Н У Х Т

I етап Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі готельно-ресторанної справи

28 березня 2025

I етап Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» , метою якої було підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців і пошук обдарованої студентської молоді.

В інтелектуальному змаганні взяли участь 15 здобувачів-бакалаврів і 13 здобувачів-магістрантів, що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу теоретичну та практичну підготовки, яких набули протягом навчання.

Олімпіада проходила з використанням дистанційної платформи Moodle. Здобувачі продемонстрували свої знання і навички з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства», «Готельна справа», «Ресторанна справа» та «Інноваційні ресторанні технології». Завдання для бакалаврів складалися з тестових запитань і творчого завдання, а для магістрантів завдання мали кілька рівнів: перший – обґрунтувати креативну ідею та описати концепцію різних видів бенкетів для закладів готельно-ресторанного господарства, другий – скласти фірмове меню закладу ресторанного господарства і третій – розробити технологічну схему основної страви бенкетного меню та технологію приготування за наведеними рецептурними компонентами. Усе це потребувало високих теоретичних, практичних знань і вмінь.

У процесі підготовки до олімпіад у здобувачів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість у досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, уміння організовувати самостійну роботу.

Оцінювали завдання кваліфіковані члени комісії: професорка Тетяна Сильчук, доценти Олена Шидловська і Юрій Ткачук та асистентка Інга Дочинець.

Розглянувши роботи учасників, комісія визначила переможців І етапу Олімпіади за окремими освітніми ступенями:

Здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти:

Диплом І ступеня – Оксана Загоруй (група ГС-4-9)
Диплом ІІ ступеня – Ярослава Рожкова (група ГС-4-8)
Диплом ІІІ ступеня – Аліса Блінова і Анна Грицина (обоє – група ГС-4-9).

Здобувачі магістерського рівня вищої освіти:

Диплом І ступеня – Каріна Князь
Диплом ІІ ступеня – Олександр Баран і Андрій Довгаюк
Диплом ІІІ ступеня – Катерина Петрусенко та Володимир Бондарчук.

Усі інші учасники Олімпіади були відзначені грамотами в різних номінаціях: за креативний підхід до виконання завдання, за проявлену професійну компетентність,  а ґрунтовні фахові знання, креативні ідеї.

Кафедра готельно-ресторанної справи вітає студентів-переможців Олімпіади й бажає подальших перемог у житті та нових досягнень у науці!

Опублікований: 28-03-2025
Читайте також:
Впевнені фінансові рішення тепер зможуть приймати наші здобувачі й викладачі

У Київському фаховому коледжі ресторанного господарства Національного університету харчових технологій відбулася фінансова гра «Життєвий капітал», у якій взяли участь викладачі, студенти та їх батьки. Спікеркою тренінгу виступила економістка з 38-річним стажем роботи з фінансами, сертифікована аудиторка, бізнес-тренерка і ведуча освітніх програм О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені фінансові рішення тепер зможуть приймати наші здобувачі й викладачі 16 лютого 2021

Першокурсникам: про початок навчання

Шановні першокурсники! Щиро вітаємо вас зі вступом до Національного університету харчових технологій! Перш ніж ви зануритеся у студентські будні, запрошуємо трохи посвяткувати та познайомитися з керівництвом університету і ваших факультетів та інститутів: - загальноуніверситетська Посвята у студенти відбудеться 30 серпня о 10:00 у актовій залі у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсникам: про початок навчання 20 серпня 2024

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів

Цьогоріч у нашому університеті завершили навчання перші випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Всього в день урочистого вручення документів про здобуття повної вищої освіти свої довгоочікувані дипломи отримали 7 майбутніх висококваліфікованих фахівців органічної галузі, з ни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів 06 березня 2020

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 10 березня 2020