Н У Х Т

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

22 жовтня 2019

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

18 жовтня 2019 року директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцент тієї ж кафедри Тетяна Осьмак відвідали нове сучасне фермерське господарство (буйволину ферму) ТОВ «Тасбіо», розташоване у с. Рудня Козелецького району Чернігівської області.

Буйволине молоко входить до щоденного раціону харчування жителів Єгипту, Індії, Індонезії, Грузії, Вірменії. Розведення буйволів стає все більш популярним видом діяльності фермерів Європи і східних країн.

Хімічний склад молока буйволиць обумовлений корисними властивостями і характеристиками. В Європі буйволине молоко набуває популярності завдяки вітамінно-мінеральному складу і досить низькому рівню калорійності. Елітні сорти сирів та інші молочні продукти високо цінують європейські гурмани.

У Румунії, Болгарії та Італії розводять буйволів і виробляють практично весь спектр молочних продуктів на основі буйволиного молока. В індійських ресторанах можуть запропонувати какао або чай масала на буйволиному молоці. Тому фермери України починають звертати увагу на раніше недоступну та екзотичну сировину для виробництва молочних продуктів – буйволине молоко.

Цікава і незабутня екскурсія завершилась смачною дегустацією молочної сировини – екзотичного буйволиного молока, що має привабливі органолептичні показники.

Колектив кафедри вдячний керівництву господарства за надану можливість і сподівається на плідну співпрацю.

Опублікований: 22-10-2019
Читайте також:
Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію

Незважаючи на всі виклики сьогодення та відпустку, викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію. Завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян і доцентки Світлана Бойко та Катерина Третяк успішно завершили онлайн-курс для викладачів платформи Prometheus «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів». Доцентка Світлана Бой...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію 08 серпня 2022

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії»

30 листопада до уваги разової спеціалізованої вченої ради своє дисертаційне дослідження  «Удосконалення технології морозива з овочевою сировиною» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» представила аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий Олімп підкорено ще однією здобувачкою ступеня «Доктор філософії» 01 грудня 2023

Зустріч кондитерів

З 11 по 13 вересня 2018 р. у Міжнародному виставковому центрі працював Всеукраїнський тиждень харчових технологій, однією зі складових якого була низка галузевих науково-технічних і науково-практичних конференцій. Дві з них організували та провели фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, а модератором виступив завідувач ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч кондитерів 14 вересня 2018

Високий рівень знань щодо тенденцій сучасного машинобудування демонструють здобувачі-бакалаври

11 червня 2021 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування із використанням платформи Zoom розпочалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Усі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень знань щодо тенденцій сучасного машинобудування демонструють здобувачі-бакалаври 14 червня 2021