Н У Х Т

Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів

20 листопада 2023

Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів

Здобувачі-біотехнологи активно користуються можливостями, що дає внутрішня академічна мобільність. Зокрема, наприкінці минулого навчального року гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Світлана Старовойтова запропонувала здобувачам освіти, що саме закінчили третій курс, перелік дисциплін та університетів для проходження внутрішньої академічної мобільності, що допоможуть їм розширити компетентності.

З переліку запропонованих дисциплін Єлизаветі Дон і  Марії Сірант сподобалася «Використання вірусів у біотехнологічних виробництвах», що запропонував Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького. На початку четвертого курсу вони оформили документи, доєдналися до дистанційної платформи університету та почали свою захоплюючу подорож у світ біотехнологій з вірусами.

Курс складається з цікавих лекцій і не менш захоплюючих семінарів. Оскільки дисципліна читається для здобувачів із різних закладів вищої освіти, лекторка почала з нагадування, що таке віруси, бактеріофаги, їх будови та життєвого циклу. Заглиблюючись далі у теми, студентки  зрозуміли, що базові знання, отриманні на другому курсі з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» стануть у пригоді, особливо коли справа дійшла до класифікації вірусів за Балтімором, експресії генів, реплікації та інших не менш важливих понять. На семінарських заняттях вони мають можливість самостійно обирати тему, яка їх цікавить та готувати про неї презентацію, що дає можливість детальніше вивчити аспекти певної тематики. Чи живі віруси; використання вірусів як біологічної зброї; створення штучних вірусів для лікування спадкових аномалій – це лише невелика частина з того, над чим вже попрацювали майбутні біотехнологині.

Окремо дівчата відзначають підхід викладачки, яка зважаючи на те, що вони навчаються в іншому університеті, уточнила, який графік лекцій і лабораторних робіт буде для них зручним, а захист проєктів був винесений на окремий час, щоб вони могли спокійно під’єднатися та розповісти свою тему.

Четвертокурсниці радять усім користуватися можливостями внутрішньої академічної мобільності, адже це – неймовірний досвід і чудова нагода вивчити щось нове. Пошук і використання різноманітних нагод для отримання знань – важлива частина навчального процесу, а можливість такої академічної мобільності є не у кожного здобувача, і не кожного університету.

Опублікований: 20-11-2023
Читайте також:
Викладачі покращують власні hard і soft skills

Ще одну сходинку щодо покращення власних hard і soft skills викладача успішно подолав асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський, пройшовши навчання за курсом «Прогресильне викладання: складові системи якості вищої освіти». Організатор підвищення кваліфікації – ком'юніті Прогресильні – об’єднання освітян, громадських діячів і ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі покращують власні hard і soft skills 04 травня 2023

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020

26 вересня відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування AUCPC 2020 року, який вперше проходив у незвичному онлайн-форматі з оновленими умовами. Кращі студенти-програмісти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ не злякалися нових умов, адже готувалися до туру, терміни якого переносили двічі. Команда коледжу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020 30 вересня 2020

Завершено локальний моніторинг магістерських освітньо-професійних програм кафедри технології консервування

9 лютого 2023 року відбулося розширене засідання кафедри технології консервування та робочих груп освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» і «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». До роботи також долучилися доцентка кафедри харчових тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершено локальний моніторинг магістерських освітньо-професійних програм кафедри технології консервування 13 лютого 2023

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Протягом останнього місяця робоча група з розроблення та вдосконалення освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» проводила всі необхідні заходи з локального моніторингу освітньо-професійної програми підготовки магістрів за даним напрямом. За цей час відбулися заплановані зустрічі зі сте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 14 лютого 2022