До Всесвітнього дня якості, що відзначається 10 листопада, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи і лекторка навчальної дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» Наталія Бондар організувала гостьовий лекторій від зовнішнього стейкхолдера і топового професіонала.
Гостьова спікерка – міжнародна провідна аудиторка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейцарської компанії «SGS» по стандартах ISO 9000, ISO 22000, FSSC 22000, BRC FOOD, FSMA, SQMS Наталія Велемець розповіла здобувачам четвертого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» про управління невідповідностями та інструменти для вдосконалення систем менеджменту якості та харчової безпеки в закладах сфери гостинності.
Освітній онлайн-захід від експертки міжнародної компанії був присвячений питанням алгоритмів процесів керування невідповідностями, загальноприйнятим методам аналізу кореневих причин невідповідностей, діаграмі Парето та методу аналізу Парето, матриці пріоритетів Ейзенхауєра та її практичному використанню, графіку Ганта та графіку ПЕРТ.
Насичену і ґрунтовну доповідь гостьова лекторка доповнювала практичними кейсами, активною комунікацією з аудиторію, що сприяло формуванню компетенцій здобувачів вищої освіти.
Наші майбутні фахівці гостинності навчилися використовувати інструменти аналізу кореневих причин із метою управління проблемами, що виникають, опанували результативні практики впровадження коригувальних дій для поліпшення системи управління якістю і підвищення компетенції команди закладу гостинності.
Викладацький склад і здобувачі освіти були раді вітати пані Наталію, адже зустрічі з фахівчинею відбуваються на постійній основі – вона читає гостьові лекції, долучається до нетворкінг-зустрічей зі студентами і викладачами для обговорення актуальних проблем управління якістю в галузі, надає рекомендації для удосконалення освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа».
Колектив кафедри дякує Наталії Велемець за сучасну актуальну інформацію у сфері менеджменту якості та харчової безпеки індустрії гостинності, а доцентці Наталії Бондар – за залучення фахівчині-практика міжнародного рівня до викладання дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві».
Випускова кафедра готельно-ресторанної справи продовжує активну співпрацю з зовнішніми стейкхолдерами для підвищення ефективності підготовки бакалаврів і магістрів за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».