На кафедрі фінансів відбулася гостьова лекція, організована доценткою Світланою Бойко для здобувачів освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування». Запрошена лекторка – провідна фахівчиня з визначення вартості дорожніх робіт, завідувачка відділу ДП «ДерждорНДІ» Юлія Бібик. Гостьова лекція допомогла здобувачам-фінансистам 2 курсу к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра фінансів забезпечує найкращі умови для здобуття студентами знань і навичок 07 листопада 2022

Профорієнтаційна робота кафедри туристичного та готельного бізнесу

У квітні 2024 року відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентка Тетяна Мірзодаєва завітала до шкіл Деснянського району міста Києва. За сприяння директорів шкіл і вчителів були створені всі умови для плідної розмови зі старшокласниками та презентації університету. Тетяна Мірзодаєва зустрілася з учням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна робота кафедри туристичного та готельного бізнесу 03 травня 2024

Викладачі підтверджують фаховий статус

Старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ, куратор курсу «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР» Ярослав Кічула виконав вимоги до компетентності та підтвердив статус Аудитора с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підтверджують фаховий статус 30 травня 2023