Н У Х Т

Історію виникнення, традиції, прикмети і святкування Дня святого Миколая досліджували здобувачі

16 грудня 2020

Історію виникнення, традиції, прикмети і святкування Дня святого Миколая досліджували здобувачі

16 грудня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Сподинюк провела в групі ТУ 2-12а виховний захід, присвячений Дню святого Миколая, який є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво.

Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні. Свято відзначатиметься 19 грудня. За життя Миколай встиг зробити чимало добрих справ. Він визволяв полонених, рятував невинних від смертної кари, неодноразово допомагав бідним на суші та в морі. Завдяки цьому навколо Чудотворця з’явилася велика кількість легенд, і з часом Миколай став одним із найважливіших християнських святих. Але ще більше добрих справ приписують святому вже після його смерті в 342 році. Вважається, що його мощі зцілювали хворих, тому церква канонізувала Миколая, а люди стали шанувати його як заступника та покровителя.

Студенти групи підготували презентації та повідомлення щодо історії виникнення, традицій, прикмет і святкування цього дня в різних країнах світу: Україні, Австрії, Швеції, Німеччині, Франції, Нідерландах, подивилися відео, як цей день відзначає звичайна родина у Великобританії.

За традицією, цієї ночі діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться у святого бути милосердними.

Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків, торговців, і лучників.

У пам'ять про милосердя святого Миколая, цього дня відзначається Міжнародний день допомоги бідним. Це очікуване свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей. Чудесну традицію передають із покоління в покоління, і вона прищеплює головні цінності дітям.

Опублікований: 16-12-2020
Читайте також:
Четвертокурсники-винороби прослухали інформаційний семінар

Студенти 4 курсу, що навчаються за програмою «Технології продуктів бродіння і виноробства», з метою оперативного пошуку інформації, ознайомлення з електронним каталогом, здійснення швидкого і якісного пошуку літератури за різними параметрами прослухали інформаційний семінар. Доповідач – старший бібліотекар Науково-технічної бібліотеки університету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-винороби прослухали інформаційний семінар 14 березня 2019

Про сучасні формати міжнародного обміну дізнавалися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистент Володимир Польовик відвідали онлайн-конференцію «Віртуальний обмін або мобільність?», організовану Київським офісом Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Учасниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні формати міжнародного обміну дізнавалися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 жовтня 2021

Комбуча – напій здоров’я та довголіття!

Під такою назвою у рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся потужний профорієнтаційний захід – майстер-клас із виробництва ком бучі, на який завітали студенти Київського профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Комбуча – напій здоров’я та довголіття! 31 жовтня 2025

Магістрант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень у Чехії

Магістрант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Людмила Поліщук взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій технічним наукам та інноваціям у харчовій промисловості, що відбулася у м. Брно (Чехія). При розробленні інноваційних проектів у галузі пивоваріння студентка велику увагу приділила питанням збереження цінних компонен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень у Чехії 12 липня 2018