Н У Х Т

Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів

20 листопада 2023

Внутрішня академічна мобільність: поради здобувачів-бакалаврів

Здобувачі-біотехнологи активно користуються можливостями, що дає внутрішня академічна мобільність. Зокрема, наприкінці минулого навчального року гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Світлана Старовойтова запропонувала здобувачам освіти, що саме закінчили третій курс, перелік дисциплін та університетів для проходження внутрішньої академічної мобільності, що допоможуть їм розширити компетентності.

З переліку запропонованих дисциплін Єлизаветі Дон і  Марії Сірант сподобалася «Використання вірусів у біотехнологічних виробництвах», що запропонував Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького. На початку четвертого курсу вони оформили документи, доєдналися до дистанційної платформи університету та почали свою захоплюючу подорож у світ біотехнологій з вірусами.

Курс складається з цікавих лекцій і не менш захоплюючих семінарів. Оскільки дисципліна читається для здобувачів із різних закладів вищої освіти, лекторка почала з нагадування, що таке віруси, бактеріофаги, їх будови та життєвого циклу. Заглиблюючись далі у теми, студентки  зрозуміли, що базові знання, отриманні на другому курсі з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» стануть у пригоді, особливо коли справа дійшла до класифікації вірусів за Балтімором, експресії генів, реплікації та інших не менш важливих понять. На семінарських заняттях вони мають можливість самостійно обирати тему, яка їх цікавить та готувати про неї презентацію, що дає можливість детальніше вивчити аспекти певної тематики. Чи живі віруси; використання вірусів як біологічної зброї; створення штучних вірусів для лікування спадкових аномалій – це лише невелика частина з того, над чим вже попрацювали майбутні біотехнологині.

Окремо дівчата відзначають підхід викладачки, яка зважаючи на те, що вони навчаються в іншому університеті, уточнила, який графік лекцій і лабораторних робіт буде для них зручним, а захист проєктів був винесений на окремий час, щоб вони могли спокійно під’єднатися та розповісти свою тему.

Четвертокурсниці радять усім користуватися можливостями внутрішньої академічної мобільності, адже це – неймовірний досвід і чудова нагода вивчити щось нове. Пошук і використання різноманітних нагод для отримання знань – важлива частина навчального процесу, а можливість такої академічної мобільності є не у кожного здобувача, і не кожного університету.

Опублікований: 20-11-2023
Читайте також:
Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

Ще одна сходинка у професійному зростанні

Протягом кількох тижнів березня-квітня поточного року викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проходили підвищення кваліфікації у сертифікаційній компанії ТОВ «Органік Стандарт». «Органік Стандарт» забезпечує сертифікацію за основними, найбільш популярними та актуальними стандартами органічного виробництва. Це перший о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна сходинка у професійному зростанні 24 квітня 2024

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія)

За програмою підтримки науковців із України в Японії триває стажування асистентки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті. Університет заснований у 1877 році як перший Імператорський університет. У складі університету 12 факультетів, на яких навчаються близько 28 тисяч студентів. Токійський університет вхо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія) 05 липня 2022

Наші випускники – наша гордість!

Завжди дуже приємно бачити випускників, які навчалися у нашому університеті в різні роки. Викладачам приємно спілкуватися з ними, ділитися спогадами та, звичайно, власним досвідом. Кожного разу, коли вони відвідують свої навчальні підрозділи, їх педагоги наповнюються теплом, позитивом і гордістю за кожного зі своїх вихованців! Ось і до Кам’янець-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші випускники – наша гордість! 16 лютого 2021