Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів Наталія Стеценко зі студентами групи ОП-4-7, Світлана Камінська з групою ОП-3-7, Ірина Ясінська з групою ТІ-1-5 та Тетяна Федоренко разом зі студентами групи ОП-1-5М відвідали WorldFood Ukraine 2019 – найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв.
На виставці була представлена 241 компанія з 23 країн.
Студенти відвідали різноманітні майстер-класи, лекції, презентації, food-батли, ознайомилися з сучасними трендами та напрямками розвитку ринку виробництва харчових продуктів. Крім того, вони мали можливість продегустувати різноманітні продукти харчування: сублімовані фрукти, східні солодощі, сухі сніданки, натуральне морозиво, жувальні гумки без цукру, арахісові пасти, соуси, органічні снеки, салати із пророщених зерен, шоколад із оригінальними смаками, а також різні напої: натуральні соки, чаї, каву і вина.
Студенти та викладачі познайомилися та поспілкувалися з представниками підприємств різних напрямків: від виробництва харчових добавок та інгредієнтів до пакування та маркування готової продукції. Також вони брали участь у флешмобах від компаній та отримали смачні подарунки.
На таких заходах, окрім ознайомлення з цікавинками галузі та налагодження контактів із виробничниками, надзвичайно приємно зустрічати випускників НУХТ різних років. Не стала винятком і цьогорічна виставка, адже доцент Наталія Стеценко та асистент Тетяна Федоренко мали приємну нагоду поспілкуватися з випускницею освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольгою Полевик, яка працює менеджером-технологом компанії «Екоресурс Україна», що спеціалізується на виробництві барвників.
Вона розповіла, що компанія має власне виробництво натуральних барвників в Україні, в тому числі хлорофілу, β-каротину, антоціанів, використовує продукцію провідних світових виробників, проводить дослідження в лабораторії розробок і контролю якості. У рамках 22-ї виставки WorldFood Ukraine компанія «Екоресурс Україна» представляла інноваційні натуральні барвники: карамельний колер і барвник із чорної моркви.
Пані Ольга привітала НУХТ зі 135-річним ювілеєм, подякувала викладачам кафедри технології оздоровчих продуктів за фахову підготовку, закликала до подальшої співпраці зі студентами та випускниками освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».