Н У Х Т

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

22 листопада 2019

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю академічної групи БТ-3-1 разом із викладачами кафедри фізики, доцентом Світланою Літвинчук і старшим викладачем Інною Гуцало відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь».

ПрАТ «Оболонь» – найбільша пивоварна компанія в Україні, а номінально і в Європі. По виробництву пива завод входить до трійки найбільших імпортерів Європи, імпортує пиво у понад 30 країн, має 10 ліній розливу і займає територію 15 га.

Крім пива завод випускає солодкі води, квас, мінеральні води, слабоалкогольні напої. У Києві – головне підприємство, а ще до складу корпорації входить 9 дочірніх підприємств, що випускають склотару, солод і основну продукцію. Наприклад, власний завод у Хмельницькій області, який випускає солод.

Під час знайомства з виробництвом студентам спочатку показали складові компоненти, з яких виробляють пиво: солод, хміль і гранульований хміль. Далі подивилися всі стадії виготовлення пива, а також дві лінії розливу: одну в скляні пляшки, другу – в пластикові 2-літрові. До речі, пластикові пляшки виготовляються тут же. На заводі 4 лінії виготовлення пластикових пляшок: дві – для пива 1 і 2-літрові і дві – для безалкогольних напоїв. Також на заводі найбільша лінія розливу в Європі продуктивністю 110 тис. пляшок на годину.

Завод щорічно перевіряється на відповідність нормам по чотирьох різних параметрах, підтверджуючи якість своєї продукції, а також має чотири лабораторії, які контролюють якість, а одна з лабораторій займається розробленням нових продуктів.

На підприємстві також дотримуються екологічних стандартів. Відходи ячменю використовуються на корм худобі в сільському господарстві, є власне перероблення пластикових пляшок (з них роблять зав’язки для продукції). Водопостачання оборотне.

Студенти детально ознайомилися з технологічними процесами виробництва пива, побачили спеціалізоване обладнання.

Студенти й викладачі щиро вдячні провідному фахівцю з підготовки персоналу Альоні Максян ( до речі, вона є студенткою нашого університету) за гостинність й ґрунтовне ознайомлення майбутніх фахівців із усіма стадіями виробництва напоїв.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

«Добрий ранок, доброго дня, добрий вечір, дорогі друзі й шановні колеги. Під цвітіння садів, теплий вітерець золотої осені та гарячий подих вічного літа поринемо у безмежний дивовижний світ харчової науки!». Таким привітанням почалася робота англомовної секції «Харчові, хімічні технології та інженерія», що працювала в межах 87-ї Міжнародної науково...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу 19 квітня 2021

Міжуніверситетська співпраця кафедри готельно-ресторанної справи для підвищення якості підготовки фахівців

16-17 травня 2024 року професорка кафедри готельно-ресторанної справи, докторка технічних наук Тетяна Сильчук взяла участь у роботі ХIII Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності» Одеського національного технологічного університету (ОНАХТ). Під час роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжуніверситетська співпраця кафедри готельно-ресторанної справи для підвищення якості підготовки фахівців 20 травня 2024

Мультифункціональність учасників наукового гуртка «BIOTECH»

Основною перевагою кожного учасника студентського гуртка «BIOTECH» є мультифункціональність. Науковці встигають все – і це не просто слова! У переліку робіт до виконання в кожного студента є обґрунтування магістерської роботи, виконання експериментальної частини та участь у конкурсах. Однак, найбільш цікавою справою є написання тез і статей на різн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мультифункціональність учасників наукового гуртка «BIOTECH» 21 листопада 2019

Практичні навички отримують слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Продовжується навчання чергової групи на сертифікатній програмі «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». 5 листопада у рамках програми здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали сучасний заклад ресторанного бізнесу «Львівська майстерня шоколаду». Вони дізналися про практичні аспекти відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички отримують слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 07 листопада 2024