Н У Х Т

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

22 october 2019

Із новим господарством, що виробляє екзотичну сировину для молочних продуктів, познайомилися наші викладачі

18 жовтня 2019 року директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцент тієї ж кафедри Тетяна Осьмак відвідали нове сучасне фермерське господарство (буйволину ферму) ТОВ «Тасбіо», розташоване у с. Рудня Козелецького району Чернігівської області.

Буйволине молоко входить до щоденного раціону харчування жителів Єгипту, Індії, Індонезії, Грузії, Вірменії. Розведення буйволів стає все більш популярним видом діяльності фермерів Європи і східних країн.

Хімічний склад молока буйволиць обумовлений корисними властивостями і характеристиками. В Європі буйволине молоко набуває популярності завдяки вітамінно-мінеральному складу і досить низькому рівню калорійності. Елітні сорти сирів та інші молочні продукти високо цінують європейські гурмани.

У Румунії, Болгарії та Італії розводять буйволів і виробляють практично весь спектр молочних продуктів на основі буйволиного молока. В індійських ресторанах можуть запропонувати какао або чай масала на буйволиному молоці. Тому фермери України починають звертати увагу на раніше недоступну та екзотичну сировину для виробництва молочних продуктів – буйволине молоко.

Цікава і незабутня екскурсія завершилась смачною дегустацією молочної сировини – екзотичного буйволиного молока, що має привабливі органолептичні показники.

Колектив кафедри вдячний керівництву господарства за надану можливість і сподівається на плідну співпрацю.

Published on: 22-10-2019
Read also:
Науковці університету у числі найбільш активних винахідників

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за 2021 рік. І хоча, як зазначають упорядники звіту, кількість реєстрацій винаходів і корисних моделей на ім’я національних заявників змен...

READ YOURSELF

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників 06 may 2022

Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

7 листопада в університеті в онлайн-форматі відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Відкриваючи науковий захід, проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук нагадав, що він проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові...

READ YOURSELF

Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» 09 november 2023

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Розпочинає свою роботу 90 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота конференції проходитиме 11-12 квітня у 43 секціях, які охоплюють всі напрямки харчової науки, техніки і технології, а також економіку і управління, екологію...

READ YOURSELF

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 10 april 2024

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ здобувачка третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гончар успішно завершила літній семестр навчання в Жешувському Університеті (м. Жешув, Польща). Протягом весняно-літнього семестру 2022-...

READ YOURSELF

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів 01 august 2023