У Навчально-науковому інституті харчових технологій відповідно до графіка проведення гостьових лекцій від вітчизняних фахівців відбулася лекція на тему «Санітарно-гігієнічні вимоги до молокопереробних підприємств в рамках систем менеджменту якості та безпечності». Лектором виступив випускник спеціальності «Харчові технології» 2021 року, а нині – провідний аудитор систем харчової безпечності органу зі сертифікації «ТОВ БЮРО ВЕРІТАС СЕРТИФІКЕЙШН Україна» Артур Михалевич.
Зустріч відбулася для здобувачів спеціальності «Харчові технології» в межах обов’язкових освітніх компонент «Менеджмент якості та безпечності молочних і молоковмісних продуктів» (освітньо-професійна програма «Технології зберігання, консервування та переробки молока»), «Менеджмент якості та безпечності органічних харчових продуктів» (освітньо-професійна програма «Технології органічних харчових продуктів») освітнього ступеня «Магістр» і «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Нормативні документи в харчовій промисловості» (освітньо-професійна програма «Харчові технології та інженерія») освітнього ступеня «Бакалавр».
Тематика лекції зацікавила також і здобувачів магістерського рівня факультету ГРТБ імені професора В.Ф. Доценка, які здобувають освіту за освітньо-професійною програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», а також викликала жвавий інтерес серед викладачів кафедр технології молока і молочних продуктів, експертизи харчової продукції, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології ресторанної і аюрведичної продукції.
Лектор у захопливій і пізнавальній формі розповів слухачам про дуже важливі для будь-якого харчового підприємства речі – дотримання санітарно-гігієнічних норм у рамках систем менеджменту якості та безпечності. Дуже корисною для майбутніх фахівців була інформація про чинні нормативні документи харчового законодавства щодо дотримання вимог якості та безпечності харчової продукції.
Здобувачі освіти мали змогу не лише поглибити знання у цій сфері, а й почути реальні кейси, відповіді на актуальні запитання, а також практичні поради від успішного випускника кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ.
Лекція вийшла надзвичайно змістовною, інформативною та надихаючою. Викладачки дисциплін – професорки Оксана Кочубей-Литвиненко, Юлія Камбулова, доцентки Оксана Басс і Наталія Ющенко висловлюють вдячність Артуру Михалевичу за допомогу у актуалізації знань здобувачів освіти в сфері, що динамічно розвивається та постійно поповнюється вітчизняним і європейським практичним досвідом запровадження систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості та у закладах ресторанного господарства.