Н У Х Т

Тренінг з фізики для старшокласників від викладачів НУХТ

05 лютого 2019

Тренінг з фізики для старшокласників від викладачів НУХТ

2 лютого 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся Зимовий фізичний тренінг для старшокласників. Захід був організований спільно з фахівцями Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету й присвячувався ознайомленню учнів із розділом механіки та механічних коливань, підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнської олімпіади НУХТ з фізики.

У тренінгу взяли участь старшокласники із ЗОШ №105, №35, №128, №271, №99 м. Києва, НВК «Фастівський ліцей-інтернат», ліцею № 1 ім. Т. Шевченка, Броварського професійного ліцею, ЗОШ №3 м. Біла церква, Новосілківської ЗОШ смт. Чабани, Технічного ліцею Дніпровського району м. Києва, ЗОШ №1 смт. Макарів, Березанської ЗОШ №4.

Фахівці кафедри підготували цікаву насичену програму – доцент Наталія Медвідь прочитала оглядову лекцію «Векторні фізичні величини. Застосування елементів векторної алгебри при розв’язуванні задач з механіки», а доцент Володимир Носенко провів майстер-клас із вказаних вище розділів на експериментально-лабораторній базі кафедри фізики. Також у рамках тренінгу завідувач кафедри, доцент Світлана Літвинчук детально ознайомила старшокласників із факультетами та інститутами НУХТ, спеціальностями, а також кафедрами університету. Вона запросила випускників 11 класів шкіл та осіб, що вже мають атестат про повну загальну середню освіту і бажають у 2019 році вступити на навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр», на всеукраїнські олімпіади НУХТ (не лише з фізики, а і з інших предметів: хімії, біології, англійської мови, географії та математики). Розповіла, що переможцям другого туру при вступі на спеціальності, яким надається особлива підтримка, можуть нараховуватись додаткові бали до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з одного відповідного предмета при розрахунку конкурсного бала в НУХТ в обсязі від 1 до 20 балів, але не вище 200 балів за предмет.

Наприкінці зустрічі викладачі запросили всіх бажаючих на другий Зимовий фізичний тренінг, що відбудеться 2 березня, докладно відповіли на всі питання старшокласників і побажали їм стати студентами нашого університету вже цього року!

Опублікований: 05-02-2019
Читайте також:
Розпочала роботу VІІ Міжнародна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

5 травня 2025 року в онлайн-форматі стартувала VII Міжнародна конференція з Європейських вимірів сталого розвитку, організована нашим університетом у партнерстві з низкою європейських освітніх і наукових установ за підтримки програми ЄС Erasmus+ та Національного Еразмус+ офісу в Україні. З вітальним словом до учасників звернувся ректор, професор О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочала роботу VІІ Міжнародна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» 06 травня 2025

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі харчової хімії 26 березня 2018 р. відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь про закінчену дисертаційну роботу «Біотехнологія утилізації відходів птахівництва з одержанням біогазу» Сергія Жадана на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Науковим керівнико...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар 27 березня 2018

До дискусії щодо розроблення моделі промислової політики на наступні роки долучилися наші студенти-фінансисти

«Нема часу» - напевне, такими словами можна виразити актуальність реформування промисловості України. 14 березня студенти-фінансисти разом із кураторами, к.е.н. Михайлом Аричем і к.е.н. Юрієм Кулиничем відвідали круглий стіл, який організував Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. Студенти мали унікальну м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До дискусії щодо розроблення моделі промислової політики на наступні роки долучилися наші студенти-фінансисти 16 березня 2018

Державний екзамен зі спеціальності «Виробництво харчової продукції» склали у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся комплексний державний екзамен зі спеціальності «Виробництво харчової продукції». Комісію очолила доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ, кандидат технічних наук Надія Кравчук. Студенти групи 4-ХП-06 виявили достатній і високий рівень знань із предметів, включених...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державний екзамен зі спеціальності «Виробництво харчової продукції» склали у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 29 січня 2019