Н У Х Т

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

22 october 2019

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

18 жовтня 2019 року директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцент тієї ж кафедри Тетяна Осьмак відвідали нове сучасне фермерське господарство (буйволину ферму) ТОВ «Тасбіо», розташоване у с. Рудня Козелецького району Чернігівської області.

Буйволине молоко входить до щоденного раціону харчування жителів Єгипту, Індії, Індонезії, Грузії, Вірменії. Розведення буйволів стає все більш популярним видом діяльності фермерів Європи і східних країн.

Хімічний склад молока буйволиць обумовлений корисними властивостями і характеристиками. В Європі буйволине молоко набуває популярності завдяки вітамінно-мінеральному складу і досить низькому рівню калорійності. Елітні сорти сирів та інші молочні продукти високо цінують європейські гурмани.

У Румунії, Болгарії та Італії розводять буйволів і виробляють практично весь спектр молочних продуктів на основі буйволиного молока. В індійських ресторанах можуть запропонувати какао або чай масала на буйволиному молоці. Тому фермери України починають звертати увагу на раніше недоступну та екзотичну сировину для виробництва молочних продуктів – буйволине молоко.

Цікава і незабутня екскурсія завершилась смачною дегустацією молочної сировини – екзотичного буйволиного молока, що має привабливі органолептичні показники.

Колектив кафедри вдячний керівництву господарства за надану можливість і сподівається на плідну співпрацю.

Published on: 22-10-2019
Read also:
Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

Днями відбулося засідання конкурсної комісії І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Відповідно до рецензій провідних вчених університету та враховуючи актуальність, новизну і практичне значення наукових досліджень, було визначено переможців у трьох секціях. Секція «Промислова т...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»! 21 february 2025

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024»

Здобувачі випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вразили інноваційністю журі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association. Їх наукова робота «Improvement of...

READ YOURSELF

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024» 09 april 2024

Зимовий Open day

29 січня відбувся черговий День відкритих дверей нашого університету. Зважаючи на карантинні обмеження, знову довелося скористатися дистанційними технологіями, але такий формат дав змогу приєднатися до заходу широкій аудиторії з різних куточків нашої країни. Докладну інформацію про наш навчальний заклад учасники Open day отримали з відеофільму, що...

READ YOURSELF

Зимовий Open day 29 january 2022

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика

21-22 січня студенти першого курсу кафедри туристичного та готельного бізнесу спеціальності 242  «Туризм» у рамках навчальної практики продовжили знайомство з майбутньою професією. По-перше, першокурсники відвідали об’єкти готельного господарства м. Києва: 3-зірковий мережевий бізнес-готель «Ibis Kiev City Center» та 4-зірковий готель «Aloft». Під...

READ YOURSELF

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика 24 january 2019