На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» , метою якої було підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців і пошук обдарованої студентської молоді.
В інтелектуальному змаганні взяли участь 15 здобувачів-бакалаврів і 13 здобувачів-магістрантів, що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу теоретичну та практичну підготовки, яких набули протягом навчання.
Олімпіада проходила з використанням дистанційної платформи Moodle. Здобувачі продемонстрували свої знання і навички з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства», «Готельна справа», «Ресторанна справа» та «Інноваційні ресторанні технології». Завдання для бакалаврів складалися з тестових запитань і творчого завдання, а для магістрантів завдання мали кілька рівнів: перший – обґрунтувати креативну ідею та описати концепцію різних видів бенкетів для закладів готельно-ресторанного господарства, другий – скласти фірмове меню закладу ресторанного господарства і третій – розробити технологічну схему основної страви бенкетного меню та технологію приготування за наведеними рецептурними компонентами. Усе це потребувало високих теоретичних, практичних знань і вмінь.
У процесі підготовки до олімпіад у здобувачів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість у досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, уміння організовувати самостійну роботу.
Оцінювали завдання кваліфіковані члени комісії: професорка Тетяна Сильчук, доценти Олена Шидловська і Юрій Ткачук та асистентка Інга Дочинець.
Розглянувши роботи учасників, комісія визначила переможців І етапу Олімпіади за окремими освітніми ступенями:
Здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти:
Диплом І ступеня – Оксана Загоруй (група ГС-4-9)
Диплом ІІ ступеня – Ярослава Рожкова (група ГС-4-8)
Диплом ІІІ ступеня – Аліса Блінова і Анна Грицина (обоє – група ГС-4-9).
Здобувачі магістерського рівня вищої освіти:
Диплом І ступеня – Каріна Князь
Диплом ІІ ступеня – Олександр Баран і Андрій Довгаюк
Диплом ІІІ ступеня – Катерина Петрусенко та Володимир Бондарчук.
Усі інші учасники Олімпіади були відзначені грамотами в різних номінаціях: за креативний підхід до виконання завдання, за проявлену професійну компетентність, а ґрунтовні фахові знання, креативні ідеї.
Кафедра готельно-ресторанної справи вітає студентів-переможців Олімпіади й бажає подальших перемог у житті та нових досягнень у науці!